Tonkatsu eli japanilainen possunleike
Tonkatsu on tyypillinen japanilainen katuruoka. Pankokorppujauhot tekevät possunleikkeen pinnasta todella rapean. Tarjoa tonkatsu hapanimelän soijakastikkeen, keitetyn riisin sekä kaali- ja porkkanasuikaleiden kanssa.
Ainekset
Tonkatsu eli japanilainen possunleike
- n. 400 g possun sisäfileetä
- 1 dl vehnäjuhoja
- 2 kananmunaa
- n. 4 dl panko-korppujauhoja
- 1 tl hiutalesuolaa
- 1 tl mustapippuria
- n. 2 dl rypsiöljyä
Kastike
- 1/2 dl limettimehua (1 limetin mehu)
- 1/2 punainen chili
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- 2 tl (seesami)öljyä
- (2 tl paahdettuja seesaminsiemeniä)
Lisäksi
- 2 dl jasmiiniriisiä
- 1 porkkana
- pala kaalia
Valmistusohje
Tonkatsu eli japanilainen possunleike tehdään helposti näin:
1. Poista kalvo fileen pinnalta. Leikkaa liha noin kolmen sentin paksuisiksi paloiksi. Nuiji palat muovikelmun välissä noin sentin paksuisiksi leikkeiksi.
2. Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot, toiselle korppujauhot ja mausteet. Riko munien rakenne rikki kolmannella lautasella. Kääntele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna kuorrutuksen kuivahtaa sillä aikaa, kun teet kastikkeen ja keität riisin.
3. Sekoita kaikki kastikeainekset keskenään, lisää halutessasi kuivalla pannulla paahdetut seesaminsiemenet. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi kaali ja porkkana. Lisää ne kuuman riisin pinnalle.
4. Kaada reilu kerros öljyä paistinpannulle. Kuumenna öljy, lisää leikkeet. Vähennä lämpöä jonkin verran ja paista leikkeet kullanruskeiksi molemmin puolin.
Katso myös: Mehukas possu x 7: täytetty porsaanfilee, korealainen possu ja viisi muuta herkkua
Katso myös Kotiliesi.fi: Leivitys: Näin onnistut paneroinnissa ja saat aikaan rapean kuorrutteen
Kommentit
Tätä reseptiä kokeilen heti viikonloppuna, kuulostaa ihanalta!
Kommentit
Tätä reseptiä kokeilen heti viikonloppuna, kuulostaa ihanalta!
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous