Horoskooppimerkit

Minä viikonpäivänä olet syntynyt? Horoskooppi kertoo, millainen olet

Torstain lapsi on toivoa täynnä, perjantaina syntynyt on haluttua seuraa. Minä viikonpäivänä sinä olet syntynyt? Luonnehoroskooppi kertoo, miten syntymäpäiväsi vaikuttaa siihen, millainen olet.

Teksti:
Iina Alanko
Kuvat:
Colourbox, Om-Arkisto

Torstain lapsi on toivoa täynnä, perjantaina syntynyt on haluttua seuraa. Minä viikonpäivänä sinä olet syntynyt? Luonnehoroskooppi kertoo, miten syntymäpäiväsi vaikuttaa siihen, millainen olet.

Kuu, aurinko ja tähdet, planeetat… niiden asema syntymäsi hetkellä määrää horoskooppimerkkisi. Puhutaan myös paljon kesän, kevään, syksyn ja talven lapsen eroista. Mutta voiko viikonpäivä, jona synnyit, vaikuttaa luonteeseesi tai elämääsi? Jokainenhan tietää, että maanantain tunnelma on tyystin toinen kuin vaikkapa perjantain.

Seuraavassa viikonpäivähoroskoopissa on kuvattu seitsemän arkkityyppiä, joiden taustana on kuhunkin viikonpäivään liitetty tunnelma ja perussävy. Se muodostuu monista eri asioista, muun muassa viikonpäivän asemasta suhteessa koko viikon rytmiin.

Minä viikonpäivänä synnyit? Hae oman syntymäsi viikonpäivä täältä.

Maanantaina syntynyt sopeutuu moneen

Krista Kosonen

Maanantain luonteeseen kuuluu alku ja uutta kohti suuntaaminen. Maanantaina syntyneet ovatkin sopeutuvaisia ja osaavat virittäytyä helposti uusiin olosuhteisiin ja tunnelmaan. Toisaalta he saattavat kantaa mukanaan vanhojen asioiden painolastia, mikä himmentää heidän aloitekykyään.

Maanantai-ihminen on harkitsevainen ja varovaisuuteen taipuva. Turhaan ei kannata hötkyillä, kuuluu hänen mottonsa.

Maanantaina syntynyt ymmärtää arjen arvon ja viihtyy usein vaatimattomassakin roolissa. Hän on mutkaton, pienten ratkaisujen ihminen, joka ei usko suuriin totuuksiin. Luonto on lähellä hänen sydäntään, samoin lapset ja kissat.

Maanantai-ihmiset ovat luonteeltaan usein maanläheisiä ja vaatimattomia. He eivät pidä melua itsestään, vaan pysyttelevät mielellään osana joukkoa. Jos tarve vaatii, he voivat kuitenkin rohkaistua ja nousta esiin rivistä puolustamaan rohkeasti joukkoaan tai ryhmäänsä.

Tunnettuja maanantai-ihmisiä: Kaija Koo, Virve Rosti, Minttu Mustakallio, Krista Kosonen.

Kaamoshoroskooppi: Näin selätät pimeyden

Tiistai-ihmisen elämässä on vauhtia

Jenni Pääskysaari

Tiistaina syntyneitä kuvaa pieni levottomuus ja kilpailunhalu: asioita pitää viedä eteenpäin. He ovatkin aikaansaavia ja toimeliaita. He haluavat nähdä nopeasti kättensä jäljet ja työnsä tulokset ja nauttivat saadessaan luoda uutta.

Tiistai-ihmisen elämä on vauhdikasta, koska hän innostuu nopeasti uudesta ja on halukas ottamaan tuntemattomista mahdollisuuksista selvää. Siksi tiistaina syntynyttä kiinnostavatkin tekniikka ja kaikenlaiset välineet ja vipstaakit, joilla voi saada asioista enemmän irti.

Tiistai-ihmisen halut ja kyvyt eivät aina kohtaa. Loppuun palamisen vaara on suuri, sillä tiistai-ihmisen mielessä käydään usein jatkuvaa kamppailua suurten odotusten ja itse-epäilyn välillä. Joskus tiistai-ihmisen innolla eteenpäin puskemat yritykset kaatuvat liikaan suorittamiseen, hienotunteisuuden puuttumiseen tai kyvyttömyyteen tunnistaa riskejä.

Tunnettuja tiistai-ihmisiä: Marilyn Monroe, Taru Tujunen, Jenni Pääskysaari.

Millainen olet pahimmillasi? Horoskooppimerkkien pimeät puolet

Keskiviikon lapsi kulkee jalat maassa

Anna Perho

Keskiviikko-ihminen on nimensä mukaisesti keskellä viikkoa, keskellä sen tapahtumia. Hän tietää jo jotain, mutta osaa myös aavistella tulevaa ja haistella uusia tuulia. Tämä tekeekin keskiviikkona syntyneistä hyviä välittäjiä, tiedottajia, kirjailijoita ja diplomaatteja.

Keskiviikko-ihminen on jalat maassa kulkeva rationalisti, joka ei tunne tarvetta erottua massasta vaan keskittyy asiallisiin asioihin. Hän on vakaa keskitien kulkija, jolla ei ole tarvetta ilmaista itseään persoonansa tai tunteittensa kautta. Silti hän onnistuu usein tekemään elämästään mielenkiintoisen ja tyydyttävän joko harrastustensa tai ihmissuhteittensa avulla.

Kumppanina hän on tasainen ja luotettava, vaikka saattaakin välillä sortua ailahtelevaisuuteen. Tällöin syynä saattaa olla pelko väärästä valinnasta: kehen monista neuvojista kannattaisi luottaa? Jos keskiviikko-ihminen alkaa epäillä muiden motiiveja, hän saattaa kääntää kelkkansa yllättäenkin, tunteista piittaamatta.

Tunnettuja keskiviikko-ihmisiä: Li Andersson, Anna Perho, Iina Kuustonen.

Horoskooppimerkki paljastaa salaiset fetissit

Torstaina syntynyt on optimisti

Antti Reini

Vanhan sanonnan mukaan torstai on toivoa täynnä, ja tämä pätee myös torstai-ihmisiin. He ajattelevat suuresti ja optimistisesti niin menneen kuin tulevan suhteen. He ovat visiönäärejä, luontaisia johtajia ja joukkojen innostajia, jotka luontevasti kääntävät dramaattisetkin vastoinkäymiset voitokseen; ne eivät hänen itseluottamustaan horjuta.

Torstai-ihminen näkee vision mutta tietää, että sen eteen on vielä tehtävä töitä. Siksi hän on ahkera ja periksiantamaton. Hän on taitava kannustamaan muita eteenpäin, mutta haluaa kuitenkin pitää langat mieluimmin omissa käsissään.

Kaikilla torstai-ihmisillä ei ole sisäistä paloa tai luontaista karismaa johtajuuteen. Osaa voi ajaa eteenpäin sisäinen eettinen pohdiskelu: Mikä on elämän tarkoitus, mikä on mielekästä elämää? Joskus näistä pohdiskelijoista kasvaa vahvoja henkisiä johtajia.

Torstai-ihmiset hakeutuvat työelämässä usein kirkon, uskonnon tai opetuksen pariin.

Tunnettuja torstai-ihmisiä: Antti Reini, Jenni Haukio, Armi Toivanen.

Intuitio: näin vahvistat sisäistä ääntäsi

Perjantai-ihminen ei ota turhia paineita

Maija Vilkkumaa

Mitähän mukavaa tänään tekisi, ja kenen kanssa? Perjantai-ihminen  suuntaa energiansa vapaa-aikaan, elämyksiin ja nautintoihin. Hän on kiinnostunut ihmisen hyvinvoinnista ja on sosiaalisesti hyvin taitavana usein seuran keskipiste ja viihdyttäjä. Hän nauttii pystyessään tekemään elämästään rentoa ja mukavaa eikä ota liikoja paineita oikein mistään.

Vapaus on perjantai-ihmiselle tärkeää, vaikka hän viihtyykin erilaisissa porukoissa ja yhteisöissä. Hän ei halua olla yksin, mutta seuransa hän valitsee itse ja vaihtaa ympäristöä halujensa ja mieltymystensä mukaan nopeastikin.

Perjantai-ihminen on valloittava seuraihminen, jota on vaikea kesyttää. Toisaalta hän osaa olla huomioimatta toisten odotuksia ja voi myös käyttää hyväksi niitä, jotka ovat sosiaalisessa pelissä häntä avuttomampia. Pahimmillaan hän saattaa jättää jälkeensä pettyneitä sydämiä ja ihmisiä, jotka tuntevat itsensä hyväksikäytetyiksi.

Tunnettuja perjantai-ihmisiä: Martina Aitolehti, Tarja Halonen, Maija Vilkkumaa.

Muotihoroskooppi: millainen tyyli sopii sinulle

Lauantaina syntynyt osaa varautua kaikkeen

Jari Sarasvuo

Lauantaina ihminen on jättämässä vanhan viikon taakseen, mutta ounastelee jo tulevaa. Mitä kaikkea onkaan taas edessä?

Lauantai-ihminen on perusluonteeltaan kova puurtaja, jonka mielestä elämän realiteetteihin täytyy suhtautua vakavasti. Koskaan ei tiedä, mikä ikävä yllätys odottaa nurkan takana. Kun lauantai-ihminen saapuu viettämään pitkään suunnittelemaansa romanttista yötä viiden tähden hotelliin, hän tarkastaa ensimmäiseksi, missä paloportaat sijaitsevat. Häntä vastoinkäymiset eivät kaada, koska hän on aina varautunut niihin.

Lauantai-ihmiselle asioiden jatkuvuus ja ennustettavuus on tärkeää. Hänen järkevyyteensä ja laaja-alaisuuteensa luotetaan, ja hänet valitaan usein vastuunkantajaksi sekä työ- että vapaa-ajan tehtävissä. Se ei aina ole hauskaa, mutta kieltäytyäkään lauantai-ihminen ei oikein osaa, jonkunhan asiat pitää kuitenkin hoitaa. Pahimmillaan lauantai-ihmisestä tulee katkera ja ulkopuoliseksi itsensä tunteva erakko, joka arvioi paitsi itseään, myös muita ihmisiä vain heidän saavutustensa ja tekemistensä kautta.

Raha on lauantai-ihmiselle tärkeää, koska sekin tuo turvallisuutta hänen elämäänsä. Hän on säästäväinen ja omistautuu usein uralleen perheensä kustannuksella.

Tunnettuja lauantai-ihmisiä: Madonna, Jari Sarasvuo.

Enneagrammitesti kertoo luonteesi vahvuudet ja heikkoudet

Sunnuntain lapsi nauttii huomiosta

Chisu

Sunnuntai on perinteisesti levon, rauhan ja kiireettömän nautiskelun aikaa, ja sunnuntaina syntyneelle joutenolo on normaali ja tavoiteltavin olotila. Sunnuntai-ihmisen ympärille kerääntyy helposti hännystelijöitä, joita hänen narsistisuuteen taipuvainen luonteenlaatunsa vetää puoleensa.

Sunnuntai-ihminen on varustettu vahvalla, joskus ylikorostuneellakin itsetunnolla. Hän pitää itsestäänselvyytenä sitä, että hän on huomion keskipiste ja muut hänen palvelijoitaan. Hän osaa tuoda itsestään parhaat puolet esille tilanteen niin vaatiessa, mutta on usein myös kolkko, naiivi ja turhamainen, etenkin silloin, kun olosuhteet – esimerkiksi peritty varallisuus – mahdollistavat piittaamattomuuden muista.

Useimmat ihmiset häpeävät itsensä korostamista ja itsekehua, mutta sunnuntai-ihmiselle se on luontevaa. Hän haluaa säteillä ulospäin ja korostaa oman persoonansa tärkeyttä.

Sunnuntai-ihmisiä on moneen lähtöön. Hän voi yhtä hyvin olla taiteilija kuin porvarillisen kulttuurin esikuva.

Tunnettuja sunnuntai-ihmisiä: Chisu, Anja Snellman, Aira Samulin.

Lähteet: webexhibits.orgwhats-your-sign.com

X