glitz & glam

5 parasta meikinpohjustajaa aikuiselle iholle

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
by Raili saatu PR-toimistolta

Moni teistä on varmaankin havainnut meikkipohjastaan, että huoneilma on muuttunut kuivemmaksi. Ihosta on muuttunut pintakuivempi tai jopa kuiva. Ihonhoitotuotteiden päivitys kosteuttavampiin ja suojaavampiin onkin ajankohtaista. Yleensä ihonhoitotuotteilla ja meikkivoiteen valinnalla voi helposti vaikuttaa lopputulokseen.

Meikin pohjustustuotteista löytyy myös apuja, joilla voi parantaa meikkivoiteen kosteana pysymistä sekä meikkivoiteen kauniimpaa asettumista kasvoille. Listasin erilaisia meikinpohjustajia, joita kaikkia yhdistää niiden soveltuvuus aikuisen ihon tarpeisiin. Eli ne kosteuttavat ja valmistelevat aikuista ihoa meikkituotteille. Lisäksi näillä saattaa olla muitakin hyviä ominaisuuksia.

Paula’s Choice Resist Smoothing Primer Serum SPF 30

Korkea aurinkosuojakerroin!

Tässä Paula’s Choicen kasvojen pohjustajassa on monta hyötyä. Meikinpohjustaja onkin täydellinen hybridituote, koska sillä on useita hyviä ominaisuuksia. Se tasoittaa ja valmistelee ihon meikkituotteille sekä suojaa auringon UV-säteiltä. Lisäksi se hoitaa ihoa, sillä kyseessä on seerumimainen pohjustaja. Toiset voivat korvata päivävoiteensa tällä pohjustajalla.

Itselleni tärkeimmäksi ominaisuudeksi olen kokenut pohjustajan aurinkosuojakertoimen sekä sen ihon pintaa parantavat ominaisuudet.

Seerumimainen koostumus tekee ihon pinnan samettisen sileäksi. Lisäksi se häivyttää pintakuivuudesta johtuvia juonteita ja aavistuksen ”täyttää” laajentuneita ihohuokosia, jonka seurauksena iho tuntuu ja näyttää tasaisemmalta.

Hinta: 35,00 € / 30 ml
Saatavuus: *Skincity

Lue aikaisempi postaukseni tuotteesta: Aikuisen ihon aurinkosuojakertoimellinen pohjustaja

Too Faced Hangover Replenishing Face Primer

Kosteuttava! 

Kuten jo pohjustajan nimestäkin voi päätellä, on tämä pohjustaja oiva apu lyhyiden unien tai huonosti nukutun yön jälkeen. Hangover ei poista krapulaa tai väsymystä, mutta sen ihoa kosteuttava koostumus vähän pelastaa tilannetta.

Kookosvettä sisältävä pohjustaja tuntuu välittömästi kasvoja virkistävältä ja kosteuttavalta, jonka vuoksi se on yksi suosikeistani. Jos mietit, mitä pohjustajaa olen käyttänyt tämän postauksen artikkelikuvassa eli ensimmäisessä kuvassa, niin siinä käytössäni on juuri tämä Too Facedin Hangover -pohjustaja.

Tuoksultaan Hangover Replenishing Face Primer on ihana. Kookosvesi tuoksuu pohjustajassa, mutta se on hyvin raikas ja vesimäinen tuoksu, ei esanssinen ja tunkkainen kookos. Tuoksu ei ole voimakas.

Koostumus on emulsiomainen, lähes maitomainen. Valkea väritys ja koostumus muistuttavat hyvin paljon puhdistusmaidon koostumusta. Ehkä tuntumakin on hieman samanlainen, mutta kuitenkin keveämpi.

Iholle se jättää tavallista nahkeamman tuntuman, sellaisen kosteudesta johtuvan nahkeuden. Ihosta tulee pehmeämpi ja ihan aavistuksen tasaisempi, mutta mikään runsailla silikoneilla tasoittava tämä Hangover ei kuitenkaan ole. Tämä pohjustaja kannattaa valita, jos haluaa sellaista ihanan virkistävän ja kosteuttavan pohjustajan meikin alle.

Hinta: 13,95 € / 20 ml ja 29,45 € / 40 ml
Saatavuus: *Lookfantastic

Hmm… Mikähän järki siinä on, että isompi pakkauskoko tulee kalliimmaksi? 🤔

Lue vertailupostaukseni: Panosta tai pihistä: kosteuttava pohjustaja Too Faced vs. Essence

Holika Holika Naked Face Balancing Primer

Ihonsävyä tasoittava!

Holika Holikan Naked Face Balancing Primer sisältää erivärisiä pigmenttejä, jotka tasoittavat ihon sävyeroja ja neutraloivat niitä. Pumppupulloon pakattu pohjustaja näyttää hauskalta, sillä sen sisällä on erivärisiä pallukoita, jotka rikkoutuvat annostellessa tuotetta ulos.

Vihreän idea on neutraloida punoitusta, violetti kirkastaa kellertävää sekä harmaata ihoa ja persikkainen sävy tuo lämpöisempää hehkua neutraloiden myös tummia pigmenttimuutoksia. Valossa katsoessa voi havaita pohjustajassa keveästi valoa heijastavia pigmenttejä, jotka tuovat heleyttä kasvoille.

Pohjustusvoide näyttää hauskalta! Sen kaikki sävyt voi helposti havaita massasta. Holika Holika Naked Face Balancing Primer ei pelkästään tasoita ihon sävyeroja ja tuo valoa ja kirkkautta kasvoille.

Tämä on myös ihoa kosteuttava pohjustaja. Hyaluronihappoa sisältävä pohjustaja auttaa ihoa säilyttämään kosteutensa. Näin talviaikaan erittäin hyvä ominaisuus. Kosteasta nahkealle kasvojen iholle meikkivoide tarttuu paremmin ja kauniimmin, mutta myös säilyttää joustavan kosteutensa paremmin päivän aikana.

Naked Face Balancing Primer ei niinkään häivytä ihohuokosia, vaan se häivyttää epätasaisuuksia valoa heijastavien ominaisuuksiensa vuoksi sekä neutraloivien pigmenttien ansiosta se tasoittaa ihon sävyeroja.

Hinta: 19,90-22,95 € / 35 g
Saatavuus: *Nordicfeel, *Lookfantastic, *Bearel

Katso kuvat ihonsävyn tasoittumisesta ja kirkastumisesta: Hyvä sävyeroja tasoittava ja kasvoja kirkastava meikinpohjustaja

By Raili Pro Glow Primer

Kotimainen kosteuttaja!

Oletko kokeillut suomalaisen meikkitaiteilijalegendan oman kosmetiikkasarjan kosteuttavaa pohjustajaa?

Tämä erityisesti aikuisen ihon vaatimuksiin kehitetty pohjustustuote on ihanan kosteuttava. Se silottaa ihon pintaa ja antaa mukavan nahkeuden tunteen, jonka päälle on mukava tasoittaa meikkivoide. Riisitärkkelystä ja hyaluronihappoa sisältävä pohjustaja on myös samalla ihonhoitotuote, joka sisältää myös aminohappoja ja antioksidantteja.

Koostumukseltaan hieman geelimäinen ja väritön pohjustaja muuttuu kasvoille levittäessä vesimäisen raikkaaksi. Iholle jää silkkinen pinta, jolle meikkivoide tasoittuu kauniisti.

By Raili -sarjaan kuuluu myös esittelemäni Pro Glow Perfecting Foundation -meikkivoide, johon ihastuin tänä syksynä. Minulla on sitä parhaillaankin kasvoillani, kun tätä postausta kirjoitan. Tätä pohjustajaa ja meikkivoidetta suositellaan käytettävän yhdessä, mutta minulla nämä eivät tulleet keskenään toimeen.

Molemmat todella ihania erikseen käytettynä, mutta omalla ihollani eivät jostain syystä yhdessä toimineet. En saa by Raili -meikkivoidetta tasaiseksi by Raili -pohjustajan päälle. Mutta kaikki muut meikkivoiteet sitten taas saan, ja toimivat saumattomasti yhteen by Raili -pohjustajan kanssa. Nämä ovat yksilöllisiä juttuja. Epäilen, että ihoni ei ole vielä niin kuiva ja ikääntynyt, jonka vuoksi eivät toimineet yhdessä, mutta erikseen sitten taas toimivat, kuten pitääkin.

Hinta: 29,00 € / 30 ml
Saatavuus: by Raili -verkkokauppa

Kuva: Sensai

Lue myös: Testasin Raili Hulkkosen meikkivoiteen – Lue kokemukseni

Sensai Glowing Base SPF 10

Ylellinen heleyttäjä!

Pahoittelen ihan hirvittävästi, ettei minulla ole muita kuvia tästä ihanan ylellisestä Sensain pohjustajasta. Jostain syystä en olekaan postannut tästä suosikistani, en ole edes ottanut kuvia siitä. Olisikohan se ollut 2017, kun minulla oli tätä pohjustajaa. En muista vanhoista meikkikuvistanikaan, että missä olisin käyttänyt Sensain pohjustajaa meikkivoiteen alla.

Sensain helmiäispigmenttejä sisältävä meikinpohjustusvoide antaa kasvoille kauniisti valoa heijastavan pohjan, ja samalla sen väripigmentit kevyesti tasoittavat ihon sävyeroja. Tämä tuote soveltuu monille ihan yksinäänkin käytettäväksi, jos haluaa ihanan luonnollisen heleän meikkipohjan, mutta ei peittää mitään.

Meikkivoiteen alla käytettynä Sensain kosteuttava koostumus saa meikin pysymään ihanan raikkaana koko päivän, eikä kasvot muutu kuivakan näköisiksi.

Sensain Glowing Base taisi tulla Sensain Smoothing Water Make-Up Base -pohjustajan tilalle. Rakastin tuota aikaisempaa, vesimäistä Sensain pohjustajaa. Tämä Glowing Base on vaan siitä parempi, että se heleyttää ja tasoittaa ihon sävyerojakin.

Jos sinäkin jäit kaipaamaan Sensain vesimäistä pohjustajaa, niin tuo by Railin primeri on hyvin samanlainen. Koostumus on geelimäisempi, mutta muuttuu iholla vesimäiseksi.

Hinta: 45,90-50,85 € / 30 ml
Saatavuus: *Bangerhead, *Lyko, *Kicks, *Hajuvesi

Onko sinulla suosikkeja aikuisen ihon meikinpohjustajista?

Lue myös:

Näillä vinkeillä meikkipohjasi näyttää hyvältä talvellakin

5 parasta puuteria kuivalle ja aikuiselle iholle

Pieni meikkivinkki: näin liftaat katsettasi

X