Glitz & Glam

Hyvästi koronatukka! Puolen vuoden tyvikasvu ahdisti

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Kampaamot ovat olleet aika ruuhkaisia korona-ajan alun hiljenemisen jälkeen. Nyt vihdoin ja viimein sain aikaiseksi käydä huoltamassa kutrini taas kuntoon. Vaikka minulle ei tehty isoa muutosta hiuksiini, pienikin freesaus teki suuren muutoksen. Lähtötilanne oli se, että olin käynyt hiustenvärjäyksessä edellisen kerran tammikuussa!

Korona-aikana kotioloissa hengaamalla hiukset kasvavat huomaamatta. Sitten onkin useiden senttien tyvikasvu ja vaaleus muuttunut tummaksi, kääks!

Hius kasvaa tyvestä tyypillisimmin noin 1-1,5 senttiä kuukaudessa, joten 6 kuukautta edellisestä tyven vaalennuksesta aiheuttaa pitkän tyvikasvun. Matemaattisesti laskettuna tyvikasvu on hujahtanut 6-9 senttiä tuona aikana. Noh, kyllähän se jo näkyy.

Koronatilanteen roihahtaessa moni perui aikansa kampaajalle tai siirsi sitä. Osa ei varannut aikaa siinä tilanteessa ollenkaan. Minullahan oli sellainen tilanne, että kävin tammikuussa, joten huhti- tai toukokuussa olisi ollut sellainen tavallinen aika käydä uudestaan. Koska minulla hiukset olivat ihan siistit vielä, eikä tietenkään mitään menoa kodin ulkopuolelle, niin vältin käyntiä. Se olisi ollut silloin aika turhaa.

Minulle tehdään tyven vaalennus raidoitustekniikalla, jonka vuoksi näinkin pitkä tyvikasvu on siedettävä. Tosin, näin pitkäksi venähtäneellä välillä tyvikasvu alkaa olla aika näkyvä. Tässä raidoitustekniikassa on se hyöty, ettei hiusten kasvaessa tule selkeää tyvikasvua, vaan tummempi tyvi liukuu luonnollisesti vaaleisiin hiuksiin.

Kun tyvikasvu pääsee liian pitkäksi, niin hiusten kanssa on myös ikävää elää. Tummempi, täysin käsittelemätön tyvi näyttää aina vähän likaiselta, vaikka hiukset olisivat puhtaat. Hiukseni myös rasvoittuvat enemmän. Ja lisäksi, on todella vaikeaa saada tyveä kohoamaan, kun käsittelemätön hius on liukas, eikä siinä ole minkäänlaista tekstuuria. Päätä nuoleva ja näyttää likaiselta, ah!

Varsinkin, kun pidin hiuksiani kiinni. Minusta tuli käytännössä tummahiuksinen. Olen nyt ollut 3 vuotta ihan blondina, joten identiteettini on muuttunut vaaleahiuksiseksi. Kun aikaisemmin olin tummahiuksinen – varhaisteinistä aina yli kolmekymppiseksi – oli silloin identiteettini vahvasti tummahiuksinen.

Koska koen itseni vaaleahiuksiseksi, alkoi tällainen tumma tyvikasvu tuntua jo epämieluisalta. Tyven vaalennus raidoitustekniikalla on minulle maailman paras ratkaisu! Voin venyttää kampaajalla käyntiä jopa puoli vuotta, mutta siinä se maaginen raja menee. Sitten en enää meinaa pystyä olemaan hiusteni kanssa.

Oikeastaan ensimmäiset 3 kuukautta hiukset ovat tosi hyvät, sitten 4-5 kuukautta menettelee, mutta sitten 6 kuukaudesta eteenpäin olen ahdistunut, ja haluan päästä kampaajalle.

Lue myös: Hiusväri ilman tyvikasvua

Nyt sanoin hyvästit koronatukalleni, jonka tyvikasvu oli jo useita senttejä ja minä näytin tummahiuksiselta, jolla on vaalea ponnari. Näytti ihan kuin minulla olisi ollut vääränväriset jatkohiukset ponnarissa.

Olen jo toukokuusta asti ollut menossa kampaajalleni, mutta en vain saanut aikaiseksi. Kun elämässä ei oikein ole menoa ja tapahtumia samalla tavalla kuin ennen koronaa, niin ei ole ollut sellaista pakottavaa tarvetta käydä siistimässä hiuksiaan.

Nyt sitten mummini hautajaiset saivat sysäyksen varata kampaajalle ajan. Vakkarikampaajani Helin listat olivatkin aivan täynnä, mutta onneksi toiselle vakkarilleni, Lauralle pääsin ennen hautajaisia.

En halunnut tällä kertaa väriä, vaan ihan pelkkä muuttuminen takaisin blondiksi ja taittonakin neutraali vaalea. Ehkä vähän tylsää, mutta jestas, kun tuntui uudelta ihmiseltä! Ponnarillakin hiuksia pitäessä olen taas vaalea!

Ja mikä parasta, tyven saa taas kohotettua, eikä hiukset tunnu tai näytä likaisilta parissa päivässä. Tyvessä on taas tekstuuria, joten föönaamalla saa muhkeutta ja kohotusta tyvelle.

Hyvästi koronatukka, tervetuloa siistit hiukset! Minkälaisia koronahiuksia teillä on ollut tai on edelleen? Onko yhtä pitkää tyvikasvua kuin minulla oli?

Lue myös:

5 parasta vinkkiä takkuisille hiuksille

Pesetkö hiuksesi oikein?

Aikuisen vaaleanpunainen unelma – mun uudet ihanat hiukset!

Lue myös

X