Vegaaninen taatelikakku
Vegaaninen taatelikakku on superhelppo tehdä. Fariinisokeri tuo makuun häivähdyksen kinuskisuutta, ja ripaus inkivääriä ja appelsiininkuorta raikastavat ihanasti.
Ainekset
Vegaaninen taatelikakku
- 2 dl omenamehua
- 1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita ( tiiviiksi puristettu kuutio)
- 150 g kasvimargariinia
- 2 dl fariinisokeria
- 2 dl maustamatonta kasvipohjaista jogurttia
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/2 luomuappelsiinin raastettu kuori
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1/4 tl suolaa
Vuoan voiteluun
- 2 rkl kasvimargariinia
- 1 dl korppujauhoja
Pinnalle
- 1 rkl tomusokeria
Valmistusohje
1. Voitele ja jauhota torvivuoka huolellisesti.
2. Mittaa kattilaan omenamehu ja taatelikuutio. Kuumenna sekoitellen, kunnes taatelit pehmenevät. Lisää kasvimargariini ja anna sen sulaa. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja vegejogurtti.
3. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori, inkivääri ja suola. Lisää nopeasti sekoittaen taateliseokseen.
4. Kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta. Kypsennä vegaaninen taatelikakku 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 60 minuuttia. Varmista kypsyys cocktailtikulla ja jatka tarvittaessa kypsentämistä 5 minuuttia kerrallan.
5. Anna kakun jäähtyä vuoassa kädenlämpöiseksi ja kumoa tarjoiluvadille. Ripottele tomusokeria täysin jäähtyneen kakun päälle.
Lue myös: Vegaaninen suklaakakku
Lue myös Kotiliesi.fi: Taateli-kookospalat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous