Havaintoja parisuhteesta

”Kiitos isä kun aloit olla korostetusti vanhempi silloin kuin äiti lakkasi olemasta sitä kokonaan”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Isä,

Haluan kirjoittaa sinulle julkisen kiitoksen. Kiittää sinua siitä roolista, joka minulle vanhemmuudessa on tärkeintä, pyyteetön rakkaus.

16-vuotiaana tulin sinun ja äidin edessä ulos kaapista. Kerroin tyttönä tykkääväni tytöistä ja että olen tiennyt asiasta jo useamman vuoden, ehkä vain täysin ymmärtämättä sitä itse. Tästä on nyt kymmenen vuotta aikaa. Kerrottuani asiasta sinä isänä otit minut saman tien halaukseen ja kiitit että kerroit asian. Haluan että ymmärrät, kuinka kaunis teko se sinulta oli. Siinä hetkessä sinä osoitit isänä, vanhempana suuruutesi. Tuossa yhdessä merkityksellisessä hetkessä sinä osoitit olevasi minulle luottamuksen arvoinen vanhempi. Sinuun minä olin luottanut ja sinä et pettänyt luottamustani. Kiitos isä!

Samassa hetkessä äitini lakkasikin olemasta luottamukseni arvoinen ja petti minua raaimmalla mahdollisella tavalla. Hänen rakkautensa tytärtään kohtaan ei ollutkaan pyyteetöntä. En ole ehdoton ja nykyään voisin antaa anteeksi äitini reaktion ja tuen puutteen jos minulle sen jälkeen olisi tullut kokemus, että äiti tarvitsi asian sulattamiseksi vain aikaa. Tuosta hetkestä on kulunut jo kymmenen vuotta aikaa ja yhäkään hän ei ole asiaa hyväksynyt, kuten sinä tiedät.

Isä, te olette eronneet muutama vuosi sitten. Muista syistä tietenkin, mutta olen silti pakotettu miettimään, että onko suhtautumisenne minuun ollut yksi syy muiden syiden joukossa? Äitini ehdottomuus ei ole voinut olla vaikuttamatta teidän väleihinne. Äiti on tehnyt ratkaisunsa. Hän on kieltänyt tulemasta luoksensa puolisoni kanssa. Tiedät varmaan senkin, että sen vuoksi en ole käynyt äitini luona edes äitienpäivänä, jonka jälkeen olen saanut häneltä viestejä siitä, kuinka julma ja kiittämätön lapsi olen.

Sinun luoksesi me isä sunnuntaina tulemme. Sinun ei tarvitse tehdä tai hankkia mitään. Silloin on sinun päiväsi ja me tuomme tullessamme kakun ja kaiken muun.

Siksi, koska minä rakastan sinua isä niin kuin sinäkin rakastat minua.”

Lue myös

X