Kylmäsavusiika-kurkkutartar
Kylmäsavusiika on ihanan raikas vastine kylmäsavulohelle. Kylmäsavusiika-kurkkutartar ja saaristolaisleipä vievät kielen mennessään.
Ainekset
Kylmäsavusiika-kurkkutartar
- 150 g kylmäsavustettua siikaa
- n. 100 g tuoretta kurkkua
- 3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1-2 rkl ranskankermaa
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Lisäksi
- 8-12 saaristolaisleipäviipaletta
- 2 rkl voita
Koristeluun
- 1 rkl kapriksia
- 2 oksaa tilliä
Valmistusohje
1. Leikkaa siika pieniksi kuutioiksi. Halkaise kurkku ja poista siemenet teelusikalla. Kuutioi myös kurkku.
2. Sekoita kulhossa siika, kurkku, tilli, öljy, sitruunamehu, ranskankerma ja suola sekä pippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
3. Paahda saaristolaisleipä viipaleet rapeiksi ja voitele ne.
4. Laita leivät vadille ja lusikoi päälle siika-kurkkutartaria. Koristele kylmäsavusiika-kurkkutartar kapriksilla ja tuoreella tillillä.
Katso myös: Ceviche siiasta
Katso myös Kotiliesi.fi: Tuoresuolattu siika
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous