Glitz & Glam

5 parasta meikkiä 90-luvulta ja vuosituhannen alulta - Näitä myydään edelleen!

Mitkä olivat suosikkimeikkejäsi 90- ja 2000-luvuilla? Listasin 5 parasta meikkituotetta, joita on valmistettu jo teiniajoiltani asti. Näitä edelleen myynnissä olevia suosikkejani käytin teininä ja nuorena aikuisena.

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Mitkä olivat suosikkimeikkejäsi 90- ja 2000-luvuilla? Listasin 5 parasta meikkituotetta, joita on valmistettu jo teiniajoiltani asti. Näitä edelleen myynnissä olevia suosikkejani käytin teininä ja nuorena aikuisena.

 

Aloitin päivittäisen meikkaamisen ollessani vielä ala-asteella, mutta yläasteelle siirtyessäni meikkini alkoivat olla voimakkaampia. Olen aina rakastanut meikkaamista, sillä jo lapsena koin sen todella mielenkiintoiseksi. Nuorena käyttämäni meikkibrändit olivat halvimmasta päästä. Mutta ripsiväriin ja eyelineriin panostin siinä hintaluokassa, johon minulla oli varaa. Nuorempana en todellakaan voinut kuvitella ostavani luksusmerkkejä, joita aloin suosimaan edellisellä vuosikymmenellä.

Käytin nuorena Lumenen tai Anytimen puuteria ja huulikiiltoja, kulma- ja huultenrajauskynät olivat usein jotain Seppälän halpiksia, luomivärit Lumenea tai H&M:n ja huulipunissa Revlon oli suosiossani. Ripsivärit ja eyelinerit olivat aina L’Oréal Paris tai Gemey/Maybelline. Yleensä siis käytin marketeissa myytäviä brändejä ja ostin jotain vaatekauppojen halpismerkkejä.

Gemey muuttui Maybellineksi ja Revlon katosi kaupoista jossain vaiheessa, Anytime lopetettiin ja Seppäläkin teki konkurssin muutama vuosi sitten. Brändejä ja tuotteita on lopetettu vuosien saatossa. Kuitenkin edelleen jotkut tuotteet ovat niin myytyjä, että niitä valmistetaan vieläkin.

Tämä monalisamainen koulukuvani on vuodelta 1998, kun olin 9. luokalla. Ah, tuota sen ajan trendimeikkiä. Mutta odottakaapa vaan, kun z- tai alfa-sukupolvi innostuu viivakulmista. Ne tulevat vielä takaisin muotiin – kun vaan nyt ensin paksunnamme kulmakarvat äärimmilleen.

Niin se vaan menee. 80-luvulla ja 90-luvun alulla kulmat saivat rehottaa, sitten mentiinkin toiseen ääripäähän. Juuri nyt kulmat ovat paksuntuneet vuosi vuodelta. Hetki sitten niiden piti olla luodintarkkoja, ja nyt rehottavammat kulmat, jotka kammataan pystyyn, ovat kuuminta muotia. Kohta tulee toinen ääripää. Niin nämä trendit ja muoti-ilmiöt kiertävät ympyrää.

Uusi sukupolvi innostuu sellaisesta, jonka menneet sukupolvet jo elivät. Olen vain havainnut, että nuoriso harvoin tietää, että ne ”uudet” jutut eivät oikeasti ole uusia. Niin oli jo omassa nuoruudessa ja niin vaikuttaa olevan nykyisellä nuorisolla.

Tässä tulevat 5 parasta meikkituotetta nuoruusajoiltani, joita on edelleen myynnissä!

Maybelline Dream Matte Mousse Mattifying Foundation + Primer

En ole aivan varma, tuliko tämä Maybellinen vaahtomeikkivoide vasta 2000-luvulla, mutta tämän meikkivoiteen myötä aloin käyttämään meikkivoidetta päivittäin. Aikaisemmin meikkivoiteiden sävyt olivat liian oranssisia ja ne eivät pysyneet minun nuorella, rasvoittuvalla ihollani. Maybellinen Dream Matte Mousse oli ensimmäinen meikkivoide, joka kesti aamusta aamuun. Joskaan ei niin hyvänä kuin saan tänä päivänä meikkivoiteet kestämään kasvoillani, mutta senaikaiseen vertailupohjaan tämä oli ilmiömäinen.

Dream Matte Mousse on ollut myös Glitz & Glamissakin sen alkumetreillä. Käytin tätä meikkivoidetta vielä aloittaessani bloggaamisen 10 vuotta sitten. Nykyään en käyttäisi kuin kesällä, sillä koostumus sopii paremmin nuorelle iholle.

 

Lumene Matte Pressed Powder

Lumenen kivipuuteri oli suosikkini jo 90-luvulla. Anytime oli se ykkönen hintansa vuoksi. Mutta kun halusin vähän parempaa, ja jos minulla oli rahaa, ostin Lumenen kivipuuterin. Siinä oli vähän parempi koostumus, joka ei jäänyt yhtä jauhoiseksi kasvoille. Toki 90-luvulla oli trendikästä, että kasvot puuteroitiin suorastaan ”tukkoon” todella vaalealla puuterilla. Muistatteko?

Anytimen 00-sävyinen puuteri oli se ykkönen hintansa vuoksi, mutta laadultaan parempi oli tosiaan Lumenen siniseen rasiaan pakattu kivipuuteri, jolla sai hyvin mattaisen lopputuloksen. Lumenen puuterin sävyjä en enää muista, mutta kaikista vaalein sen aina piti olla.

Muistelisin, että käytin Lumenen kivipuuteria vielä 2010-luvullakin, mutta lähinnä vain kiillon poistoon. Meikin kiinnitin irtopuuterilla.

 

Maybelline Great Lash Classic Mascara

Monen 90-luvun suosikkimaskarani valmistus on jo lopetettu, mutta tätä värikkäästi pakattua Great Lashia myydään edelleen! Pitäisi varmaan ostaa kokeiltavaksi ja selvittää, pidänkö tästä edelleen. Minulla taisi olla Great Lashia blogin alkuajoilla viimeksi, mutta nythän siitäkin on se 10 vuotta vierähtänyt.

Jos en aivan väärin muista, niin Maybellinen Great Lash lanseerattiin 1996 tai 1997. Olisin sitä mieltä, että olisin jo 7. luokalla harjaillut äitini Great Lashia omille ripsilleni.

Kun oma maskara oli kuivahtanut, niin sitä käytiin sitten ihan pokkana lainaamassa äidin ripsiväriä. Muutaman kerran äitini joutui aamulla ennen kuutta huutelemaan minua, että missä hänen maskaransa on. Äiti ei tykännyt, kun ennen töihin lähtöä hänen piti teiniltä vaatia omaa ripsariaan takaisin.

Nooh, ei omena kauas puusta putoa, sillä oma tyttäreni käy tämän tästä lainaamassa ja käyttämässä minun pinsettejäni. Hänellä olisi ihan omatkin, mutta kuulemma minun ovat paremmat tai ne omat on välillä kateissa. Minähän ostin hänelle omat, kun alkoi ärsyttää lainailu. Ei auttanut. 🙄

 

L’Oréal Paris Super Liner Ultra Precision Eyeliner

Ohuen, erittäin skarpin rajauksen tekeminen vaatii vakaata kättä. Inhosin niitä siveltimellisiä eyelinereita, inhoan niitä vieläkin. Ne ovat liian vaikeita hallita. Väriä tulee liikaa tai liian vähän. Sitä tulee epätasaisesti ja sivellin on liian taipuisa.

Lopulta löysin kaksi suosikkiani, joista toista valmistetaan edelleen! Tämä L’Oréal Paris Super Liner on helppokäyttöinen. Huopamainen kärki on joustava, mutta ei liian taipuisa tai kova. Rajauksen linjasta sai helposti tasaisen viivan, eikä väriä tullut epätasaisesti.

Vaikka nykyään teenkin nestemäiset rajaukset mieluummin rajaustussilla, etsin niistäkin hieman vastaavanlaisen kärjen kuin tässä dipattavassa eyelinerissa.

 

Make Up Store Eyedust

Make Up Storen Eyedust-luomivärit muuttivat käsitystäni luomiväreistä. Aikaisemmin olin käyttänyt heikkopigmenttisiä luomivärejä, joiden hohtavuus ei edes näkynyt mihinkään.

Make Up Store on perustettu 1996, joten oletan, että näitä luomivärejä oli jo 90-luvun lopulla. Itse löysin nämä vasta 2000-luvun alulla kavereideni kautta. Eihän Kouvolasta saanut Make Up Storea, mutta Helsingistä aloin niitä ostaa joka kerta siellä käydessäni. Merkkihän oli minulle siihen aikaan kallis. Siksi ostin kerralla vain sen 1-2 luomiväriä, ehkä joskus jopa 3.

Muistanko muuten ihan väärin, että Make Up Storen luomivärit olivat aikoinaan noin 20 euroa kappale? Nyt niitä näyttää saavan huomattavasti edullisemmin.

Eyedust-luomiväreissä oli huikea pigmenttisyys ja se hohtavuus oli jotain sellaista, mitä en ollut aikaisemmin kokenut. Samaan aikaan aloin käyttää Make Up Storen glittereitä meikeissäni, jotka tosiaan saivat aina kehuja ja kyselyjä yökerhojen naistenhuoneessa. Siihen maailman aikaan meikkejä ja tietoa ei ollut samalla tavalla saatavilla kuin näin 15-16 vuotta myöhemmin.

Joulun alla tein tehosiivouksen meikeilleni. Heitin pois Make Up Storen Eyedust-luomivärini, joita muuten oli about 20 purkkia! Samalla lähtivät ne toiset 20 Microshadow-luomiväriä, joita olin myös aikoinaan keräillyt, sekä irtoglitterit. En ollut käyttänyt mitään niitä enää ainakaan kuuteen vuoteen, joten oli aika hävittää ne.

Tässä vielä kuva minusta meikkaamassa polttarimeikkiäni kesällä 2005. Muistan, että käytössäni olivat ainakin Make Up Storen luomivärit ja L’Oréal Parisin Super Liner -eyelineri.

Hieman on muuttunut meikkaustyyli ja välineet noista ajoista. 😅

Muistuuko sinulle mieleen vanhoja suosikkimeikkejäsi, joita valmistetaan edelleen?

Postauksen tuotekuvat ovat valmistajien PR-kuvia.

Lue myös:

5 parasta budjettimeikkaajalle – Pihistelijän must have -tuotteet

Air Volume Mega Mascara testailussa – Tuuheuttava uutuusripsiväri

Panosta tai pihistä: kestävät ja peittävät meikkivoiteet vertailussa

X