Glitz & Glam

7-vuotias Glitz & Glam - 5 parasta asiaa 7 vuoden bloggauksessa

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tänä sunnuntaina haluan postata toisenlaisesta viidestä parhaasta. Eilen oli 3. helmikuuta. Tuo päivä on Glitz & Glamin syntymäpäivä. Koska en postaile perjantaisin ja lauantaisin, niin otetaan vuosipäivä aiheeksi näin päivän myöhässä.

Tuntuu aika häkellyttävältä, että 7 vuotta on vierähtänyt. 7 vuotta! Miten aika voikaan mennä näin siivillä? Näihin vuosiin mahtuu kaikenlaista – niin iloa kuin suruakin. Sitähän se elämä on. Välillä olen ollut 7. taivaissa, välillä 6 jalkaa maan alla – kuvainnollisesti. Näinä vuosina olen saanut toisen lapseni ja joutunut hautaamaan kaksi kissavanhustani. Olen menestynyt tai junnannut paikoillaan. Välillä olen ollut masentunut, mutta olen myös noussut sieltä takaisin ylös. Olen lähtenyt opiskelemaan, olen keskeyttänyt opinnot. Syksyllä 2016 lähdin opiskelemaan ammattikorkeakouluun, mutta sieltä kyllä tulen valmistumaan. Löysin oman juttuni! Eli alan vaihtokin tässä hiljakseen tapahtuu. Glitz & Glam on elänyt tätä kaikkea kanssani, vaikka pääpaino blogissa on kauneus ja kosmetiikka.

Haluan nyt pysähtyä miettimään 7 vuoden bloggauksen parhaita juttuja. Mitkä ovat ne jutut, joiden vuoksi olen jaksanut olla aktiivinen kaikki nämä vuodet? Mitä olen niistä saanut ja mitkä asiat koen parhaimmiksi asioiksi tässä?

Postauksen lopussa minulla on tärkeä kysymys. Luethan senkin? 🙂

Olla hyödyllinen ja avuksi

Mikään ei anna parempia säväreitä, kun olla avuksi tai hyödyksi. Se on Glitz & Glamin pohjimmainen tarkoitus ja ydin. Olla avuksi ja hyödyksi lukijoilleen. Kun esittelen esimerkiksi silmänympärysvoidetta tai meikkivoidetta, ei ideana ole suositella sitä kaikille. Idea on suositella sitä niille, joille se voisi sopia. Haluan näyttää miltä tuotteet näyttävät, kuvailla miltä ne tuntuvat ja kertoa miten koin sen toimivan.

Meikkivinkeillä ja tutoriaaleilla pyrin näyttämään tekniikoita ja samalla näyttää miten tuotteet toimivat. Kaikki pääsevät katsomaan minkälainen ero syntyy meikillä. Sen lisäksi pystyy havaitsemaan, miten erilaiseksi yksi ihminen pystyy muuttumaan ulkonäöllisesti vaihtelevilla sävyillä, tummuuksilla sekä tekniikoilla.

Jos olen antanut jollekin vinkkejä ja apua, olen kokenut onnistumista.

Vuorovaikutus ja ymmärtäminen

Vaikka nykyään minulla menee kauemmin kommentteihin vastailussa, pidän vuorovaikutuksesta äärimmäisen paljon. Palaute ja ihan vain kuulumisista kuuleminen ovat minulle tärkeitä. On mielenkiintoista aina lukea juuri sinun kokemuksestasi jotain tuotetta kohtaan. Rakastan monien teidän analyyttisiä kokemusten jakoja kommenteissa. Ne lisäävät minun tietoa ja ymmärrystäni tuotetta kohtaan.

Ymmärryksen lisääntyminen on kanssa huippua. Kun keskustelen jostain kommenteissa ja pohdin kommentoijan kertomaa, se pitää minut paremmin ulkona kuplastani. Valitettavasti meistä jokainen elää erilaisissa kuplissaan – minäkin. Haluan kuitenkin ulos niistä ja sen vuoksi aina pyrin ymmärtämään jokaisen kokemuksia ja sanottua asiaa. Valitettavasti kupliin ajautuu helposti takaisin. Siksi en aina ymmärrä kertoa ja perustella asioita riittävästi. Sitä helposti kuvittelee kirjoittavansa samanmielisille ja samoja asioita tietäville.

Kehittyminen ja oppiminen

Olen oppinut ja kehittynyt lukuisissa asioissa pelkästään vain bloggauksen kautta. Kirjoitustaitoni ovat kehittyneet, kielioppi, kuvaustaidot, kameran käyttö, visuaalinen silmä ja erilaisten sovellusten ja ohjelmien haltuunotto ovat kehittyneet. Kun bloggaajana tekee niin monia asioita, ne vääjäämättä harjaantuvat ja kehittyvät. Mitä enemmän kehittyy, sitä nopeammin oppii seuraavan uuden asian. Näin se menee monessa asiassa. Ihminen on sellainen, että jos se jää liian pitkäksi aikaa paikoilleen kehityksessä, ja sitten tarvitseekin oppia jotain uutta, se opittava asia vaatii enemmän ponnisteluja. Tietenkin tässäkin asiassa voidaan mennä yli, kuten aina kaikessa. Liikaa ei voi kerralla sisäistää, mutta pointtini varmasti ymmärtää. Bloggaus on vienyt minua eteenpäin monessa asiassa. Nyt opiskeluissani niistä on minulle äärettömän paljon hyötyä.

Tienaus ja muut edut

Kyllä! Olisi suorastaan törkeää väittää, että tienaaminen ei merkitse mitään. Kyllä se merkitsee, vaikka se on tullut kuvioihin vasta 3 vuotta sitten. Minulla on kuitenkin tunne, että bloggaisin edelleen, vaikka en tienaisikaan. Jokainen tietää, että sitä työtään tulee rakastaa, jotta sitä jaksaa silloinkin, kun on haastavaa. Minä rakastan bloggausta, vaikka myönnän, että viime vuonna kävi mielessä useaan kertaan, että lopettaisin bloggauksen. Koska kuitenkin teen asioita harkiten ja tutkin itseäni syvälle pitkään ennen kun sanonkaan asioita ääneen. Se minun ensimmäisen vuoden opiskelujen kuormittavuus helpotti, eheydyin kesän aikana ja olen nukkunut enemmän kuin vuosiin. Kas kummaa, sitä ei enää mieti lopettamista. Eli ei se raha saa jatkamaan, vaan se, että rakastaa mitä tekee. Rahasta huolimatta harkitsin lopettamista, koska elämä oli sillä hetkellä liian kuormittavaa. Onneksi ratkaisu löytyi hölläämällä omia, itselleen asettamia vaatimustasoja ja ihan vain nukkumalla enemmän.

Itseluottamus

Tästä kiitos kuuluu teille lukijoille. Aloitin bloggauksen 7 vuotta sitten hyvin epävarmana. Pelkäsin kaiken aikaa, että vielä joku huomaa minun epätäydellisyyteni, joten minun piti se itse kertoa, jotta kukaan ei pääsisi sanomaan. Monessa postauksessa sanoin jotain rumaa itsestäni, jolla pyrin välttämään nälviviä kommentteja. Kun sen olin itse sanonut, niin ehkä kukaan muu sitä ei sano. Enää tuota tarvetta ei ole. Vaikka saisin jonkun ei-niin-kivan kommentin, joka koskisi minua, ei se enää pääse ihoni alle. Kun on saanut paljon kannustusta ja hyvää teiltä, ei ne muutamat negatiiviset enää mieltäni horjuta. Itsevarmuuteni ei rajoitu vain blogiin, vaan olen itsevarmempi ulkomaailmassakin. Minun ei enää tarvitse piiloutua kovan ulkonäön taakseni, vaan voin olla lempeämmän näköinen. Tietysti ikä tuo itsevarmuutta, sillä aloittaessani olin juuri täyttänyt 28 vuotta. Olin silloin vielä toipumassa vakavasta masennuksesta. Nyt olen 35-vuotias, enkä koe olevani masentunut, vaikka en hallitsekaan kaikkea elämässäni. Kun on kontrollifriikin vikaa, niin se hallitsemattomuus kaikessa on sellaiselle ihmiselle aina vähän haastavaa.

Itseluottamukseni kohentuminen näkyy sillä, että uskalsin hakea ammattikorkeakouluun, uskallan esiintyä ja se tärkein, en enää niin paljon dissaa itseäni. Ok, välillä sitä teen, mutta en ulkoisista asioista, vaan enemmänkin sellaisia: ”joo, siellä tuo nobody Minna Hirvonen on muiden isojen nimien seassa”. Eli koen välillä alemmuuskompleksia, kun nimeäni käytetään markkinointina jossain asiassa. Ajattelen aina, että ihmiset ovat ”Minna who?” Neste ei siis ole noussut hattuun, vaikka en enää itsestäni niin rumasti ajattele ja puhu. Haluan tällä olla esimerkki muillekin, ja muut ovat olleet minulle esimerkkejä.

Aikaisempina vuosina on juhlittu Glitz & Glamin synttäreitä. Viimeisimpinä vuosina koko viikon. Viime vuonna synttärit vietettiin näihin aikoihin, kun Glitz & Glam avautui täällä Annalla. En skippaa synttäreitä tänäkään vuonna, mutta joudun niitä siirtämään. Joulukalenteri oli vasta ja joululomalla hengähdin. Tammikuussa jatkuivat opiskelut ja niissä on nyt tiukka tahti. Minulla alkoi kuusi kurssia, joka ei sinällään ole paljon, koska monesti minulla on ollut enemmänkin. Nyt vaan kurssit ovat aika hankalia, ja myönnetään, eivät ehkä niitä kaikista kiinnostavimpia ja motivoivimpia. Siksi joudun tekemään enemmän työtä niiden parissa. Yksi kursseista päättyy jo ennen hiihtolomaa ja yksi sitten heti hiihtoloman jälkeen. Näissä kursseissa onkin sitten hurja tahti, joka työllistää. Lisäksi minulla on nyt hieman stressaava harjoittelupaikan haku käynnissä, josta kerroinkin torstain postauksessa. Siksi minulla ei nyt riittänyt paukkuja, eikä luovuuttakaan blogisynttärien juhlistamiseen.

Siksi kysynkin tällä kertaa sinulta. Mitä blogisynttärit voisivat olla tänä vuonna? Rakastan sitä, että nostan tasoa joka vuosi. Haluan myös, että minulla on jokin punainen lanka, enkä tykkää toistaa samaa vanhaa kaavaa. Kun olen itselleni vähän vaativa, niin siksi tässä siviilielämän härdellissä ei meinaa luovuus kukoistaa. Mutta onhan tämäkin uutta, että kysyn sinun mielipidettäsi. Haluan, että Glitz & Glamin lukijat pääsevät itse vaikuttamaan asiaan, koska lukijoita varten niitä synttäreitä järjestän. Ne ovat kiitokseni lukijoille, eli sinulle. Joten mitä haluaisit tänä vuonna? Jos olet uudempi lukija, niin mielipiteesi on minulle yhtä tärkeä kuin aikaisempiin blogisynttäreihin osallistuneiden. Kerro ihmeessä mielipiteesi. Olen kiitollinen jokaisesta ehdotuksesta.

No niin, nyt kommentteihin vaikuttamaan ja auttamaan tätä bloggaajaa jumitustilassaan!

X