Vaaka seuraa loukkaajansa tekemisiä sivusilmällä vuosia.
Horoskooppimerkit

Näin horoskooppimerkit kostavat kokemansa loukkaukset – näiden tähtimerkkien kanssa et halua joutua konfliktiin

Vaa’alle paras kosto on kävellä tyynesti hymyillen loukkaajan ohi. Skorpioni viettelee ja valehtelee, kaksonen taas levittelee vihollisestaan anonyymeja juoruja somessa. Lue, miten tähtimerkkisi kostaa loukkaukset ja minkä horoskooppimerkkien kanssa et halua joutua taisteluun.
Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Oinas (21.3.-20.4.) nöyryyttää vihollistaan voitolla

The winner takes it all, the loser standing small, lauloi Abba. Lyriikka kuvastaa täydellisesti oinaan tapaa kostaa. Hän nöyryyttää vihollistaan voittamalla tämän julkisesti.

Ensireaktio on kuitenkin raivo. Loukattu oinas kiroilee, sähisee ja huutaa. Hän ajaa petollisen kumppanin alusvaatteissa ulos ja heittää tämän tavarat kadulle – riekaleina. Kun oinas on päästänyt kuumimmat höyryt ulos, on koston seuraavan vaiheen vuoro. Sen nimi on voitto.

Oinas on horoskooppimerkeistä kilpailunhaluisin. Kostonhimoisena oinas muuttaa aiheen kuin aiheen kilpailuksi. Hän iskee loukkaajansa rakkaan, päihittää loukkaajan työpaikan myyntikilpailussa, leipoo upeamman kakun ja  kannustaa koiransa korkeampiin hyppyihin agilitytreeneissä.

Lue myös: Oinaan luonnehoroskooppi

Härkä (21.4.-20.5.) hurauttaa limusiinilla lieron ohi

Härkä ei kosta dramaattisesti, ja loukkaaja voi kuvitella, että pahat teot on unohdettu. Miten väärässä hän onkaan. Sarvipää vain hautoo mahdollisimman nerokasta kostosuunnitelmaa.

Härkä arvostaa materiaa ja mammonaa. Taloudellinen menestyminen ja työssä pärjääminen ovat hänen tapansa kostaa loukkaukset. Härkä viestittää eksälleen, ilkeälle anopilleen ja typerälle työkaverilleen, että hyvin menee, eivätkä sinun puuhasi kiinnosta.

Vaikka härkä vaikuttaa tyyneltä, sisimmässään hän kihertelee. Hän nauttii kurvatessaan limusiinilla vihollisensa ohi, vaikka riidasta olisi vuosia. Rengas saattaa osua lätäkköön, ja ikävän tyypin päälle loiskahtaa kuravettä. Tämä on tietenkin vahinko.

Lue myös: Härän luonnehoroskooppi

Kaksonen (21.5.-21.6.) kostaa sarkasmilla ja somejuoruilla

Kaksoset on nopealiikkeinen ja nokkela horoskooppimerkki. Kaksosen ase on sulkakynä – nykyaikana siis sosiaalinen media. Kaksonen kostaa viiltävillä sanoilla ja julmalla juoruilulla.

Kaksonen on ovela, ja hän suunnittelee kostonsa huolella. Hän ei kirjoita solvauksia omissa nimissään, vaan käyttää kiertoilmauksia tai perustaa anonyymin blogin. Kohdatessaan loukkaajansa hän hymyilee ja heittelee niin hienovaraisia ilkeyksiä, että vain kohde ymmärtää ne.

Kaksonen ei halua liata omia käsiään, joten hän manipuloi yhteiset tuttavat tekemään rumimman koston. Hän levittelee vihollisestaan juoruja, vihjailee ja kohottelee kulmiaan. Pöyristyneet kuulijat antavat loukkaajan kuulla kunniansa ja katkaisevat välit tähän.

Lue myös: Kaksosten luonnehoroskooppi

Kaksosen ase on sosiaalinen media.

Kaksosen ase on sosiaalinen media.

Ravun (22.6.-22.7.) raivo on dramaattista uhriutumista

Rapu on syvissä virroissa uiva vesimerkki, joka käpertyy kuoreensa. Rapu kostaa pahat teot äärimmäisen dramaattisesti. Valitettavasti kosto kohdistuu häneen itseensä.

Tunteikkaan horoskooppimerkin tuska on masokistista. Rapu ahmii tai lopettaa syömisen. Hän juhlii liikaa, kapsahtaa vääriin kauloihin ja tuhlaa rahansa älyttömyyksiin. Hän voi olla täysin lamaantunut tai hyperaktiivinen. Molemmissa tapauksissa lopputulos on tuhoisa.

Ravun kosto ei näytä kostolta. Toiminnan logiikka on mutkikas, kuten hänen mielensä. Rapu saa kieroa nautintoa, kun loukkaaja huolestuu hänestä. Hän haluaa, että toinen anelee häntä lopettamaan itsetuhoisuutensa. Rapu ei kuuntele, vaan hän piehtaroi kärsimyksessään.

Lue myös: Ravun luonnehoroskooppi

Leijona (23.7.-22.8.) sulkee vihollisen hovistaan

Ylpeys on leijonan toinen nimi, suosio hänen itsetuntonsa perusta. Arvonsa tunteva horoskooppimerkki kostaa sulkemalla loukkaajan sosiaalisten piiriensä ulkopuolelle.

Kun portti leijonan hoviin sulkeutuu, lukittuvat monet muutkin ovet. Leijonalla on laajat verkostot ja uskollisten ihailijoiden piiri, joka suojelee häntä. Loukkaaja huomaa olevansa ilmaa niillekin ihmisille, jotka eivät liity millään tavalla hänen ja leijonan riitaan.

Kohdatessaan vihollisensa leijona käyttäytyy ylpeästi, kuin kuninkaallinen. Hänen sisällään on kuitenkin mielensä pahoittanut lapsi. Leijona tuhoaakin ”vahingossa” loukkaajan lelut. Hän naarmuttaa tämän autoa avaimella tai kähveltää viholliselta vessaan unohtuneen huulipunan.

Lue myös: Leijonan luonnehoroskooppi

Neitsyt (23.8.-22.9.) punoo pirullisia pikkujäyniä

Neitsyt ei hevillä unohda loukkauksia. Hän ei kuitenkaan uskalla hyökätä dramaattisesti ja julkisesti. Neitsyen kosto on salakähmäistä ja pirullista kulissien takana vehkeilyä.

Neitsyt antaa loukkaajan ymmärtää, että kaikki on unohdettu. Hän palaa tapahtuneeseen yllättävässä tilanteessa vuosien jälkeen, heittäytyy kärsiväksi marttyyriksi ja piikittelee. Neitsyt on uhriutumisen mestari, ja hän saa muiden sympatiat helposti puolelleen.

Neitsyt kostaa myös pienillä jäynillä. Hän piilottelee inhottavan työkaverinsa tavaroita ja unohtaa kertoa tälle tärkeästä palaverista. Taidepiireissä liikkuva neitsyt teilaa vihollisensa kirjan lehden kulttuuripalstalla. Nörttineitsyt taas kiusaa loukkaajaansa tietokoneviruksella.

Lue myös: Neitsyen luonnehoroskooppi

Vaaka (23.9.-22.10.) teeskentelee olevansa teflonia

Vaaka ei ole intohimoinen kostaja. Hän on tyyni ja tyylikäs purjelaiva, joka lipuu loukkaajan ohi sivuilleen vilkuilematta. Juuri tämä on vaa’an kosto.

Mitä pahemmin vaakaa loukkaa, sitä coolimmin hän käyttäytyy. Hän on kuin saippuapala, josta härnääjä ei saa otetta. Taktiikka on ovela. Kiusaaja on muiden silmissä rähisevä idiootti, ja kypsästi käyttäytyvä vaaka saa sympatiat puolelleen. Mikä hunajainen kosto!

Vaaka ei märehdi kokemaansa loukkausta vaan suuntaa huomionsa muualle. Hän ei kuitenkaan unohda. Hän seuraa loukkaajansa tekemisiä sivusilmällä vuosia. Kun kohtalo kostaa kiusaajalle ja tämä epäonnistuu, vaaka hykertelee tyytyväisenä. Oikeus toteutui, case closed.

Lue myös: Vaa´an luonnehoroskooppi

Skorpioni (23.10.-22.11.) viettelee ja valehtelee

Harkitse kahdesti ennen kuin loukkaat skorpionia. Tämä horoskooppimerkki on kaikkein kostonhimoisin, ja hän keksii kieroimmat ja synkimmät tavat satuttaa vihollistaan.

Skorpionin ensireaktio loukkaukseen on vetäytyminen. Loukkaaja kuvittelee, että asia on tällä hoidettu ja jatkaa elämäänsä. Skorpioni ei kuitenkaan anna anteeksi tai unohda. Hän ei halua paljastaa vihaansa, mutta pistelee neuloja voodoonukkeensa.

Skorpioni voi kostaa petoksella tai seksillä. Hän ei epäröi vietellä ja varastaa. Skorpioni manipuloi myös loukkaajan lähipiirin ovelasti tätä vastaan. Palavat sillat romahtavat skorpionin takana, kun hän kävelee auringonlaskuun ja virnistelee.

Lue myös: Skorpionin luonnehoroskooppi

Jousimies (23.11.-22.12.) kostaa hylkäyksen uudella suhteella

Poissa silmistä, poissa sydämestä on loukatun jousimiehen taktiikka. Kun jousimiestä loukataan, hän pakkaa matkalaukkunsa. Kostoa on mukavampi suunnitella palmun alla.

Riitatilanteissa jousimies räjähtää. Hän ei kuitenkaan vatvo konfliktia loputtomasti, vaan haluaa elämäänsä nopeasti jotain uutta. Rakkauden loputtua hän hyppää uuteen suhteeseen. Jos jousimies ei saa ylennystä, hän pestautuu kilpailevaan firmaan tai perustaa oman yrityksen.

Nopeat siirrot eivät kuitenkaan tarkoita sitä, että jousimies unohtaisi loukkaukset. Aktiivinen elämä ja seikkailut ovat hänen kostonsa. Hän poksauttelee samppanjapulloja ja viestittää loukkaajalle, ettei tälle ole minkäänlaista sijaa hänen satumaisessa elämässään.

Lue myös: Jousimiehen luonnehoroskooppi

Kauris (22.12.-19.1.) tyrmää vastustajansa oikeussalissa

Kauris ei ole tunteikas marttyyri. Kun hän päättää kostaa, hän on poikkeuksellisen määrätietoinen ja tekee tämänkin päämäärän eteen paljon töitä.

Jos kaurista on kohdeltu epäreilusti, hän kerää faktoja ja todistajia loukkaajaansa vastaan. Hän käyttäytyy hillitysti, mutta on valmis taistelemaan vaikka vuosia oikeudessa. Kauris voi käyttää kostoretkeensä valtavasti rahaa ja jäädä puille paljaille – mutta periaate on tärkein.

Kauris on kuitenkin useimmiten niin fiksu ja käytännöllinen, ettei taistelu hetkauta hänen arkeaan. Kosto pulpahtaa kuitenkin pintaan pienissä, jopa naurettavissa tilanteissa. Jos vihollissuku on loukannut kauriin perhettä sata vuotta sitten, heidän kioskiltaan ei osteta jäätelöä.

Lue myös: Kauriin luonnehoroskooppi

Vesimies (20.1.-19.2.) kirjoittaa tragediasta menestysromaanin

Vesimiehellä on rutkasti älyä, strategista ajattelukykyä ja luovuutta. Hän voi suunnitella kaikkien aikojen koston, mutta toteuttaa ideansa harvoin.

Hyökkäyksen suunnittelu on puolet vesimiehen kostosta. Hän saa purettua näin aggressioitaan. Vesimies arvostaa itseään kuitenkin niin paljon, että hän panee energiansa mieluummin itseensä kuin toisen tuhoamiseen. Eteenpäin meneminen on hänen tapansa vastata loukkaukseen.

Vesimies kostaa myös taiteen kautta. Hän purkaa tunteensa maalaukseen, kirjoittaa tapahtumista kirjan tai ohjaa vihollisestaan kertovan elokuvan. Mikä roisto, päivittelee yleisö. Vesimies nauraa matkalla palkintogaalaan, jossa häntä kiitellään historian hirvittävimmän konnan luomisesta.

Lue myös: Vesimiehen luonnehoroskooppi

Kala (20.2.-20.3.) kostaa kiukuttelulla ja manipuloinnilla

Kalat on empaattinen ja kiltti horoskooppimerkki. Kala loukkaantuu herkästi, mutta hänelle saa tehdä todella pahoja asioita ennen kuin hän lähtee kostoretkelle.

Kala kostaa pienet loukkaukset oikuttelulla ja kiukuttelulla. Vakavissa tapauksissa käyttöön otetaan järeät emotionaaliset aseet, etenkin passiivisaggressiivisuus ja kierous. Kala on olevinaan avuton, vaikka todellisuudessa hän manipuloi vihollistaan ja tekee tälle yhtä ilkeitä temppuja.

Kala kostaa syyllistämällä ja uhkailemalla. Hän esittää avutonta pikkulasta, joka ei ole vastuussa teoistaan ja sanoistaan. Kala on ulkopuolisten silmissä tilanteen uhri, jota muut paijaavat. Vihollinen taas joutuu julkiseen häpeäpuuhun ja epäsuosioon.

Lue myös: Kalojen luonnehoroskooppi

Lähteet: Horoscope Kim, Siddhantika, Your Tango

X