Horoskooppimerkit

Horoskooppi: Kalat 20.2.–20.3.

Kalat elävät omassa herkässä maailmassaan. Heidän kauttaan elämässä tapahtuu jatkuvaa heräämistä ja alitajuista kehittymistä.

Teksti:
Anna.fi

Kalat elävät omassa herkässä maailmassaan. Heidän kauttaan elämässä tapahtuu jatkuvaa heräämistä ja alitajuista kehittymistä.

Kalaihmiset ovat vuodenaikansa mukaisesti hyvin herkkiä ympärillään tapahtuville mielialan muutoksille. He vaistoavat tulevia asioita, vaikka eivät pysty todistamaan aavistuksiaan todeksi.

Luonne

Kalat ovat tunteellisia, herkkiä, arkoja ja alttiita vaikutteille. He eivät koskaan ole ilkeitä. Heidän pelokas ja taipuisa luonteensa altistaa heidät muiden ohjailulle. Kalojen elämä on suurimmalta osin unelmointia ja haaveilua: kalat ovat tunnettuja siitä, että he katselevat maailmaa ruusunpunaisten silmälasien läpi. Tästä ei välttämättä ole haittaa, mutta kalojen tulisi varoa ajautumasta virran vietäväksi tajuamatta sitä, että vain he itse voivat muuttaa virran suuntaa.

Kalat eivät ole tyhmiä, mutta heiltä saattaa usein puuttua kyky järjestelmälliseen ajatteluun. Kalat ovat tavallaan joko-tai–ihmisiä He voivat olla tavattoman lepsuja tai sitten suorastaan fanaattisia, eivätkä kiihkoisänmaallisuus, poliittisuus tai uskonnollisuus olekaan kaloille harvinaisia ominaisuuksia. Siksi kalojen kanssa on turha keskustella asioista, jotka liittyvät perusihanteisiin, ellei asianomainen tässä suhteessa osoita suvaitsevuutta.

Elämän aallonpohjissa Kala masentuu herkästi. Voimakkaasti tuntevana ihmisenä kalat saattaa myös herkästi sortua syöpöttelyyn tai muihin riippuvuuksiin, ellei hän opettele selviämään stressistä.

Kalat ovat taipuvaisia mystiikkaan ja siksi kaikki salaperäinen tai tuntematon kiinnostaa heitä. Myös uskonto ja filosofia kiinnostavat varsin monia kaloja. Sen sijaan rationaalinen ajattelu ja matematiikka voivat olla tämän merkin ihmisille tavallista vaikeampaa.

Kalat eivät pidä päätöksenteosta ja tällaisissa tilanteissa he pyrkivät kiertämään vastuunsa ja pakenemaan tilanteesta. Kalat ovat hyväntahtoisia ja heillä on syvällisiä näkemyksiä asiasta kuin asiasta. He piiloutuvat elämän myrskyjä omaan pieneen maailmaansa, jossa heiltä ei vaadita mitään.

Kalat eivät sopeudu suurten ja kunnianhimoisten suunnitelmien toteuttajiksi, vaan ovat mieluummin taustalla tukijoukoissa. Kalojen suurimmaksi heikkoudeksi mainitaan taipumus addiktioihin ja todellisuuspakoisuus. Kalat ei yleensä uskalla kohdata elämän raadollisuutta, petoksia tai valheita silmästä silmään, vaan ennemmin turvautuu päihteisiin, lääkkeisiin, elokuvien tuijotteluun, nettisurffailuun tai matkusteluun. Matkustelu on tällöin pikemminkin pakomatka todellisuudesta kuin tutustumisretki vieraaseen paikkaan tai kulttuuriin.

Lue myös: Kalojen yleisimmät ongelmat ja ratkaisut niihin

Raha

Raha ja kalaihminen eivät ole kovin hyvä yhdistelmä. Koska kalaihmiset eivät ole kovin käytännöllisiä, mutta turvallisuudentunne on heille kuitenkin tärkeää, on hyvin vaikeaa löytää tasapainoa, kun kyseessä ovat taloudelliset seikat.

Kaloilla on luovina ihmisinä hyvin vilkas mielikuvitus. Tämä seikka auttaa heitä ansaitsemaan rahaa sellaisilla alueilla, joilla tarvitaan mielikuvitusta. Joka tapauksessa kalat käyttää rahaa harkitsemattomasti, koska hän elää mielikuvitusmaailmassa. Todellisuus on kuitenkin hyvin yksinkertainen: jos et osaa käsitellä rahaa viisaasti, sinulla tulee olemaan hyvin todennäköisesti taloudellisia ongelmia.

Ammatit

Kalat ovat tottuneet vähättelemään kykyjään. Vaatimattomuus, itseluottamuksen puute ja ujous ovat tyypillisen kalan luontaisia ominaisuuksia, joiden avulla ei valitettavasti nykypäivän työelämässä pitkälle pötkitä. Toisaalta kalojen elämän tärkeimmät tavoitteet saattavat hyvinkin löytyä muualta kuin työelämästä. Jos hänen pitää valita uran ja perheen välillä, valinta kallistuu mitä todennäköisimmin perheen puolelle.

Kehittämällä itsekuriaan ja todellisuudentajuaan myös kaloilla on kaikki edellytykset menestyä työelämässä: ovathan he paitsi hyvin luovia ja kekseliäitä, myös älykkäitä ja herkkävaistoisia. Kalojen piilevä kunnianhimo saattaa muuttua lopulta kyynisyydeksi ja katkeruudeksi, elleivät he pääse koskaan hyödyntämään sitä.

Kalat ovat parhaimmillaan taiteissa, sillä he pystyvät parhaiten ilmaisemaan itseään runojen, kirjojen ja musiikin kautta. Heitä viehättävät myös mystiikka ja mytologia, ja he usein valitsevatkin uransa jonkin uskonnon parista. Sen sijaan kylmää bisneselämää kalojen kannattaisi karttaa.

Kalat ovat tavallisesti taiteellisia ja heitä kiinnostavat säveltäminen, laulaminen, valokuvaus tai näytteleminen. Luovat tyypit sopivat näyttelijöiksi, muusikoiksi, taidemaalareiksi, runoilijoiksi tai kirjailijoiksi. Kalat voi olla myös todella intohimoinen tanssija! Hyvä mielikuvitus on niin ikään etu kaikenlaisessa luovassa työssä, vaikkakin varjopuoleksi voi mainita liiallisen pilvilinnoissa viihtymisen. Kaloissa näkee myös hajamielisiä tiedemies- tai nörttityyppejä, jotka ovat kiinnostuneita synteeseistä ja laajoista kokonaisuuksista.

Kalat sopii aloille, joissa tarvitaan rauhallista ja sopeutuvaa luonnetta, joustavuutta, yhteistyökykyä ja auttamishalua. Tyypillinen ammatti on sairaanhoitaja tai lääkäri. Hän voi toimia myös terapeuttina vaikkapa erilaisten riippuvuuksien hoidossa. Myös mielisairaanhoitaja, psykoterapeutti, eläinlääkäri tai vaikkapa taideterapeutti ovat kalalle hyvin soveltuvia ammatteja. Kalat soveltuvat hyvin myös vaihtoehtoisten hoitomuotojen pariin, joissa ihmistä katsotaan enemmänkin psykosomaattisena kokonaisuutena sen sijaan, että hoidettaisiin vain yksittäistä oiretta. Kalojen merkki hallitsee jalkateriä ja tämän merkin edustajista voi löytyä yllättävästikin kenkäfriikkejä: ura voi urjeta niidenkin parista!

Liikemaailmassa kalat voi menestyä hyvän vaistonsa ja neuvottelukykynsä ansioista, joskin bisnesmaailman kovat arvot eivät välttämättä ole harmoniassa kalojen arvomaailman kanssa. Asiakaspalvelu- ja PR-tehtäviin hän kuitenkin sopii hyvin. Jo aikaisemmin mainitut tiede ja tekniikka voivst sopia kalalle hyvinkin – olihan muun muassa Albert Einsteinkin kalat. Veteen liittyvät alat ovat niin ikään kalojen aluetta, toisin sanoen hän voi viihtyä vaikkapa uimaopettajana, merimiehenä tai kalastajana. Politiikan kyynärpäätaktiikka sen sijaan saattaa olla kaloille liikaa ja vaikka hänen viisautensa olisikin tervetullutta tälläkin saralla, on hän vaarassa tulla jyrätyksi aggressiivisempien merkkien taholta.

Koska kalat on taipuvainen mystiikkaan, on astrologeissa, selvänäkijöissä, mystikoissa ja henkiparantajissa runsaasti merkin edustajia. Taipumukset tulevat useimmiten näkyviin jo nuorella iällä, ja vaikka henkimaailman asiat jäisivät jossain vaiheessa taka-alalle, ne pompahtavat taas tietoisuuteen ennemmin tai myöhemmin. Kalojen henkisyys tai hengellisyys ovat tavallisesti välittömästä ja henkilökohtaisesta kokemuksesta kumpuavaa tietoa.

Tavat

Kalat eivät ole kovinkaan järjestelmällisiä tai kurinalaisia, päinvastoin alitajunnan hallitsemana ihmisenä kalat saattaa joskus olla altis käyttäytymän primitiivisten tunteiden perusteella. Herkkyyden ja intuitiivisuutensa vuoksi kalojen itsensäkin saattaa toisinaan olla vaikea hallita ja ymmärtää itseään. Sen takia suuttuessaan kalat saattaa turvautua väkivaltaan.

Koska kalat elävät haavemaailmassa, on muiden ihmisten joskus hyvin vaikea päästä sisälle heidän sisäiseen maailmaansa. Muut vesielementin merkit, rapu ja skorpioni, ymmärtävät kaloja paremmin kuin muut merkit. Kaloissa piilee psyykkisiä voimia, jotka rauhoittavat toisia, mutta, jos kalojen oma mielenrauha järkkyy, voi tasapainon saavuttaminen olla hyvin vaikeaa.

Terveys

Vastaanottavaisena merkkinä kalat altistuu helposti erilaisiin vilustumistauteihin. Reuma ja erilaiset epämääräiset kolotukset, lähinnä jaloissa ovat myös tyypillisiä. Liiallinen luottamus ja pettymykset johdattelevat Kklaihmistä apaattisuuteen, jolloin pienestäkin alkoholin nauttimisesta voi kasvaa ongelma.

Ruoka

Kalojen ruokavalio on yleensä tavallista parempi, sillä ruoka ja ruokakulttuuri kiinnostavat tässä merkissä syntyneitä. Usein kalat syö tavallista paremmin ja terveellisemmin.

Kalojen tulisi syödä mahdollisimman paljon juureksia, kokojyväviljaa ja vihanneksia. Myös kotimaiset marjat ja sienet ovat suositeltavia. Sen sijaan etelän hedelmiä tulisi välttää, sillä ne saattavat laukaista kalojen piilevän allergiataipumuksen.

Kalojen tulisi välttää juomia, jotka kiihottavat elimistöä ja hermostoa. Niinpä kahvin, alkoholin ja vahvan teen käytössä kalojen tulisi olla tarkkana. Vesi ja erilaiset mehut ovat kaloille parasta juotavaa. Maitotuotteita tulisi käyttää vain kohtuullisesti.

Neptunus kalat-merkissä

Planeetta Neptunus hallitsee kalojen merkkiä, joka edustaa ihmisen alitajuista ja fyysistä tarvetta tulla yhä tietoisemmaksi omasta henkisestä olemuksestaan. Kalat elävät tässä henkisen etsinnän herkässä tilassa ja heillä on ainutlaatuinen alitajuinen ymmärrys ympärillään tapahtuvia asioita kohtaan. Tästä syystä kalojen on vaikea tuomita etenkään läheisiään, vaikka nämä tuhoaisivat omaa ja perheenjäsentensä elämää. Kalojen ei ole helppo elää oman herkkyytensä kanssa ja etenkin miespuoliset kalat etsivät muita merkkejä enemmän turvaa päihteiden tietoisuutta sumentavasta maailmasta.

Harrastukset

Vesi saattaa elementtinä olla kaloille yllättävän tärkeä ja hän voi valita asuinpaikkansakin meren ääreltä. Kalat viihtyy merillä lähes kaiken vapaa-aikansa, ellei ole saanut hankittua itselleen mereen liittyvää ammattia.

Vaikka toisin voisi luulla, kalat eivät ole kovin innoissaan purjehtimisesta tai vesihiihdosta, sillä heidän täytyy saada olla vedessä – ei sen päällä. Uinti, sukellus tai mikä tahansa aktiviteetti, jossa saa kastaa varpaansa veteen, on täydellinen harrastus kaloille. Monille kaloille sopii myös kutominen ja virkkaus.

Ulkomuoto

Kalat ovat lyhyehköjä ja heillä voi olla hieman huono ryhti. Kalojen silmät ovat muiden vedenmerkkien tavoin alaspäin kaareutuvat ja kasvot pyöreät. Silmiä kehystävät tuuheat kulmakarvat ja kalojen katse on usein haaveileva. Kalojen kauniista ja suurista silmistä pystyy lukemaan yleensä helposti hänen tunteensa.

Tyyli

Kalat pukeutuvat moni-ilmeisesti melkein mihin vaatteeseen vain. Hän voi olla pastellinsävyinen suloinen tyttönen Hello Kitty -asusteineen, vaarallinen femme fatale, eteerinen keijukainen tai  kimalteleva merenneito. Rooliasut, kuten krinoliinit, soveltuvat hyvin kaloille etenkin juhla-asuiksi. Kengät ovat kaloille tärkeät ja usein koko asun juoni. Ne sopivat harvoin täydellisesti, mutta niitä pitää olla useita pareja.

Seuraelämä

Kalat ovat vieraanvaraisia, anteliaita ja uskollisia. He haluavat olla kaikille mieliksi. Kalat eivät koskaan ryhdy riitelemään, vaan antavat muiden hallita tilanteita kaikessa rauhassa. Kalat ovat rauhanrakentajia tilanteissa, joissa muilla on erimielisyyksiä.

Kalojen luonne rajoittaa jossain määrin heidän seuraelämäänsä, mutta missä tahansa kalat onkin, hän tuntee olonsa mukavaksi. Osa kaloista on tunteettomia ja liioitellun arkoja, osa taas kykenee tuntemaan ja antamaan rakkautta. Kaloille pitää aina osoittaa rakkautta ja heitä tulee pitää hyvänä ja helliä, sillä kaikenlainen karkeus ja kylmyys järkyttää kalojen maailmaa ja heidän herkkää tasapainoaan.

Rakkaus

Kalat ovat parantumattomia romantikkoja. Rakkaus onkin Kalalle elinehto. Hänellä on päässään selvä käsitys unelmiensa kumppanista, ja siksi he pettyvät rakkauteen useammin kuin muut merkit. Kalat aloittavat suhteensa suurten odotusten ja ihanteiden vallassa. Paluu arkeen koettelee kalojen ja hänen kumppaninsa keskinäistä suhdetta ankaralla kädellä. Moni kalat elääkin epätyydyttävässä ja suorastaan tuskallisessa parisuhteessa vain siksi, ettei osaa luopua tähän suhteeseen kiinnittämistään odotuksista.

Kalat rakastuvat kunnolla pari kolme kertaa elämässään ja tunne voi johtaa avioliittoon tai vastaavaan pitkään suhteeseen. Kalat ovat rakkaudessaan hyvin vilpittömiä ja huolehtivia. Itsekin kalat kaipaa huolenpitoa ja jatkuvia rakkaudentunnustuksia. Kumppanilleen hän antaa syvää ja aitoa rakkautta.

Kalat saattaa jättää taloudelliset velvoitteensa täyttämättä rakastuttuaan, sillä merkki ei ole muutenkaan mikään finanssinero. Kalat tarvitseekin kumppanikseen realistisen ja määrätietoisen ihmisen. Tällöin kaikki edellytykset hyvään suhteeseen ovat olemassa. Jos molemmat ovat taivaanrannanmaalareita, suhteen mahdollisuudet eivät ole kovinkaan hyvät.

Lue myös:
Tällaisen miehen kalanainen haluaa
Millaisen naisen kalamies haluaa?

Seksi

Kalaihmiset ovat kaikista merkeistä vetovoimaisimpia seksuaalisessa mielessä, koska heistä heijastuu niin suuri ja tavallisesta poikkeava herkkyys ja eroottisuus. Tämä yhdistelmä on äärimmäisen kiehtova, mutta käytännön elämää se ei tahdo kestää. Sekä kalamies että kalanainen elävät eräänlaisessa usvassa ja irrallaan jokapäiväisen elämän realiteeteista. Seksuaalisuus ja rakasteleminen ovat kaloille ihanteellisinta aluetta, koska niiden parissa jokainen menettää ainakin hetkeksi itsekontrollinsa.

Intohimoinen kalat voi kuitenkin muuttua nopeasti kylmäksi ja haluttomaksi, mikäli hänet vangitaan tavanomaisuuksien akvaarioon. Kalaihmistä ei voi rakastaa ja omistaa samanaikaisesti. Kalojen täytyy saada säilyttää yhteys alitajuiseen maailmaansa ilman toisen asettamia rajoituksia, sillä juuri alitajunnasta nousee myös kalojen eroottisuus. Toimivat kalasuhteet ovat aina herkkiä ja vaativat molemminpuolista ymmärrystä onnistuakseen.

Seksi on kaloille hyvin hengellistä: kalat ei voi harrastaa seksiä ilman rakkautta. Kalat on kuitenkin odotuksen arvoinen – hänen luonnollinen rytmitajunsa ja viehkeytensä kehonkielessä tekee kaloista uskomattoman rakastajan. Tämä ei kuitenkaan estä kaloja pitämästä hauskaa rakastajansa kanssa, hän vain tarvitsee täyden rakkaudentunnustuksen ja sitoumuksen ennen kuin kaatuu käsivarsillesi.

Kalanaisen kanssa haasteena

Koska kalanainen on hyvin herkkä, miehen tulee olla hyvin varovainen, ettei vahingossakaan loukkaa tätä. Kalanainen haluaa edetä hiljalleen kaikissa ihmissuhteissaan, jopa niin hiljalleen, että mies ehtii tuskastua. Kaloja ei silti kannata painostaa, koska silloin hän katoaa yhtä nopeasti miehen elämästä kuin oikea kala lipeää meren syvyyksiin kalastajan ulottuvilta.

Kuinka käsitellä kalanaista

Kalanainen on superfeminiininen ja asettaa yleensä toisten tarpeet omiensa edelle. Hän on mystinen ja runollinen, ja tarvitsee aineksia luovuudelleen jatkuvasti. Sanaton viestintä hallitsee kalojen merkkiä: symbolit, elekieli, tanssi, taide, runous. Kalanainen toimii myös hyvin vaistonvaraisesti. Hän luottaa omiin tunteisiinsa ja lukee toisten kehonkieltä sujuvasti, joten älä koskaan sano sellaista, mitä et tarkoita: kalanainen saa sinut heti kiinni. Kalanainen tarvitsee myös silloin tällöin omaa aikaa, joten se hänelle.

Jotkut yrittävät käyttää hyväkseen kalojen kiltteyttä. Kalanaisen vierellä tulisikin olla mies, joka muistuttaa häntä aika ajoin siitä, että välillä on ihan hyvä sanoa ei palveluksille, joita häntä alinomaa pyydetään tekemään. Kaloilla on taipumus paeta todellisuutta unelmiinsa, mutta kehotus palata todellisuuteen voi haavoittaa hänen herkkää luonnettaan.

Kalanaisen kanssa treffeillä

Kalan kanssa ei kannata valita kovin aggressiivista lähestymistapaa. Jos annat hänelle liian hyökkäävän ja suorasukaisen lahjan, kalat katoaa ulottuviltasi samantien. Turvallisia lahjavalintoja kalanaiselle ovat romanttinen runokirja tai mustavalkoinen valokuva teistä kahdesta suutelemassa. Voit myös antaa hänelle lempeää ja hengellistä musiikkia, kuten Enyaa tai munkkikuoron laulamaa gregoriaanista musiikkia.

Voit myös ostaa kalloille vaatteita hänen lempiväreissään: violetissa, sinisessä tai merenvihreässä. Kala rakastaa pitsiä, angoravillasta tehtyjä paitoja ja suosii soljuvia, sifonkisia kankaita. Silkki on myös hyvä valinta. Kalojen kaulassa kimaltavat korut näyttävät erityisen kauniilta, joten harkitse edes hänen yllättämistään timanteilla, ametisteilla tai akvamariineilla.

Jos haluat viedä kalanaisen ulos syömään, valitse tunnelmallisen hämärä, yksityinen ja romanttinen paikka, jossa on paljon kukkia. Koska kalojen merkki hallitsee jalkoja, hän rakastaa tanssia. Vie hänet siis pyörähtelemään myös tanssilattialle. Kalanainen rakastaa myös elokuvien katselua, sillä hän eläytyy helposti niiden satumaailmaan. Kalanainen arvostaa myös lippuja balettiin, taidenäyttelyn avajaisiin tai runonluentaan.

Voit myös ostaa kalanaiselle luksussuihkun, sillä hänhän on veden merkki. Samalla lupaat yhteisiä suihkuhetkiä. Yksikään toinen merkki ei rakasta fantasia- ja naamiaisasuja yhtä paljon kuin kalat. Kun olet tutustunut häneen hieman paremmin, ehdota, että menisitte yhdessä ostamaan rooliasut makuuhuoneen puolelle.

Kalat ystävänä

Ystävänä kalat on äärimmäisen lojaali ja ymmärtäväinen. Tämä on varmaankin juuri se piirre, joka saa muut etsiytymään hänen ystäväkseen. Kun kalat ystävystyy jonkun kanssa, haluaa hän ystävyyden kestävän kauan. Kalat rakastaa ystävyyden sosiaalista vastavuoroisuutta ja hyvää huumorintajua. Hän uskoo, että näistä osasista syntyy terve ystävyyssuhde. Kalat on erinomainen kuuntelija. Hänestä on ihanaa pohtia muiden ongelmia, sillä siten hän voi osoittaa rakkautta ja huolenpitoa auttamalla muita.

Lue myös: Millainen Kalat on ystävänä?

Kalat puolisona ja vanhempana

Kalat ovat runollisia ja miellyttäviä sekä ystävinä että kumppaneina. Vastakohtaisen luonteen omaavan kumppanin kanssa kalojen avioliitto tulee olemaan hyvin onnellinen. Samanlaisen puolison kanssa avioliittotaas on pelkkää purppurapilvien maalailua ja tuhoutuu ennemmin tai myöhemmin mahdottomuuteensa.

Ihmissuhteissa kalat on lempeä, ystävällinen ja viehättävä, mutta samalla suojakuoren puuttuminen itsen ja muiden välillä voi päästää läpi monenlaista yrittäjää. Kalaihminen tuntee herkästi empatiaa kovia kokeneita kanssaihmisiään kohtaan, mikä voi olla hyväkin asia, mutta tässä porukassa on mukana myös ikäviä tyyppejä, joiden seurassa kalat alkaa väistämättä voida huonosti. Parhaimmillaan kalat on ihmissuhteissaan kuitenkin hellä, avoin, huomaavainen, uskollinen ja luotettava. Rakkaudessa hän on vastaanottavainen, romanttinen, omistautuva ja intohimoinen.

Kalat hemmottelee helposti lapsensa piloille. Hän on niin tunteellinen, että purskahtaa itsekin itkuun, jos lapset itkevät. Lasten laittaminen kuriin ja järjestykseen voi olla kaloille vaikeaa, sillä systemaattisuus ei ole kaloille tärkeää, ja hän seuraa sitä suuntaa, johon lapset sattuvat suuntautumaan.

Lue myös Kaksplussan lapsihoroskooppi: Kalat on tunteellinen unelmoija

Lue kaikkien merkkien luonnehoroskoopit

X