Glitz & Glam

Bohon ekologisempi kynsilakka

Teksti: Minna / Glitz & Glam
bohokynsilakat

Mitä olette pitäneet Bohon luonnonkosmetiikkaa sisältävästä viikosta? Toivottavasti olette viihtyneet. Tänään kerron Bohon kynsilakoista. Harvoin luonnonkosmetiikkamerkillä on kynsilakkoja, mutta Boholla on, kuin onkin. Oletko kenties kiinnostunut ekologisemmasta kynsilakasta? Huolestuttavatko kynsilakkojen myrkyt?

bohokynsilakat

Kynsilakka ei voi olla 100% luonnonmukainen, senhän jokainen tietää. Mutta sekin voi olla mahdollisimman pitkälle luonnonmukainen. Bohon kynsilakat ovat 7FREE ja 8FREE -kynsilakkoja. Tämä tarkoittaa sitä, että 7FREE on tolueeniton, formaldehyditön, dibutyylitön, ftalaatiton, formaldehydhartsiton, parabeeniton (on oikeasti ihan turvallinen säilöntäaine, omistaa vain huonon maineen), ksyleenitön ja kamferiton. 8FREE on lisäksi hartsiton.

Kynsilakat ovat 86 % luonnonmukaisia, eli hyvin suuri prosentti. En itse olisi osannut kuvitella, että kynsilakassa voidaan käyttää noin paljon luonnon raaka-aineita. Kynsilakat sisältävät piidioksidia, jota käytetään kynnen vahvistajana. Kynsilakat soveltuvat vegaaneille, VAO26 -sävyä lukuun ottamatta.

bohokynsilakat4

Boholta löytyy alus-, väri- ja päällyslakat. Sävyvalikoimaan kuuluu 48 sävyä, eli vaihtoehtoja löytyy. Ihastuttava Bohon tyyli jatkuu kynsilakoissakin. Puinen korkki on todella ihastuttava, ja yllättävää kyllä, käteen hyväntuntuinen. Sivellin ei ehkä ole kaikista paras mitä olen käyttänyt, mutta hieman leveä malli on kuitenkin mieleeni.

bohokynsilakat1

Bohon kynsilakoissa on hyvin täyteläiset värit. Lakkasin peukalon ja nimettömän fuksiaisella VAO48 Sari -sävyisellä kynsilakalla.

bohokynsilakat2

Muille kynsille lakkasin ihastuttavalla vaaleanpunaisella VAO46 Blossom sävyllä. Blossom on mielettömän söötti baby pink/purkkapinkki.

bohokynsilakat3

Kynsilakat levittyvät ihan kivasti kynnelle. Kynsilakka kuivahtaa suhteellisen nopeasti, mutta täydellistä kovettumista saa hetken odotella. Lakkaus on kiiltävä ja täyteläinen. Kerroksia kynsilakat vaativat sen 2-3 kerrosta. Minulla on kolme. Lakkaus on jännä kalvomainen ja hyvin joustava kynnellä. Kestävyys on ihan ok.

Jos nyt vertaan perinteisiin huippumerkkien kynsilakkoihin, niin en edes odottanut ekologiselta kynsilakalta samaa tasoa kaikessa. Värit ovat pigmenttisiä ja täyteläisiä, mutta kuivumis-/kovettumisaika ja kestävyys ovat tietysti hieman heikommat, kuin perinteisissä kynsilakoissa huippumerkeiltä. Mutta ovat silti ällistyttävän hyviä, kun otetaan huomioon, että Bohon kynsilakoissa on 86% luonnon raaka-aineita.

Hinnaltaan kynsilakat ovat 5,90 € / 5 ml. Eivät todellakaan kalliita. Jälleenmyyjät löydät täältä.

Oletteko koskaan kokeilleet ekologisempia kynsilakkoja tai kiinnostaako teitä enemmän luonnon ainesosia sisältävät kynsilakat?

Mukavaa perjantaita! Tätä Boho -viikkoa on vielä kaksi postausta jäljellä. Muistakaa tulla katsomaan nekin.

Kynsilakat saatuja.

 Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

X