Horoskooppimerkit

Isähoroskooppi - Lue, minkä tähtimerkin kanssa kannattaa perustaa perhe

Osa horoskooppimerkeistä on luotuja iseiksi, osa taas käyttäytyy, kuin he olisivat vielä itsekin lapsia.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
123Rf

Osa horoskooppimerkeistä on luotuja iseiksi, osa taas käyttäytyy, kuin he olisivat vielä itsekin lapsia. Lue, mikä tähtimerkki on täydellinen isäkandidaatti, ja mitkä ovat eri horoskooppimerkkien parhaat puolet iseinä.

Isähoroskooppi: Oinasisä telmii lasten kanssa kellon ympäri

Oinas on isä, josta lapsen kaverit ovat kateellisia. Tältä faijalta ei puutu vauhtia ja leikkimielisyyttä. Oinas jaksaa kieppua lasten kanssa huvipuistolaitteissa, eikä hän ole moksiskaan jonottamisesta ja hälinästä. Oinasmies näyttää tunteensa: hän pussailee ja paijaa lapsiaan ja puolisoaan avoimesti. Oinasisän ikävin puoli on hänen kilpailuviettinsä. Hän voi painostaa lapsia vaativiin harrastuksiin, ja heittäytyy niihin itsekin turhan vakavasti. Kun lapset tulevat murrosikään, tiedossa on ovien paiskomista, sillä oinaan on vaikea hillitä temperamenttiaan, jos lapsi ei tottele häntä.

Oinaan vahvuudet isänä: Oinas ei ehkä ole kovin hoivaava vauva-aikana, mutta kun lapsi kasvaa, hän sulattaa oinaan sydämen. Vaikka oinas on vaativa isä, ja urakiito houkuttaa häntä, hän laittaa lapsensa aina ykkössijalle. Oinas viettää paljon aikaa lastensa kanssa, tuntee näiden kaveripiirin ja tietää, mitä lapsen elämässä tapahtuu.

Lue myös: Äitihoroskooppi: Tällainen äiti on oinas

Lue myös Kaksplussan artikkeli: Oinas-lapsi on temperamenttinen touhuaja

Härkäisä kasvattaa kunnon kansalaisia

Härkä on rauhallinen isä, joka haluaa opettaa lapsilleen korkeaa moraalia ja hyviä käytöstapoja. Hän on melkoinen nautiskelija, mutta kotona härkä painottaa työnteon ja itsekurin tärkeyttä. Härkäisä rakastaa viettää lastensa kanssa aikaa ulkona. Hän vie lapset mielellään metsäretkelle ja opettaa nämä arvostamaan puhdasta luontoa. Vaikka härkä on suurimman osan ajasta leppoisa isä, hän on välillä todella itsepäinen. Härän on vaikea hyväksyä lasten kasvua ja murrosiän normaalia kapinointia, ja hän mittelee teinien kanssa piinallisilla ja pitkillä mykkäkouluilla.

Härän vahvuudet isänä: Härkä ei korota ääntään herkästi, eikä hän kiukuttele itse lasten aikana. Hän tietää, että lapset tarvitsevat sekä lempeyttä että rajoja. Härkäisä on mestari luomaan kotiin turvallisen ilmapiirin ja selkeät säännöt, joita lapset noudattavat yleensä hämmästyttävän kiltisti.

Lue myös: Äitihoroskooppi: Tällainen äiti on härkä

Lue myös Kaksplussan artikkeli: Härkälapsi on kiltti ja tunnollinen jukuripää

Kaksosisä on itsekin ilkikurinen lapsi

Leikkisä ja energinen kaksonen kukoistaa telmiessään lasten kanssa. Kaksosisä innostuu majojen rakentamisesta ja salapoliisileikeistä. Välillä sinusta tuntuu, kuin perheessänne olisi yksi ylimääräinen lapsi, sillä kaksosen on vaikea ottaa auktoriteetin roolia. Tämä on ongelma, jos olette kasvatusasioista eri mieltä, ja kaksonen liittoutuu lasten kanssa sinua vastaan. Vaikka kaksonen rakastaa lapsiaan, hän rakastaa myös älyllisiä haasteita. Hänelle on tehtävä selväksi, että lasten synnyttyä ette voi enää roikkua ylitöissä ja jatkaa mailien perkaamista kotona.

Kaksosen vahvuudet isänä: Kaksonen kunnioittaa lastensa ainutlaatuisuutta. Hän ei pakota näitä seuraamaan omaa urapolkuaan, ja kaksosen oma auktoriteettivastaisuus voi olla hedelmällistä. Hänen lapsistaan kasvaa usein rohkeita kyseenalaistajia. He uskaltavat puolustaa heikompia, ovat luovia ja jaksavat uida vastavirtaan.

Lue myös: Äitihoroskooppi: Tällainen äiti on kaksonen

Lue myös Kaksplussan artikkeli: Kaksoslapsi on älykäs papupata

Rapuisä laittaa perheen tarpeet itsensä edelle

Ravussa on kaikista tähtimerkeistä eniten isäainesta. Rapu on äärettömän omistautuva, hellä ja rakastava isä. Perheen perustamisen jälkeen häneltä ei tarvitse edes kysyä, mikä hänen elämässään on tärkeintä. Rapu tukee lapsiaan koulussa ja harrastuksissa, eikä epäröi puuttua tilanteeseen, jos lapsia kiusataan. Omistautumisella on kuitenkin kääntöpuolensa. Rapu alkaa tinkiä liiankin paljon omista harrastuksistaan ja ystävyyssuhteistaan. Sinun on välillä muistutettava hänelle, että vanhempien suhteessa on oltava myös erotiikkaa ja yhteistä, lapsetonta aikaa.

Ravun vahvuudet isänä: Rapu on isänä ja puolisona täydellinen paketti. Hän tekee kaikkensa perheensä puolesta, sekä emotionaalisesti että aineellisesti. Rapu ei uuvu tai säikähdä, jos lapsella on erityistarpeita tai ongelmia. Hän jaksaa tukea myös sinua, kun olet stressaantunut, ja osallistuu tasapuolisesti kotitöihin.

Lue myös: Äitihoroskooppi: Tällainen äiti on rapu

Lue myös Kaksplussan artikkeli: Rapulapsi on herkkä ja myötätuntoinen

Leijonaisä hemmottelee ja vaatii paljon

Leijonaisä hemmottelee lapsiaan ja antaa heille aikaa, hellyyttä ja lahjoja. Leijona rakastaa luksusta ja ostaa myös lapsilleen mielellään merkkivaatteita – toki vain siksi, että ne ovat laadukkaita ja kestäviä. Leijona ei kuitenkaan ole lepsu, vaan hän vaatii lapsiltaan kunnioitusta ja ponnistelua. Hän haluaa laittaa lapset jo pieninä kielikylpyyn, intoilee näiden harrastuksista ja kelpuuttaa vain hyvät arvosanat. Ollessaan pahalla tuulella leijonaisä ärähtelee herkästi, ja muut perheenjäsenet ovat varuillaan, etteivät provosoisi tämän pahaa tuulta.

Leijonan vahvuudet isänä: Tähtimerkkinsä nimen mukaisesti leijona puolustaa aina laumaansa. Leijonaisä pitää kovaa kuria ja haluaa säilyttää vanhemman auktoriteettinsa, mutta hän ei voisi kuvitellakaan olevansa lapselleen ilkeä. Leijona rankaisee kieltämällä, mutta ei koskaan nöyryytä lastaan tai polje tämän itsetuntoa.

Lue myös: Äitihoroskooppi: Tällainen äiti on leijona

Lue myös Kaksplussan artikkeli: Iloinen ja energinen leijonalapsi ei jää keneltäkään huomaamatta

Neitsytisä näyttää rakkautensa nipottamalla

Neitsyet ovat luonteeltaan pidättyväisiä, ja tunteiden näyttäminen on vaikeaa etenkin neitsytmiehelle. Vaikka neitsyt ei lepertele lapsilleen, hän on kuorensa alla erittäin hellä isä ja perheihminen. Neitsyt osoittaa rakkautensa huolehtimalla, ja lasten voi olla vaikea ymmärtää tätä. Säännöt, läksyt ja kotiintuloajat ovat neitsyelle tärkeitä. Välillä hän laatii niin pilkuntarkkoja ohjeita, että puolisokin joutuu kiristelemään hampaitaan. Lomalla neitsytisä on pakotettava rentoutumaan ja hulluttelemaan – muuten perheen kesä kuluu mökillä polttopuusavotan parissa.

Neitsyen vahvuudet isänä: Neitsyt vahtii tarkasti lastensa menoja ja kaveripiiriä, myös kavereiden vanhempia. Tämä on lapsista ärsyttävää, mutta neitsyt huomaa nopeasti, jos jokin on vinossa. Hän penkoo teinien reput ja vahtii kello kädessä, että nämä tulevat kotiin, mutta tekee tämän vilpittömästä rakkaudesta.

Lue myös: Äitihoroskooppi: Tällainen äiti on neitsyt

Lue myös Kaksplussan artikkeli: Siisti ja järjestelmällinen neitsytlapsi pyrkii täydellisyyteen

Vaakaisä opettaa moraalia ja käytöstapoja

Vaaka on isänä lempeä ja kärsivällinen, mutta ei vietävissä. Kasvatustyö on hänen mielestään isyyden ydin. Vaaka käyttää aikaa ja vaivaa opettaakseen lapsilleen, mikä on oikein ja mikä väärin. Hän kannustaa heitä itsenäiseen ajatteluun, väittelyyn ja mielipiteidensä perusteluun. Vaaka on mukavuudenhaluinen eikä aina kovin käytännöllinen. Hän yrittää livahtaa paikalta, kun lasten sotkut pitäisi siivota. Vauva-aikana vaakamies voi olla vaikea kumppani, koska hän ei haluaisi tinkiä omista yöunistaan ja mieliteoistaan, vaikka sinä olisit todella väsynyt.

Vaa´an vahvuudet isänä: Vaikka vaaka yrittää luistaa kotitöistä, hän ei hyväksy moraalista löysäilyä. Vaaka on mestari lempeässä, mutta tinkimättömässä kasvatustyössä. Hän ei aliarvioi lapsen kykyä oppia ja ottaa vastuuta. Vaa´an lapsista tulee usein hyväkäytöksisiä, oikeudenmukaisia ja ikätovereitaan kärsivällisempiä.

Lue myös: Äitihoroskooppi: Tällainen äiti on vaaka

Lue myös Kaksplussan artikkeli: Fiksu ja ystävällinen vaakalapsi tulee toimeen muiden kanssa

Skorpioni-isä huolehtii viileän kuorensa alla

Skorpionimies on usein hyvin maskuliininen, ja hänelle on tärkeää olla perheen pää. Hän haluaa läheisilleen vain hyvää, ja on erittäin herkkä aistimaan lastensa tunteet. Skorpioni-isä ei kuitenkaan näytä hellyyttään kovin avoimesti. Hän pitää lapsiaan ihmeellisinä ja erityisen lahjakkaina olentoina, ja vaatii heiltä tämän vuoksi paljon. Perhe tulkitsee skorpionin käytöstä usein väärin, koska hän on välillä vetäytyvä, jopa kylmä. Perhe on skorpionille kuitenkin pyhä asia – hänet pitää vain houkutella näyttämään rakkauttaan rohkeammin.

Skorpionin vahvuudet isänä: Vaikka skorpioni voi vaikuttaa viileältä ja pahimmillaan jyräävältä, hän ajattelee läheisiään koko ajan. Skorpioni kantaa huolta vielä aikuisista lapsistaan. Hän keksii tekosyitä voidakseen soitella näille, koska haluaa kuulostella, onko kaikki hyvin. Hän tekee paljon näkymättömiä uhrauksia teidän vuoksenne.

Lue myös: Äitihoroskooppi: Tällainen äiti on skorpioni

Lue myös Kaksplussan artikkeli: Skorpionilapsi tuntee kaiken syvästi

Jousimiesisä vie lapsen huimiin seikkailuihin

Seikkailuja rakastava jousimies ei vakiinnu helposti, mutta isyys saa hänessä aikaan voimakkaan tunnemyrskyn. Jousimies haluaa antaa lapselleen koko maailman. Hän ei pelkää lähteä reppureissaamaan vauvan kanssa, ja opettaa lapselle pienestä pitäen vieraita kieliä. Vaikka jousimies on rakastava isä, perhe-elämä voi olla hänen kanssaan vaikeaa. Jousimies haikailee vapauden perään, ja hänellä kestää aikansa omaksua isän ja puolison identiteetti. Jousimiehen paras puoli on valoisa luonne. Hän ei voi sietää lasten nähden riitelyä, ja haluaa aina sopia riidat.

Jousimiehen vahvuudet isänä: Jousimies osaa valaa lapsiinsa rohkeutta ja positiivisuutta. Hän rakastaa elämää ja sen tarjoamia mahdollisuuksia, ja siirtää innostuneen asenteen myös lapsiinsa. Jousimiehen lapsista tulee usein keksijöitä, yrittäjiä ja maailmanmatkaajia. Jousimies kehuu lapsiaan mielellään muille.

Lue myös: Äitihoroskooppi: Tällainen äiti on jousimies

Lue myös Kaksplussan artikkeli: Vilkkaan ja valppaan jousimiehen seurassa kukaan ei pitkästy

Kaurisisä yrittää ohjailla lasten uraa

Uralla menestyminen ja omaisuuden kerääminen ovat kauriille tärkeitä asioita. Hän haluaa opettaa lapsilleen, että elämässä saa harvoin pikavoittoja, ja saavutusten eteen on tehtävä työtä. Jos kauriin lapsuus oli aineellisesti köyhä, hän haluaa antaa lapsilleen kaiken, mistä jäi paitsi, ja sortuu joskus hemmottelemaan näitä liikaa. Kauris yrittää ohjailla lapsiaan aloille, jotka ovat hänen mielestään arvostettuja ja kannattavia. Kauriin lapset kapinoivatkin joskus vain kapinoinnin vuoksi, koska isän käytös tuntuu kahlitsevalta holhoamiselta.

Kauriin vahvuudet isänä: Vaikka kauris on vaativa isä, hän ei ole koskaan epäreilu tai julma. Kauris palkitsee lapsensa onnistumisista, kehuu ja kannustaa. Jos kauris pystyy hillitsemään kunnianhimoaan, hän voi kasvattaa lapsistaan vastuullisia ja harkitsevaisia ihmisiä, jotka uskovat voivansa vaikuttaa omaan elämäänsä.

Lue myös: Äitihoroskooppi: Tällainen äiti on kauris

Lue myös Kaksplussan artikkeli: Kaurislapsi on tunnollinen suorittaja

Vesimiesisä rohkaisee olemaan persoonallinen

Vesimies on kaukana klassisesta isätyypistä. Maskuliinisuus ja perinteiset perhearvot eivät ole hänelle tärkeitä, päinvastoin. Vesimies on pehmeä ja melkoisen erikoinen isä, joka harrastaa lastensa kanssa mieluummin joogaa ja tähtitiedettä kuin jalkapalloa. Hän jaksaa paneutua lasten kanssa kiinnostaviin puuhiin tuntikausiksi. Valitettavasti taloudenhoito jää sinun vastuullesi, ja vesimies sotkee ja hukkaa tavaroitaan jopa enemmän kuin lapset. Vesimies on toisinaan herkkä ja ailahteleva, jolloin koko perhe saa jännittää hänen mielialanvaihteluitaan.

Vesimiehen vahvuudet isänä: Vesimies ei pakota lapsiaan muotteihin, vaan kannustaa heitä olemaan rohkeita ja persoonallisia. Vesimies on hyvä lohduttaja, kun lapsi on surullinen tai masentunut. Tämä herkkä isä osaa antaa lapsilleen emotionaalista tukea eikä pelkää lapsen negatiivisia tunteita.

Lue myös: Äitihoroskooppi: Tällainen äiti on vesimies

Lue myös Kaksplussan artikkeli: Vesimies-lapsi on älykös seikkailija

Kalaisä antaa lapselle helposti periksi

Isyys on paras asia, mitä kalamiehelle voi tapahtua. Hän on itsekin lapsenmielinen ja luottavainen, minkä vuoksi työelämän kovuus on hänelle usein pettymys. Lasten vilpittömyys liikuttaa kaloja, ja hän tuntee voivansa olla näiden seurassa sataprosenttisesti oma itsensä. Kalojen lapsirakkaus ja pehmeys voivat tosin johtaa siihen, että jälkikasvu kietoo isän pikkusormensa ympärille. Kalan on vaikea kieltäytyä, jos lapsi mankuu irtokarkkeja ja yrittää venyttää kotiintuloaikojaan. Sinä joudut usein olemaan ikävä vanhempi, jotta lapset eivät kävelisi ylitsenne.

Kalan vahvuudet isänä: Kalaisä on kärsivällinen, kiltti ja idearikas. Vaikka hän on herkkä, hän rohkaisee lapsiaan tavoittelemaan unelmiaan, vaikka ne vaatisivat kovaa työtä. Kalamiehen kanssa et joudu taistelemaan omasta ajastasi, sillä hän on mielellään lasten kanssa ja patistaa sinua tuulettumaan.

Lue myös:

Äitihoroskooppi: Tällainen äiti on kalat

Lue myös Kaksplussan artikkeli: Taiteilijasieluinen kalalapsi on herkkä, rakastava ja viisas persoona

Kaksplus.fi: Anoppihoroskooppi – Tällainen on miehesi äidin todellinen luonne

Lähteet: Asian Parent, Sun Signs

X