Baskimaan juustokakku
Baskimaan juustokakku on pinnalta tummaksi paahtunut. Kakussa ei ole lainkaan taikinapohjaa, joten sen valmistaminen on todella helppoa, kunhan vain tarkkailet pinnan optimaalista paahtumista. Tarjoa kakun kanssa esimerkiksi vadelmakastiketta tai marjoja ja hedelmiä.
Ainekset
Baskimaan juustokakku
- 600 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevytversio)
- 2 dl hienoa sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 5 kananmunaa
- 3 dl kuohukermaa
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl suolaa
Valmistusohje
1. Ota tuorejuusto ja munat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen taikinan valmistusta, niin saat juustoseoksesta helposti tasaista.
2. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit hyvin sekaisin sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Kääntele lopuksi joukkoon kerma, vehnäjauhot ja suola.
3. Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka (22 cm) leivinpaperilla. Rypistele paperia reippaasti, niin se istuu hyvin vuokaan. Kaada juustoseos vuokaan.
4. Paista kakkua uunin keskitasolla 50–60 minuuttia, kunnes kakun pinta on tumman ruskea. Sammuta uuni, jätä luukku auki ja anna kakun jäähtyä uunissa 1 tunti. Irrota leivinpaperi ja laita baskimaan juustokakku jääkaappiin mielellään seuraavaan päivään asti.
Katso myös: Amerikkalainen juustokakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Juustokakku uunissa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous