Reseptit

Baskimaan juustokakku

Baskimaan juustokakku on pinnalta tummaksi paahtunut. Kakussa ei ole lainkaan taikinapohjaa, joten sen valmistaminen on todella helppoa, kunhan vain tarkkailet pinnan optimaalista paahtumista. Tarjoa kakun kanssa esimerkiksi vadelmakastiketta tai marjoja ja hedelmiä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Baskimaan juustokakku

  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevytversio)
  • 2 dl hienoa sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 5 kananmunaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Ota tuorejuusto ja munat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen taikinan valmistusta, niin saat juustoseoksesta helposti tasaista.

2. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit hyvin sekaisin sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Kääntele lopuksi joukkoon kerma, vehnäjauhot ja suola.

3. Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka (22 cm) leivinpaperilla. Rypistele paperia reippaasti, niin se istuu hyvin vuokaan. Kaada juustoseos vuokaan.

4. Paista kakkua uunin keskitasolla 50–60 minuuttia, kunnes kakun pinta on tumman ruskea. Sammuta uuni, jätä luukku auki ja anna kakun jäähtyä uunissa 1 tunti. Irrota leivinpaperi ja laita baskimaan juustokakku jääkaappiin mielellään seuraavaan päivään asti.

Katso myös: Amerikkalainen juustokakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Juustokakku uunissa

X