glitz & glam

5 parasta ihonhoitotuotetta minimalistille – Vähemmän purkkeja ja purnukoita

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Postauksessa saatuja tuotteita

Minimalismi on erittäin trendikästä, eikä suotta. Länsimainen yhteiskunta on jossain määrin saavuttanut materialisminsa huipun, eikä se materiaalin määrä tuo iloa, päinvastoin! Esimerkkinä vaikka niinkin arkinen kuin liiallisen tavaran määrää on vaikeaa hallita kodissaan.

Itse en ole minimalisti, enkä sen äärimmäisyyksiä ihannoi, kuten en ihannoi materialisminkaan äärimmäisyyksiä. Olen seurannut minimalismin leviämistä, ja toki siinä samalla itsekin opetellut luopumaan turhasta ja harkitsemaan hankintojani entistä tarkemmin. Enää en haali ja säästä kaikkea niitä ”jos joskus tarvitsee” -hetkiin. Olen vihdoin havainnut, että jos jonkun tavaran olemassaoloakaan ei ole muistanut pariin vuoteen, sitä ei oikeasti tarvitse.

Nyt kun vaan saisin jostain aikaa ja uuden spurtin jatkamaan tätä hyvin alkanutta metodiani. En pyri ns. oikeaan minimalismiin, mutta pitäisi seuraavaksi käydä läpi kaikki sisustussomisteet sekä -tekstiilit. Kosmetiikka on meinaa jo käyty läpi.

Kokosin tähän vuoden ensimmäiseen 5 parasta -postaukseen viisi minimalisteille osuvaa kosmetiikkatuotetta. Ideana se, että tuote korvaa tarvittaessa vähintään yhden tai jopa useamman muun kosmetiikkatuotteen. Pysyttelen perusihonhoidossa, eli puhdistus, kosteutus ja suojaavuus sekä vähän ekstraakin, jossa monta hyötyä yhdellä tuotteella.

Tässä viisi ihonhoitotuotetta minimalistisempaan ihonhoitoon, joista kolmellakin pärjää. Ihonhoitotuotteet minimalistille, joka haluaa useita hyötyjä ja ominaisuuksia, mutta vähemmän purkkeja ja purnukoita kylpyhuoneeseensa lojumaan.

IHONPUHDISTUS │ MEIKINPUHDISTUS

Tonymoly Floria Nutra Energy Cleansing Oil

Jos käyttää meikkiä ja/tai aurinkosuojia, on puhdistusöljy aivan ehdoton! Kun hankkii kunnollisen vesiliukoisen puhdistusöljyn, voi pärjätä ihon ja meikin puhdistuksesta yhdelläkin tuotteella.

Jos minun pitäisi valita iholleni vain yksi puhdistustuote, olisi yksi parhaimmista vaihtoehdoista tämä Tonymolyn puhdistusöljy. Se on äärimmäisen tehokas puhdistamaan vedenkestävänkin meikin, mutta se ei jätä ollenkaan rasvaa iholle. Hyvä kaksivaiheiseen puhdistukseen, mutta äärimmäisen toimiva minimalistille ainoaksi puhdistusaineeksi.

Hinta: 22,90 € / 190 ml
Saatavuus: *Lyko ja *nobe

IHONPUHDISTUS │ PUHDISTUKSEN VIIMEISTELY │ VESIMÄINEN KOSTEUTUS │ IHON VALMISTELU

Nuxe Micellar Cleansing Water

Jos oikein haluaa vähentää tuotteiden määrää, mutta silti pitää ihonhoitorutiineissaan puhdistavan ja kosteuttavan kasvoveden sekä saada kasvoillensa vesimäistäkin kosteutta, joka valmistelee ihoa kosteusvoiteelle, niin näihin kaikkiin löytyy muutamia hyviä misellivesiä.

Nuxen misellivesi on erinomainen monitoimituote, sillä se puhdistaa sekä kosteuttaa. Soveltuu esimerkiksi aamulla puhdistustuotteeksi, jos iho ei ole erityisen rasvoittuva.

Nuxen ihana ruusuinen misellivesi puhdistaa ja kosteuttaa niin kasvot kuin silmänympärysihon. Toiset puhdistavat meikitkin misellivesillä, mutta itse en koe misellivettä puhdistusöljyn korvaajaksi.

Kasvot pyyhitään misellivedellä kostutetulla vanulapulla iltaisin kasvojen pesun jälkeen ja aamulla voidaan pesu korvata misellivedellä. Iholta irtoaa likaa ja liiallista talia ja se saa raikastavaa kosteutta.

Kuvassa oleva Nuxen misellivesi on vanhaa versiota, mutta tästä löytyy nykyään kaksi versiota: Hydrating ja Soothing. Itse suosittelen kosteuttavaa, jos iho on kuiva ja ikääntyvä. Toinen misellivesi on rauhoittava, kaikille ihotyypeille soveltuva.

Hinta: 18,10-26,95 € / 200 ml
Saatavuus: *Lookfantastic, *Kicks, *Bangerhead, *Eleven

KOSTEUTUS JA SUOJA │ KASVOT │ SILMÄNYMPÄRYSIHO

Paula’s Choice Skin Recovery Replenishing Moisturizer

Haluatko selvitä koko kasvojen ja kaulan alueesta yhdellä voiteella? Paula’s Choicen perusihonhoidon kasvovoiteet soveltuvat usein myös herkälle silmänympärysiholle. Syy tähän on se, että brändin perustaja, Paula Begoun, haluaa ihonhoitotuotteiden olevan niin turvallisia ja laadukkaita, että ne soveltuvat päästä varpaisiin.

Skin Recovery Replenishing Moisturizer on täyteläinen voide, joka sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisen hyvä se on aikuiselle, kuivalle tai herkälle iholle.

Rakastuin tähän voiteeseen pari vuotta sitten. Noh, j0s myönnän suoraan, niin rakastun lähes kaikkiin Paula’s Choicen tuotteisiin niiden vaikuttavuutensa vuoksi. Tämäkin voide soveltui erittäin hyvin niin kasvoille kuin silmänympärysiholleni. Vaikka voide on täyteläinen, ei se ole liian rasvainen käytettäväksi sekaihollakaan.

Voide kosteuttaa ja suojaa kuivaa ihoa sekä pehmentää sitä. Voiteen kerrotaan tehoavan ekseemaan, ryppyihin, punoitukseen ja ruusufinniin. Minulle kosmetologi valitsi voiteen kuivan silmänympärysihon ja punoituksen vuoksi.

Hinta: 32,00 € / 60 ml
Saatavuus: *Skincity

KASVOJEN KUORINTA MEKAANISESTI │ KASVOJEN KUORINTA KEMIALLISESTI │ RAVITSEVA KASVONAAMIO

BTB13 Pro-Age AHA-Duo Scrub

Minimalistinkin kannattaa välillä kuoria ihoansa ja aikuinen iho hyötyy täyteläisistä kasvonaamioista sekä AHA-hapoista. Siksi nostan tähän minimalistiselle listalleni tämän kotimaisen kaksivaikutteisen kuorinnan, joka myös voi korvata ravitsevan kasvonaamion. Yksi tuote, jolla korvata kolme tuotetta.

Mekaanisesti kuoriva bambujauhe antaa välittömästi iholle kirkkautta ja tasaisuutta, AHA-happo antaa tuloksia pidemmällä käytöllä, kuten silottaa juonteita ja parantaa ihon kosteustasapainon säilyttämistä. Lisäksi AHA-hapot häivyttävät pigmenttimuutoksia ja auttavat ihoa pysymään puhtaana.

Voidemainen kuorinta sisältää täyteläisen koostumuksen, jossa on kuorivien ainesosien lisäksi ihoa kosteuttavia ja ravitsevia ainesosia. Voide levitetään kuiville kasvoille ja annetaan vaikuttaa noin 3-5 minuuttia, mutta uskaltaisin sanoa, että paksuihoisempi voi pitää 10 minuuttiakin. Kellosta ei tarvitse katsoa tarkkaa aikaa.

Jos haluaa toteuttaa kasvoillensa myös mekaanisen kuorinnan, kasvonaamiota huuhdellessa naamiota pyöritellään kasvoilla hetken aikaa ja lopuksi huuhdellaan kokonaan pois. Jos kuorivaa naamiota haluaa käyttää esimerkiksi joka viikko, mutta ei halua toteuttaa mekaanista kuorintaa joka kerta, voi aivan hyvin jättää tuon naamion sormin pyörittelyn väliin ja vain huuhdella sen pois vaikutusajan jälkeen.

Tämä on todellinen hybridituote, kun se toteuttaa kaksi erilaista kuorintaa sekä ravitsee ihoa. Siksi erinomainen tuote minimalistille, joka haluaa useita toiminnallisuuksia kosmetiikkatuotteiltaan.

Hinta: 38,00-48,00 € / 100 ml
Saatavuus: kauneushoitolat ja ihonhoidon ammattilaisten ylläpitämät verkkokaupat, kuten Hilla ja Ihokeskus

AURINKOVOIDE │ AURINKOSUOJA KASVOT │ AURINKOSUOJA SILMÄNYMPÄRYSIHO │ MEIKKIVOIDE

Alga Maris sävyttävä aurinkovoide SPF 30

Auringon UV-säteiltä suojautuminen on myös todella tärkeää, vaikka minimalisti olisikin. Jos haluaa, voi päivävoiteen ja aurinkosuojan yhdistää, mutta tällöin yökäyttöön tarvitsee erillisen voiteen. Entäs sitten silmänympärysiho? Miten voisi samaan tuotteeseen yhdistää aurinkosuojan soveltumisen myös silmänympärysiholle?

Siksi ehdotankin tässä listauksessani, että yhdistää aurinkosuojan ja meikkituotteen silmäystävällisessä tuotteessa. Turvallinen silmänympärysiholle, eikä kirvele silmissä, kuten monet kemiallisen filtterin omaavat tuotteet meinaavat tehdä.

Alga Mariksen sävyllinen aurinkovoide on kuin kevyt meikkivoide. Se levittyy ja imeytyy ihoon, mutta samalla se tasoittaa ihon sävyeroja ja pieniä ihovirheitä. Tuote soveltuu fysikaalisen suojansa vuoksi myös herkälle silmänympärysiholle.

Tämä vedenkestävä aurinkosuoja kestää hyvin myös ihon rasvoittumistakin, joten se ei välttämättä vaadi puuterointia.

Täältä voit lukea lisää ja katsoa, miltä tuote näyttää kasvoillani.

Hinta: 21,50-25,95 € / 30 ml
Saatavuus: *House of Organic, *Hyvinvoinnin, *Jolie ja *Biodelly

Tässä olivat 5 parasta ihonhoitotuotetta minimalistille. Sanoin postauksen alussa, että kolmellakin pärjäisi. Nooh, ilman mitäänkin toiset sanovat pärjäävän. Kaikki on suhteellista ja subjektiivista eli omakohtaista kokemusta ja näkemystä.

Jos minun pitäisi karsia ihonhoitotuotteet kolmeen, valitsisin tärkeimmiksi kolme ensimmäistä. Eli puhdistus, kosteutus ja suojaavuus. Onneksi minun ei kuitenkaan tarvitse rajata ihonhoitotuotteitani kolmeen, ei edes viiteen. Mutta myönnän toki, että aihe kiinnostaa. Siksi tämän postauksen toteutinkin.

Olisiko minimalismi ihonhoitotuotteissa sinun juttusi?

Lue myös:

5 parasta monitoimivoidetta

5 parasta misellivettä

Kasvo- ja yönaamioksi kasvoille ja silmänympärysiholle

X