Horoskooppimerkit

Oletko uratykki vai kotihiiri? Tämän horoskooppimerkkisi paljastaa suhteestasi työhön

Kauris paahtaa töissä burn outin partaalle. Kaksoset ei janoa valtaa, vaan työ on hänelle oppimisen väline. Kalat ei havittelee urakiitoa, vaan rakkautta ja luovuutta. Lue, mitä horoskooppi paljastaa työminästäsi.
3.3.2019 Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Oinas (21.3.–20.4.) elää edetäkseen urallaan

Oinas on tähtiradan työorientoituneimpia horoskooppimerkkejä. Työ on hänelle persoonan jatke ja intohimo, jossa onnistumisesta hän saa valtavaa mielihyvää.

Oinas ei ole ainoastaan ahkera, älykäs ja tehokas. Hän haluaa olla myös paras. Oinaalle ei riitä tunne siitä, että työ on tyydyttävää, vaan hän kaipaa ulkopuolisten huomiota. Oinas on myös erittäin nopea ja kekseliäs, ja hänellä on johtajan luonne.

Työ voi olla oinaalle pahimmillaan huume. Hänen mielensä ja kehonsa rasittuvat, jos hän tinkii unista, kittaa kahvia ja syö mitä sattuu. Vielä enemmän kärsii visionäärin lähipiiri. Oinaan kannattaakin miettiä, mitä muita elämänarvoja hänellä on työn lisäksi.

Lue myös: Tällainen työntekijä on oinas

Härkä (21.4.–20.5.) ahkeroi vain motivoituneena

Härkä on äärettömän ahkera ja kunnianhimoinen silloin, kun hänellä on motivaatiota. Jos intohimo uupuu, hän ei hievahdakaan – paitsi korkeintaan pakastimelle jäätelöä etsimään.

Härkä on yhteisön organisoija. Hän ei visioi, vaan suhtautuu työhön käytännöllisesti ja käärii hihansa. Jos härkä haluaa jotakin, hän ponnistelee tavoitteensa eteen jopa vuosia. Vaikka härkä ei olisi joukon lahjakkain, hän ohittaa ihmelapset ahkeruutensa ja sinnikkyytensä avulla.

Jos taas härkää ei kiinnosta, häntä ei todellakaan kiinnosta. Kyllästynyt härkä lässäyttää koko porukan motivaation. Esimiehen on turha uhkailla tai maanitella härkää. Tympiintynyt työjuhta käy duunissa vain rahan takia ja haaveilee kotisohvasta.

Lue myös: Tällainen työntekijä on härkä

Kaksosille (21.5.–21.6.) työ on oppimisen väline

Kaksoset ei erottele työtä ja vapaa-aikaa. Elohopealla on aina sata rautaa tulessa, ja hän haluaa oppia kaiken koodauksesta muinaiskreikan alkeisiin. Työssä kehittyminen on hänelle tärkeämpää kuin valta.

Työasiat pyörivät kaksosten mielessä aamusta iltaan. Hän alkaa näpytellä muistiinpanoja kesken illanvieton, jos vuosisadan idea pulpahtaa mieleen. Innostavat projektit vaikeuttavat myös nukahtamista. Kaksoset on kova stressaamaan  ja analysoimaan työnsä pienimpiäkin yksityiskohtia.

Kaksoset rakentaa monipuolisen ja kiinnostavan uran. Hän ei tähtää johtotehtäviin, vaan tavoittelee vapautta. Yrittäjyys ja freelancerius sopivat joustavalle luonteelle. Kaksosten kannattaa kuitenkin harjoitella stressinhallintaa, jotta työ ei ime kaikkia mehuja.

Lue myös: Tällainen työntekijä on kaksoset

Rapu (22.6.–22.7.) asettaa ihmiset uran edelle

Työ ei ole ravulle itseisarvo. Tärkeintä on se, tuntuuko tekeminen merkitykselliseltä, ja voiko sen avulla koskettaa muita. Jos ravun pitää valita työn ja perheen välillä, koti on ykkönen.

Ravun intohimot liittyvät usein taiteeseen, käsitöihin ja ihmissuhteisiin. Rapu ei haaveile asemasta tuulisella huipulla. Hän saa tyydytystä, jos hän pystyy lohduttamaan surevaa, kirjoittamaan runon tai kokkaamaan maittavaa ruokaa rakkailleen. Yhden ihmisen sanat merkitsevät enemmän kuin massojen suosio.

Sisäänpäin vetäytymisessä piilee kuitenkin katkeroitumisen vaara. Rapu tietää olevansa lahjakas, mutta kokee jäävänsä äänekkäämpien jalkoihin. Tällöin hänestä voi tulla myrkyllinen piikittelijä, joka kiukuttelee läheisilleen, koska uran takkuaminen turhauttaa.

Lue myös: Tällainen työntekijä on rapu

Leijona (23.7.–22.8.) janoaa joukon johtajaksi

Leijona on syntynyt loistamaan. Hän on johtaja ja oman elämänsä tähti, joka janoaa tunnustusta. Leijona on työkeskeinen, mutta hänellä on myös  laiskottelun jalo taito.

Vaikka leijona on kunnianhimoinen ja dynaaminen, hän ei tee piiruakaan ylimääräistä työtä. Hurmaava kissavaltias osaa lirkutella ja delegoi velvoitteitaan häpeilemättä muille. Kunniasta hän pitää kuitenkin kynsin hampain kiinni. Leijonan ura onkin usein nousujohteinen, mutta riitaisa.

Leijonan kannattaa miettiä arvojaan työelämässä. Jos hän heittäytyy hedonisminsa vietäväksi, hänen henkinen kehityksensä tyssää. Leijonan kannattaa kuunnella sisäistä etiikkaansa, vaikka se patistaisi välillä puurtamiseen, joka ei palkitse välittömästi.

Lue myös: Tällainen työntekijä on leijona

Neitsyt (23.8.–22.9.) sparraa paremmin muiden uraa

Älykkäällä ja tehokkaalla neitsyellä on teoriassa kaikki menestymisen mahdollisuudet. Kiltteys ja perfektionismi aiheuttavat kuitenkin käytännössä enemmän stressiä.

Moni neitsyt on parhaimmillaan uraihmisten taustavaikuttajana, kuten tutkijana, assistenttina tai tiedottajana. Vaikka neitsyt ei nauti parrasvaloista, hän oivaltaa, mitä muiden pitää tehdä saadakseen huomiota. Neitsyt on myös johtajana riippuvainen muiden tuesta.

Neitsyt miettii jatkuvasti, onko hän tehnyt työnsä hyvin. Itsensä kyseenalaistaminen syö rohkeutta. Neitsyt ei uskalla vaihtaa työpaikkaa tai pyrkiä korkeammalle, vaikka kyvyt riittäisivät. Vaikka neitsyt ei olisi urakeskeinen, hänen kannattaa arvostaa osaamistaan ja vaatia taitojaan vastaavaa palkkaa.

Lue myös: Tällainen työntekijä on neitsyt

Vaaka (23.9.–22.10.) vierastaa tuloskeskeisyyttä

Vaaka kavahtaa hektistä, henkilöbrändejä korostavaa työelämää. Tämä horoskooppimerkki on kuuntelija, rauhanrakentaja ja esteetikko, ei uratykki.

Vaaka nauttii organisoinnista, pohdiskelusta ja keskusteluista. Hän on loistava opettaja, mentor tai henkilöstöjohtaja. Sen sijaan tulos tai ulos -mentaliteetti saa hänet ahdistumaan. Vaaka on vaikka mieluummin työtön, sillä tasapaino, lepo ja läheiset ovat hänelle elintärkeitä.

Vaaka on myös mukava ja pidetty supliikkityyppi. Hän voi edetä sosiaalisuutensa ansiosta pitkälle, mutta vastuuseen liittyvä stressi ja konfliktit voivat olla liikaa. Onnellisuus on vaa’alle tärkeämpää kuin menestys. Hän voikin luopua upeasta urasta rakkauden tai henkisen tasapainon vuoksi.

Lue myös: Tällainen työntekijä on vaaka

Skorpionille (23.10.–22.11.) unelmatyö on uskonto

Kun tämä horoskooppimerkki haluaa jotakin, hän ottaa sen. Skorpioni toimii näin myös työelämässä. Hänen kunnianhimoaan voisi kuvata äärimmillään pakkomielteeksi.

Skorpioni nauttii rahasta ja johtajuudesta, joihin hän voi addiktoitua. Hän ei ole kuitenkaan helppoheikki, sillä skorpionin työntekoa ohjaa uskonnollista vakaumusta muistuttava idealismi. Hän kokee velvollisuudekseen kuunnella sisäistä ääntään hinnalla millä hyvänsä.

Skorpioni voi heittäytyä niin syvälle työn pyörteisiin, että se uuvuttaa hänet, vaikka palkinnot olisivat suuria. On tärkeää, että skorpioni hellittää kontrolloinninhaluaan ja antaa muiden tehdä osuutensa omalla tyylillään. Liika omistautuminen voi tukehduttaa intohimon ja tehdä työstä vankilan.

Lue myös: Tällainen työntekijä on skorpioni

Jousimiehen (23.11.–22.12.) cv pulppuilee ja poukkoilee

Jousimies on oman onnensa seppä, joka innostuu nopeasti ja osaa motivoida muita. Innostus tosin sammuu nopeasti, ja jousimiehen ura voi olla työstä toiseen pomppimista.

Jousimiehen työ ja vapaa-aika nivoutuvat yhteen. Jousimies kestää hyvin stressiä, sillä hän on itsevarma eikä ota työtä liian vakavasti. Duunissakin saa olla hauskaa! Jousimies on myös loistava projektien aloittaja, ideoiden keksijä ja työporukan innostaja.

Jousimiehen heikkous työelämässä on itsepäisyys. It´s my way or no way -asenne aiheuttaa kärhämiä. Jousimies ei jaksa neuvotella ja lepytellä, vaan vaihtaa maisemaa. Hän myös kyllästyy nopeasti monotoniseen työhön. Jousimiehen cv onkin usein värikäs, mutta työsuhteet lyhyitä.

Lue myös: Tällainen työntekijä on jousimies

Kauris (22.12.–19.1.) paahtaa burn outin rajoille

Kauris on klassinen uraihminen, jolle työ, menestys ja raha ovat tärkeitä arvoja. Tämän myöntäminen tosin nolottaa häntä, ja hän voi esiintyä vaatimattomana puurtajana.

Kauriit hakeutuvat usein varmoihin ammatteihin, joissa voi hankkia korkean aseman ja hyvät tulot. He ovat monesti talousihmisiä, lääkäreitä tai juristeja. Ajatus pitkistä opiskeluista, paperitöistä ja venyvistä työpäivistä ei pelota kaurista, joka kipuaa huipulle sinnikkäästi.

Elämä voi kuitenkin muuttua ilottomaksi, jos se on pelkkää työntekoa. Kauris asettaa uran herkästi levon ja henkisyyden edelle. Hänellä on kestävyyttä, mutta jaksaminen voi loppu totaalisesti. Tällöin kauris voi huomata olevansa uupunut ja tyhjä kuori.

Lue myös: Tällainen työntekijä on kauris

Vesimies (20.1.–19.2.) on luotu yrittäjäksi

Vesimies elää ratkoakseen suuria kysymyksiä. Tieteet, taiteet, politiikka, ympäristö ja filosofia kiinnostavat häntä. Työn sisältö on vesimiehelle tärkeämpää kuin titteli tai raha.

Vesimiehet ovat oman tiensä kulkijoita. He eivät pelkää yrittäjyyttä tai taiteilijan vaativaa uraa. Vesimiehelllä on kuitenkin suuri jakamisen tarve. Vaikka hän ei haluaisi vakituista työpaikkaa organisaatiosta, hän kaipaa yhteisöä tai oppilasta, jolle hän voi jakaa oivalluksiaan.

Jos sopivaa porukkaa ei löydy, vesimies jakaa oivalluksensa kirjoittamalla kirjan. Hänen uransa on vuorotellen omiin oloihin uppoutumista, vuorotellen taas kommunkikointia yleisön edessä. Vesimies ei halua niinkään hallita muita, mutta unelmatyö sisältää jonkinlaista opettamista tai itseilmaisua.

Lue myös: Tällainen työntekijä on vesimies

Kalat (20.2.–20.3.) on unelmoija, ei uratykki

Kalat on enemmän perheihminen ja ajelehtija kuin työnarkomaani. On mukavaa, jos menestystä tulee tärkeässä asiassa, mutta rakkaus voittaa rahan ja maineen.

Kalat on hoivaava ja intuitiivinen horoskooppimerkki. Taideala, mielenterveys- ja ihmissuhdetyöt kiehtovat häntä. Kalat haluaa luoda jotain maagista, auttaa muita ja kokea jakamisen hetkiä ihmisten kanssa. Paperitöihin keskittyminen sen sijaan on tylsää, ja kovat talousarvot ahdistavat häntä.

Jos kalat ei pidä rajoistaan kiinni, häikäilemättömät ihmiset voivat teettää työnsä hänellä. Kalojen pitää myös ymmärtää, ettei hän voi pelastaa koko maailmaa. Toisten tunteita ei kannata imeä itseensä, ettei työnteko henkisesti liian kuormittavaksi.

Lue myös: Tällainen työntekijä on kalat

Lähde: Astrostyle

Lue myös

Suosittelemme