Glitz & Glam

5 parasta kasvovettä epäpuhtaalle iholle - näistä löytää omansa!

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Ihanaa syyskuista sunnuntaita! Tälle sunnuntaille ajattelin nostaa aiheeksi parhaimmat kasvovedet epäpuhtauksien hoitoon. Minulla on viisi aivan erilaista kasvovettä vinkiksi epäpuhtaan ihon hoitoon. Joku puree parhaiten mustapäihin, joku rasvoittuvaan ihoon, ja jollakin on hyvät ominaisuudet finnien parantumisen kannalta. Näistä viidestä jokainen löytää omansa!

Monesti ratkaisua epäpuhtauksiin lähdetään hakemaan kasvojen puhdistusaineen kautta. Valitaan liian vahvoilla aineilla puhdistava ja jopa liian karkeilla rakeilla mekaanisesti kuoriva. Lopputuloksena ärtynyt, kuiva ja edelleen epäpuhdas iho. Epäpuhtauksia voidaan hoitaa myös kasvovesien kautta. Kasvoveden ei tarvitse olla kuivattava ja haista suorastaan pirtulle. On erilaisia happoja ja öljyjä, joilla ihoa voidaan puhdistaa ja hoitaa vähän lempeämmin sekä tehokkaammin.

PIXI GLOW TONIC

Tätä kuorivaa kasvovettä rakastan! Näitä olen kuluttanut jo useamman pullon. Pixin niin paljon kehuttu ja ylistetty kuoriva kasvovesi on erityisesti ikääntyvälle ja kuivalle iholle. Se silti soveltuu mahtavasti myös tasapainottamaan rasvoittuvaa ihoa. Sillä on myös tulehduksia ehkäisevä ja lievittävä vaikutus.

Glow Tonicin tehoaine on glykolihappo, joka kuuluu hedelmähappoihin. Niitä kutsutaan myös AHA-hapoiksi. Pixi Glow Tonic -kasvoveden glykolihappopitoisuus on 5%. Tämä kasvovesi kuorii ihoa ja saa sen pysymään kirkkaampana ja puhtaampana sitä kautta. AHA-hapot kosteuttavat ihoa ja niillä on ikääntyvälle iholle suotuisia ominaisuuksia. Olen joskus kertonut syvällisemmin glykolihapon hyödyistä. Jos aihe kiinnostaa, kurkkaa tähän postaukseen.

Kasvovettä voi käyttää aamuin ja illoin. Epäpuhtaalle iholle suosittelen aamuin ja illoin käyttöä. Minä en huomaa omalla paksulla iholla mitään punoitusta tai reagointia. Ainoastaan mikrokuorinnan jälkeen saattaa glykolihappo vähän kipristellä ihollani, mutta se menee ohi nopeasti. En ollenkaan ihmettele, että tämä Pixin ihoa kirkastava kasvovesi on niin suosittu. Tykkään itsekin tästä ihan mielettömästi!

Hinta: 28,10-29,70 € / 250 ml
Saatavuus: Bangerhead* eleven.fi*, Kicks*

PAULA’S CHOICE SKIN PERFECTING 2% BHA LIQUID

Sitten kautta aikain paras aine mustapäitä vastaan taisteluun. Näitä olen kuluttanut vuosien aikana lukuisia pulloja. Tällä kasvovedellä saa parhaimman tuloksen, jos mustapäät ovat suurimpana vaivana. Apu ei ole välitön, mutta viikkojen saatossa alkaa huomaamaan kuinka mustapäät vähentyvät.

Teho perustuu salisyylihappoon, eli BHA-happoon. Salisyylihappo on paras rasvoittuvalle iholle epäpuhtauksien ja mustapäiden nitistykseen. Salisyylihappo läpäisee öljyn ja rasvan. Siksi se pystyy puhdistamaan ihohuokosia kaikista tehokkaimmin. AHA-hapot eivät läpäise öljyä ja rasvaa samalla tavalla ja sen vuoksi ne eivät puhdista ihohuokosia yhtä tehokkaasti mustapäistä.

Jos haluat lukea tästä suosikistani mustapäitä vastaan, niin yhden ylistyspostauksistani löydät täältä.

Hinta: 29,95-36,00 € / 118 ml
Saatavuus: Lookfantastic*, Skincity*

LIERAC SÉBOLOGIE BLEMISH CORRECTION KERATOLYTIC SOLUTION

Erityisesti aikuisen epäpuhtaalle iholle tarkoitettu kasvovesi. Kuorii kuollutta ihosolukkoa, pehmentää sekä puhdistaa ihoa pinnalta ja ihohuokosista.

Kasvoveden teho perustuu glykoli- ja maitohappoon, jotka kuorivat iholta kuollutta ihosolukkoa sekä pehmentävät ihoa. Kasvovedessä on myös salisyylihappoa, joka syväpuhdistaa ihohuokoset rasvoittuvaltakin iholta. Tämä kasvovesi sisältää alkoholia, jonka vuoksi olen tämän kokenut iholleni hyödylliseksi kesäaikana. Talvella alkoholisuus kuivattaa, joten vältän voimakkaasti alkoholisia kasvovesiä.

Tätä kasvovettä voisin suositella myös nuoremmalle iholle, joka kärsii epäpuhtauksista. Vaikka en olekaan voimakkaasti alkoholisten kasvovesien suurin ystävä, tälle tuotteelle annan ko. ominaisuuden anteeksi. Olen kahtena kesänä saanut apua tästä kasvovedestä. Siksi se on näiden viiden parhaan joukossa. Tästä samasta sarjasta löytyy mahtava kasvovoide epäpuhtaalle iholle sekä täsmähoito finneille. Löydät nuo tuotteet 5 parasta kasvovoidetta kesäksi ja 5 parasta tuotetta epäpuhtaan ihon hoitoon.

Tämä kasvovesi on siis selkeästi rasvoittuvalle iholle. En siksi suosittele normaalille epäpuhtaalle iholle, vaan selkeästi rasvoittuvalle epäpuhtaalle iholle. Kesäisin ihoni muuttuu rasvoittuvammaksi, joten tämän avulla olen saanut rasvoittumista kuriin ja ihon pysymään puhtaampana.

Hinta: 22,90-25,80 € / 100 ml
Saatavuus: apteekit ja verkkoapteekit, kuten Apteekkituotteet.fi*.

MIZON AHA & BHA DAILY CLEAN TONER

Korealaisen kosmetiikan kärkimerkkejä on Mizon. Tykkään todella paljon Mizonin etanavoiteesta, hyaluronihapposeerumista ja silmänympärysjuonteita tasoittavasta silmänympärysvoiteesta. Olen myös tykästynyt tähän ihoa kuorivaan ja syväpuhdistavaan kasvoveteen.

AHA- ja BHA-happoja sisältävä kasvovesi kuoriin ja syväpuhdistaa. Tässä tuotteessa on sopivassa suhteessa molempia happoja, joten AHA-happojen ihoa kirkastava, kosteuttava ja ”nuorentava” vaikutus on yhdistetty BHA-hapon tehokkaaseen kykyyn syväpuhdistaa epäpuhtaudet ihohuokosista, sillä salisyylihappo (BHA) läpäisee öljyn ja rasvan.

Jos tämän postauksen aikaisemmat kasvovedet ovat kuulostaneet vähän liian voimakkailta sinun ihollesi, kokeile tätä! Mizonin AHA & BHA Daily Clean Toner on lempeämpi. Se tuntuu iholla kosteuttavalta, eikä saa aikaan kirpristelevää tunnetta. Suosittelen tätä kuorivaa ja syväpuhdistavaa kasvovettä kuivalle ja herkemmälle epäpuhtaalle iholle sekä tietysti kaikille muillekin. Oikein rasvoittuvalle ja todella epäpuhtaalle saattaa olla vähän liian lempeä vaihtoehto.

Hinta: 25,50 € / 150 ml
Saatavuus: Bangerhead*

ILOISET VARPAAT TEA TREE PLUS -NESTE

Kuinka moni hieraisi silmiään? Mitä siinä luki? Iloiset Varpaat? Tämähän piti olla kasvovesipostaus. Kyllä vain! Iloiset Varpaat Tea Tree Plus on monitoimituote. Tätä voidaan käyttää moneen juttuun. En olisi osannut tätä ostaa, ellei kosmetologini olisi esitellyt sitä minulle. Kärsin keväällä todella ikävistä finneistä. Päätin kokeilla Iloisia Varpaita finneille.

Tehoaine on teepuuöljy, jolla on lukuisia hyviä ominaisuuksia. Se tuhoaa mm. mikrobeja ja sitä kauttaa auttaa finnien hoidossa ja niiden syntymisen ehkäisyssä. Myös mustapäihin sen sanotaan tuovan apuja. Sen lisäksi, että Iloiset Varpaat Tea Tree Plus -neste tuhoaa kynsi- ja jalkasientä, auttaa varvasväli-ihottumaan, sitä voidaan käyttää hyönteisten puremille sekä sillä voidaan hoitaa suun aftoja, se soveltuu myös finnien ja jopa aknenäppyjen hoitoon.

Teepuuöljyä sisältävä neste auttoi finnien nujerruksessa. Ei poista ongelmaa, mutta auttaa sen hoidossa. Tuote puhdistaa ihoa ja tuhoaa mikrobeja. Käytin tuotetta vain iltaisin kostuttamalla vanulappua ja pyyhkimällä kasvot. Täsmähoitona käytin aamulla. Pyyhkäisin vain finnin teepuuöljyä sisältävällä nesteellä. Iho ei kuivunut, eikä tuote aiheuttanut kihelmöintiä tai kuumotusta. Vaikuttaa hyvin lempeältä tavalta käydä finnien kimppuun. Ihan puhdasta teepuuöljyä voi käyttää täsmähoitona finneille, mutta koko kasvoille kannattaa käyttää laimennettua nestettä.

Hinta: 33,80 € / 50 ml
Saatavuus: Iloiset Varpaat verkkokauppa sekä ammattilaisille Hoitolatukku. Saatavilla joissakin kauneushoitoloissa, kuten Lehtomäen Hius- ja Kauneuspiste Kouvolassa.

Tässä olivat parhaimmat kasvovedet epäpuhtaan ihon hoitoon. Riippuu aina vähän tarpeesta, että mihin pulloon kannattaa tarttua. Muistathan aina suojata ihosi UV-säteiltä, jos käytät AHA- tai BHA-happoja. Kohta meillä ei montaa UV-sädettä ilmassa sinkoile, mutta kesällä erityisen tärkeää muistaa hyvä aurinkosuoja AHA- ja BHA-happoja käytettäessä.

Mitä kasvovettä sinä käytät taistelussa epäpuhtauksia vastaan?

X