Glitz & Glam

Jokavuotinen vaiva hiuspohjassa palasi – Näin hoidan vaivaani

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Se ainainen vaiva syksyisin, kuiva ja kutiava hiuspohja! Onneksi on tuote, joka auttaa. Hiuspohjaa kuoriva, rauhoittava ja kosteuttava hoitonaamio. On aika tarttua pulloon, hiuspohjaa hoitavaan tuotepulloon.

Pari viikkoa sitten huomasin, että hiuspohjani on alkanut kutiamaan, jos hiukset ovat vähänkin likaiset. Eilen sitten huomasin, että hiuspohjaani on taas tullut kohtia, joista irtoaa isoja laattoja ihosolukkoa.

Jaaha, se onkin taas aika aloittaa kuuriluontoinen hiuspohja kuntoon -operaatio!

Hiuspohja voi olla kutiava, herkkä, kiristävä ja hilseilevä monesta syystä. Yksi tavallisimpia syitä on hiuspohjan kuivuus. Moni tekee sen virheen, että hankkii voimakkaasti pesevän hilseshampoon. Jos perinteistä Head & Shoulders -hilseshampoota käyttää kuivuudesta ärtyneelle ja hilseilevälle hiuspohjalle, on hyvin todennäköistä, että ongelma vain pahenee.

Hiuspohjaa ei tulisi tiedostaa. Sen ei kuuluisi tuntua miltään. Jos siis huomaat tuntevasi kihelmöintiä, kiristämistä, kutinaa, niin ehdottomasti kannattaa selvittää, mistä on kyse.

Jos vaiva jatkuu pitkään, se yleensä pahenee. Vaikka valveilla ollessaan ei hiuspohjaansa rapsuttelisi, unissaan saattaa raapia hyvinkin pahasti. Tämä altistaa erilaisille infektioille, jotka nekin hoitamattomina pahenevat. Lopulta voi olla seurauksena voimakasta hiustenlähtöä.

Kuivan hiuspohjan hoitotapoja on monenlaisia. Toisille riittää shampoon vaihto kosteuttavampaan, toisille apua tuovat hiuspohjan nesteet tai öljyt.

Minulle paras hoitotuote on kosteuttava ja kuoriva hiuspohjan naamio, jotka ovat vähän harhaanjohtavasti nimetty öljyhoidoiksi.

Kyseessähän ei ole öljy, vaan hoitotuote. Nämä öljyhoidot eivät rasvoita hiuspohjaa, eivätkä hiuksia. Niiden koostumus on kuin hoitoaineella, mutta tuotteella on paljon tehokkaampi vaikutus hiuspohjan hyvinvoinnille kuin tavallisella hoitoaineella.

Hiuspohjaa kosteuttava ja kuoriva naamio hierotaan shampoopesun jälkeen hiuspohjaan eli päänahkaan ja annetaan vaikuttaa. Tuote huuhdellaan pois vaikutusajan jälkeen. Öljyhoitoa voi käyttää pitkällä vaikutusajalla haudehoitona saunassa tai hieroa illalla hiuspohjaan ja pestä aamulla pois shampoon kanssa.

Itse suosin eniten tavallista tapaa, eli pesen hiukset ja hiuspohjan shampoolla, sitten hieron hoidon hiuspohjaan, tavallisen hoitoaineen pituuksiin ja annan sitten vaikuttaa noin 5 minuuttia ennen huuhtelua.

Öljyhoitoja käytetään kuuriluontoisesti. Itse yleensä käytän ensimmäiset pari viikkoa jokaisen pesun yhteydessä, jonka jälkeen alan harventaa käyttökertoja.

Parastahan näissä on, että saan jo ensimmäisellä kerralla hieman helpotusta hiuspohjan kihelmöintiin ja kutinaan. Viilentävä mentoli rauhoittaa hiuspohjaa ja helpottaa kutinaa. Salisyylihappo kuoriin kuollutta ihosolukkoa ja puhdistaa hiuspohjaa sekä avaa tukkeumia. Glyseroli ja muut ihoa hoitavat ja kosteuttavat ainesosat palauttavat hiuspohjan kosteustasapainon.

Vaikka saankin helpotusta jo ensimmäisestä käyttökerrasta, selkeä parannus hiuspohjan tilassa tuntuu ja näkyy noin parin viikon päästä, joskus on voinut mennä kuukausikin. Luultavasti tässä vaikuttavat myös omat hormonit ja oma mielentila sekä vuodenaika.

Puhuin eilisessä postauksessani, että olen menossa kampaajalle lähiaikoina, koska kaipaan jotain uutta hiuksilleni. Ihan siitäkin syystä olisi hyvä hoitaa hiuspohja kuntoon. Jos tyveä värjätään, tulee hiuspohjani olla ehkä ja kunnossa. Minulle on tullut yksi pieni haavauma luultavasti unissani raapimisesta.

Tämä siis vinkiksi kaikille, jos hiuspohjassa on jotain ongelmaa, kannattaa se hoitaa pois ennen värikäsittelyjä. Varsinkin hapetevärien ja vaalennuksen kanssa tärkeää, että hiuspohja on kunnossa ennen käsittelyä.

Linkkasin alle 👇 vanhoja postauksiani, joista löydätte vinkkejä ja tuotesuosituksia hiuspohjan hoitoon!

 

Lue hiuspohjan hoitoon liittyviä postauksiani:

Vinkit hiusten hoitoon syksyllä ja talvella

5 parasta vinkkiä hiuspohjan hoitoon

Panosta tai pihistä: hiuspohjan hoitoaineet

Pesetkö hiuksesi oikein?

5 parasta hiuspohjaa kuorivaa tuotetta

Lue myös

X