Glitz & Glam

Panosta tai pihistä: kestävät ja peittävät meikkivoiteet vertailussa

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
L’Oréal Paris saatu

Tänään vertailen kahden eri hintaluokan kestävää ja peittävää meikkivoidetta. Meikkivoidevertailussa ovat legendaarinen Estée Lauderin alkuperäinen Double Wear sekä edullisempi haastaja marketista, L’Oréal Paris Infaillible 24H Matte Cover.

Nämä molemmat meikkivoiteet jakavat mielipiteitä. Sen olen kuitenkin huomioinut, että jos vähänkin iho on rasvoittuvampi ja epäpuhdas sekä väriltään epätasainen, näitä kahta meikkivoidetta kehutaan.

Mitä eroa on reilun 10 euron ja 36-50 euron meikkivoiteella, vai onko niissä eroavuuksia?

Estée Lauderin Double Wear on koostumukseltaan juoksevampaa kuin L’Orealin Matte Cover -meikkivoide. Double Wearin koostumusta kuvailisin seerumimeikkivoiteen ja nestemäisen meikkivoiteen välimaastossa olevaksi. Se ei ole aivan vesimäistä, mutta kuitenkin valuvaa.

Infaillible Matte Coverin koostumus on voidemaisen ja nestemäisen meikkivoiteen välimaastosta. Siinä on hieman geelimäinen koostumus, joka ei lähde valumaan.

Estée Lauder tuoksuu vain raaka-aineille, mutta L’Oréal on lisännyt meikkivoiteeseen hajusteita. Tuoksu on suht mieto, eikä ollenkaan häiritsevä, mutta hajusteyliherkille tuote ei välttämättä sovellu.

Levittyvyys on molemmissa meikkivoiteissa erinomainen. Kummankin meikkivoiteen voi levittää kasvoille meikkisiveltimen tai -sienen avulla, mutta suosittelen ensisijaisesti kostutettua meikkisientä, sillä silloin nämä molemmat asettuvat kauniimmin iholle.

Molemmat meikkivoiteet ovat kerrostettavissa, varsinkin Estée Lauderin Double Wear.

Kuten kuvasta voi havaita, Estée Lauder näyttää läpikuultavammalta, mutta siitä huolimatta tämä meikkivoide on kerrostettuna peittävämpi, mutta sillä on myös mahdollista toteuttaa läpikuultavampi lopputulos. Tämä tietysti vaatii vähän tarkkuutta ja tekniikkaa, mutta huippupeittävästä Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place -meikkivoiteesta saa läpikuultavamman, kun levittää sen oikein kevyellä annostelulla ja hyödyntää kasvosuihkeella hyvin kosteaksi kostutettua meikkisientä.

Double Wearia voi myös ohentaa hehkuvoiteella tai ihan vain tavallisella kosteusvoiteella.

Kokemukseni mukaan L’Oréalin Infaillible 24H Matte Cover ei toimi yhtä kivasti ohennettuna. Meikkivoiteen koostumus on sellainen, ettei se sekoitu yhtä näppärästi kosteus- tai hehkuvoiteen kanssa. Mutta hyvin kasvosuihkeella kostutetulla meikkisienellä levittämällä saa L’Oréalin meikkivoiteesta aavistuksen kuultavamman lopputuloksen.

Katsotaan seuraavaksi näiden meikkivoiteiden peittävyyttä ja lopputulosta kasvoilla.

L’ORÉAL PARIS INFAILLIBLE 24H MATTE COVER

+ Peittävä
+ Kestävä
+ Ei vaadi puuterointia
+ Pitkäkestoinen mattaisuus
+ Edullinen
+ Pakattu tuubiin

– Ehkä vähän liian mattainen
– Sävy tummuu kasvoilla
– Korostaa silmänympärysihon uurteita

Aurinkosuojakerroin: 18 (pakkauksesta ei löydy merkintää, mutta verkkokaupoissa mainitaan SPF 18)

Hinta: 9,70-14,95 € / 30 ml

Ennen meikkivoidetta

Meikkivoide kasvoilla

L’Oréal Paris Infaillible 24H Matte Cover on nimensä mukaisesti mattameikkivoide. Se kuivahtaa täysin mattaiseksi, eikä sen vuoksi välttämättä vaadi puuterointia. Ihosta tulee tasaisempi niin väriltään kuin tekstuuriltaan. Meikkivoiteen vaaleakin sävy peittää tehokkaasti punoitusta ja muita ihon sävyeroja.

Koska meikkivoide on hyvin mattainen, en suosittele sitä silmien alle käytettäväksi, jos silmänympärysiho on helposti pintakuiva tai ei halua korostaa iän tuomia uurteita. Infaillible 24H Matte Cover antaisi hyvän peittävyyden myös tummille silmänalusille, mutta minun silmänympärysihoani se ei oikein imartele.

Valmis meikki

Jos liiallista mattaisuutta haluaa poistaa, voi kasvoille lisätä korostuspuuteria tai -voidetta tuomaan hehkua sekä viimeistellä meikki kosteuttavalla kasvosuihkeella.

Minulla Infaillible 24H Matte Cover hieman tummuu hapettuessaan. Vaikka nämä ovat aina vähän yksilöllisiä juttuja, suosittelen valitsemaan kahden sävyn väliltä sen vaaleamman. Näin ei tule ikäviä yllätyksiä pari tuntia meikkivoiteen levityksen jälkeen. Olen sitä mieltä, että käytännössä aina oikein valittu meikkivoidesävy näyttää heti levityksen jälkeen vähän liian vaalealta, mutta 30-60 minuuttia myöhemmin se asettuu ja väri vähän tummuu hapen vaikutuksesta.

ESTÉE LAUDER DOUBLE WEAR STAY-IN-PLACE MAKEUP

+ Peittävä
+ Kestävä
+ Ohut koostumus
+ Sävy ei juurikaan muutu kasvoilla
+ Ei keräänny uurteisiin ja ihohuokosiin
+ Lisäpeittävyyttä kerrostamalla
+ Voi korvata jopa peitevärin

– Hintava
– Lasipullo epäkäytännöllinen
– Pumppu ostettava erikseen

Aurinkosuojakerroin: 10

Hinta: 36,50-50,00 € / 30 ml

Ennen meikkivoidetta

Meikkivoide kasvoilla

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place on kevyemmän koostumuksensa ansiosta miellyttävämpi kasvoilla. Double Wear kuivahtaa puolimattaiseksi, ehkä hieman ohutta kalvoa muistuttavaksi suojaksi kasvoille. Double Wear suorastaan liimautuu iholle kuivuessaan vettä, hikeä ja rasvaa hylkiväksi kerrokseksi, joka tuntuu kestävän mitä vain.

Meikkivoide peittää todella hyvin – paremmin kuin jotkut peitevärit. Jos kuitenkin kaipaat lisäpeittävyyttä, kerrosta meikkivoidetta lisäpeittoa vaativille alueille. Itse lisään peittävyyttä poskille ja nenälle. Oikein selkeitä arpia ja finnejä peitän taputtelemalla Double Wearia sormella peitettävälle kohdalle, jos en jaksa erikseen peiteväriä käyttää.

Vaikka Double Wearkin on kuivahtava, oman kokemukseni mukaan se sopii silmänympärysihollekin. Todella hyvä pohjustamaan silmämeikin sekä peittävyydellään häivyttämään tummia silmänalusia. Tässä kuvassa olen käyttänyt Estée Lauder Double Wear -peiteväriä, joka näkyy kuvassakin käsissäni.

Valmis meikki

Estée Lauder Double Wear on suosikkini, siitä en pääse yli, enkä ympäri, mutta hyviä haastajiakin on tullut. Double Wear Stay-in-Place on kestänyt äärioloissa stressihikeä, kuumuutta, kyyneliä ja ihon rasvoittumista. Tähän luotan aina, kun menen kameroiden eteen tai esiinnyn jossain – sekä tietysti kaikki juhlat ja bileet!

Double Wear tuntuu keveämmältä ja freesimmältä useiden tuntien jälkeenkin muihin haastajiin verrattuna. Myös lopputulos miellyttää minua hieman enemmän.

L’Oréal Paris Infaillible 24H Matte Cover on kova haastaja Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place -meikkivoiteelle, mutta vieläkään en voi julistaa legendan voittanutta. Double Wear on ja pysyy suosikkinani yhtä tiukasti kuin helteisenä päivänä kasvoillani.

Molemmat ovat loistavia meikkivoiteita peittävyyttä ja kestävyyttä hakeville. Jos rakastaa erittäin mattaista lopputulosta, suosittelen silloin Infaillible 24H Matte Coveria. Jos taas haluaa peittävän, mutta ohuemmalta ja vähän luonnollisemmalta näyttävän, suosittelen Double Wear Stay-in-Placea.

Kumpikaan meikkivoide ei ole ideaali kuivalle ja selkeästi ikääntyneelle iholle, mutta näistä kahdesta Double Wearilla saisi ikääntyneellekin kauniin meikkipohjan muutamia kikkoja ja tekniikkoja hyödyntämällä.

Infaillible 24H Matte Cover on selkeästi nuoremmalle iholle, mutta senkin saa toimimaan minun iässäni olevalle, rasvoittuvaisuuteen taipuvaiselle iholle. Kunhan vain kosteuttaa ihonsa huolellisesti, käyttää kosteaa meikkisientä ja välttää levittämästä meikkivoidetta silmänympärysiholle.

Hintaeroa näillä meikkivoiteilla on melko paljon, sillä edullisimmillaan toisen saa alle 10 eurolla ja toisesta joutuu kalleimmillaan maksamaan 50 euroa.

Edullisimmillaan Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place -meikkivoiteen saa tax freestä tai tilamaalla *Lykolta, *Bangerheadilta, *Lookfantasticilta tai *Eleveniltä.

L’Oréal Paris Infaillible 24H Matte Cover -meikkivoidetta myydään marketeissa ja tavarataloissa, tai sitten sen voi tilata esimekiksi *Cocopandalta, *Eleveniltä tai *Kicksiltä.

Oletko tehnyt omaa vertailua Double Wearin ja Infaillible 24H Matte Coverin välillä? Minkälaisia kokemuksia sinulla on?

Lue myös:

Lue myös

X