Makkarapata
Makkarapata sopii rennoksi illanistujaispadaksi rapeakuorisen maalaisleivän kanssa. Kurpitsat ja tuoremakkarat kypsyvät liemessä, jolle makua antavat kokojyväsinappi, valkosipuli ja timjami. Mitä maustetumpi makkara, sen maukkaampi lopputulos.
Ainekset
Makkarapata
- 1 (n. 1 kg) myskikurpitsa
- 1 keltasipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 250 g tuoremakkaraa
- 1 rkl öljyä
- 2 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 rkl kokojyväsinappia
- 1 dl valkoviiniä
- 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
Valmistusohje
Makkarapata tehdään helposti näin:
1. Halkaise kurpitsa, poista siemenet, leikkaa lohkoiksi. Kuori lohkot ja paloittele. Kuori ja halkaise sipuli, leikkaa lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Anna kasvisliemikuution liueta kiehuvaan veteen.
2. Ruskista paloitellut tuoremakkarat öljyssä paistinpannulla. Sekoita uunipataan kasvisliemi, sinappi, valkoviini ja timjami. Lisää kurpitsat, sipulit, valkosipulit ja makkarat. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
3. Tarjoile makkarapata keitetyn ohran, kauran tai riisin kera.
Katso myös: Tulinen makkarapata
Katso myös Kotiliesi.fi: Makakrapata chili con carnen tapaan
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous