Taiteilija vai arkinen niksinikkari? Näin luova olet horoskooppimerkkisi mukaan
Luova tekeminen voi olla yhdelle innostavaa tekemistä ja toiselle täyttä pakkopullaa.
Horoskooppimerkit

Taiteilija vai arkinen niksinikkari? Näin luova olet horoskooppimerkkisi mukaan

Kalat ja vesimies synnyttävät sekä uniikkia taidetta että tiedettä, kun taas kauriin konservatiivisuus kahlitsee hänen ajatteluaan. Lue, miten luova horoskooppimerkkisi on ja ketkä kekseliäät nerot ovat kanssasi samaa tähtimerkkiä.
Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Oinas (21.3. – 20.4.) keksii arkea helpottavia ideoita

Oinas pulppuilee energiaa ja ideoita. Hän on erittäin ilmaisukykyinen, mutta pohjimmiltaan järki-ihminen, jonka rationaalisuus kahlitsee toisinaan luovuutta.

Luovuus vaatii alitajunnan kuuntelemista. Oinas taas haluaa toimia heti. Hänellä ei ole malttia pitkien projektien kypsyttelyyn, vaan konkreettisia tuloksia pitäisi saada nopeasti. Oinaan on myös vaikea sulkea älynsä ja kuunnella sisäistä ääntään.

Oinas on monesti parempi toisten taiteen markkinoijana kuin taiteilijana. Hänen tiensä kulttuuripiireihin ei ole helppo, koska hän on malttamaton ja kulmikas. Oinaan luovuus suuntautuukin usein viihteeseen, arkea helpottaviin, konkreettisiin keksintöihin ja arkkitehtuuriin.

Kuuluisia luovia oinaita: Charlie Chaplin, Aretha Franklin, Lady Gaga, Vincent van Gogh, Keira Knightley, Quentin Tarantino

Lue myös: Oinaan luonnehoroskooppi

Härkä (21.4. – 20.5.) on käytännöllinen esteetikko

Tämä horoskooppimerkki on käytännöllinen esteetikko. Härät pitävät tuoksuista, mauista, käsillä tekemisestä ja suunnittelusta, myös kokonaisten mielikuvitusmaailmojen organisoinnista.

Härän luovuus suuntautuu käsitöihin, puutarhaan, musiikkiin ja ruoanlaittoon. Hän kontrolloi toimintaansa ja työskentelee pikkutarkasti. Härkä miettii myös mahdollisuuksia tehdä rahaa luovalla toiminnallaan – ja usein onnistuukin.

Päämäärätön improvisointi ja loputon pohdiskelu ahdistavat härkää. Hän ei halua luoda outoa marginaalitaidetta, vaan ymmärrettäviä elämyksiä. Hän ei myöskään heittäydy luovan työn varaan, ellei hänellä ole takeita toimeentulosta.

Kuuluisia luovia härkiä: Adele, Katharine Hepburn, Jack Nicholson, William Shakesperare, Donatella Versace, Mark Zuckerberg

Lue myös: Härän luonnehoroskooppi

Kaksoset (21.5.-21.6.) on terävä kirjoittaja ja koodaaja

Kaksoset on yksi luovimpia horoskooppimerkkejä. Hänellä on uskomaton mielikuvitus, hyvä ulosanti, huumoria, älyä ja terävä kynä. Lisäksi hän tuottaa luovaa materiaalia uskomattomalla tahdilla.

Kaksosilla ei ole koskaan tylsää. Mitä vähemmän hänellä on virikkeitä, sitä enemmän hänen oma mielensä tuottaa tarinoita ja viihdettä. Kaksoset keksii hauskaa ja nokkelaa sanottavaa niin autojen rekisterikilvistä kuin valopylväistäkin.

Kaksoset on erityisen hyvä kirjoittaja ja puhuja. Monet kirjailijat, toimittajat, koomikot ja juontajat ovat kaksosia. Kaksoset osaa hyödyntää luovuuttaan myös markkinointi- ja myyntityössä. Moni kaksonen on kiinnostunut tietotekniikasta ja käyttää sitäkin omaperäisellä tavalla.

Kuuluisia luovia kaksosia: Johnny Depp, Bob Dylan, Anne Frank, Nicole Kidman, Paul McCartney, Marilyn Monroe

Lue myös: Kaksosten luonnehoroskooppi

Ravulla (22.6. – 22.7.) on silmää toisten taiteelle

Rapu pitää kaikesta kauniista. Hän on kuitenkin parempi hyödyntämään toisten luomaa estetiikkaa kuin tuottamaan sitä itse.

Ravut ovat loistavia pukeutumisneuvojia, sisustussuunnittelijoita, musiikinopettajia, kirjallisuuskriitikoita ja taidekuraattoreita. Heillä on silmää kiinnostaville asioille, joita he osaavat yhdistellä ja analysoida. Rapu on kuitenkin parempi muusikko kuin säveltäjä.

Rapu runoilee ja maalaa omissa oloissaan, mutta pelkää näyttää luomuksiaan muille. Tosin välillä syntyy poikkeuksellisen temperamenttisia rapupersoonia, joiden intohimo voittaa ujouden. He uskaltavat ilmaista itseään ja koskettavat muita syvästi tunnetasolla.

Kuuluisia luovia rapuja: Tom Cruise, Ariana Grande, Tom Hanks, Frida Kahlo, Meryl Streep, Nikola Tesla

Lue myös: Ravun luonnehoroskooppi

Leijona (23.7. – 22.8.) loistaa yleisön edessä

Leijona on näkyvä, kuuluva ja temperamenttinen horoskooppimerkki. Hän rakastaa esiintymistä, mutta näyttelijänlahjoistaan huolimatta leijona ei ole klassinen taiteilijapersoona.

Leijonan luovuus keskittyy häneen itseensä. Hän järjestää itselleen neuvokkaasti työpaikkoja, ajaa tärkeinä pitämiään asioita eteenpäin ja pitää nokkelasti puolensa. Periaatteet kiinnostavat häntä enemmän kuin poetiikka, ja leijona miettii aina tekemistensä hyötyä.

Leijona on hyvä kaupallistamaan muiden keksintöjä, mutta oman innovaation luominen on vaivalloista. Leijona kokee persoonansa olevan taideteos itsessään, ja hän on parhaimmillaan yleisön edessä. Tšehovin hahmojen sijaan hän näyttelee mieluummin Freddie Mercurya tai Tina Turneria.

Kuuluisia luovia leijonia: Lucille Ball, Whitney Houston, Mick Jagger, Jennifer Lopez, Robert de Niro, Andy Warhol

Lue myös: Leijonan luonnehoroskooppi

Neitsyt (23.8. – 22.9.) on enemmän tarkka kuin taiteellinen

Neitsyillä on analyyttistä kekseliäisyyttä. He huomaavat yksityiskohdat ja ideoivat valmiisiin luomuksiin parannuksia, mutta keksivät harvoin uniikkeja ideoita.

Neitsyt on älykäs, järjestelmällinen ja verbaalinen. Hän on terävä toimittaja, tutkija, koodaaja tai matemaatikko. Neitsyt on myös epävarma rationalisti. Hän ei uskalla heittäytyä luovuutensa varaan, vaan tarvitsee yhteisön hyväksynnän ja muhkean säästöpossun.

Luovimmat ja rohkeimmat neitsyet ovat usein kirjailijoita. Neitsyet ovat kuitenkin parhaimmillaan kirjoittaessaan asiatekstiä tai toisten puheita. He ovat loistavia kustannustoimittajia, musiikkituottajia ja boheemien taiteilijoiden kaitsijoita.

Kuuluisia luovia neitsyitä: Avicii, Ingrid Bergman, Agatha Christie, Cameron Diaz, Stephen King, Karl Lagerfeld

Lue myös: Neitsyen luonnehoroskooppi

Vaaka (23.9. – 22.10.) loihtii harmonista kauneutta

Vaaka ei ole temperamenttinen taiteilijapersoona. Tämä kauneutta rakastava horoskooppimerkki on kuitenkin erittäin luova, etenkin visuaalisesti ja musikaalisesti.

Vaaka tavoittelee kaikessa toiminnassaan harmoniaa. Hän ei riko luovuudellaan tabuja, vaan luo hyvää oloa. Vaaka miettii tarkasti kotinsa sisustuksen, aterian esillepanon ja illallisen taustamusiikin. Hän luo soljuvaa estetiikkaa, joka huomataan usein vasta, kun se puuttuu.

Vaaka on myös sosiaalisesti taitava. Hän täyttää tuosta vain ikävät hiljaisuudet ja korjaa kohteliaasti toisten hölmöt möläytykset. Vaa´at ovat miellyttäviä esiintyjiä, joilla on elegantti olemus. Heistä löytyy näyttelijöitä, juontajia, laulajia ja malleja.

Kuuluisia luovia vaakoja: Rita Hayworth, Kim Kardashian, Marie Kondo, John Lennon, Bruno Mars, Oscar Wilde

Lue myös: Vaa´an luonnehoroskooppi

Skorpioni (23.10. – 22.11.) luo synkkää syvällisyyttä

Skorpioneilla on voimakas alitajunta ja omaperäinen tyyli. He suhtautuvat intohimoisesti kiinnostuksenkohteisiinsa, mutta ehdottomuus tekee heidän ajattelustaan joskus jäykkää.

Skorpionit ovat taiteessaan ja ajattelussaan mustavalkoisia. Jos aikakausi on suosiollinen heidän tyylilleen, heistä voi tulla tiennäyttäjiä. Jos skorpionin tyyli ei miellytä massoja, hän on haluton kokeilemaan toista tapaa tai hiomaan ideaansa.

Jyrkkyys ja ehdottomuus ovat sekä skorpionin luovuuden lähteitä että sen esteitä. Kun skorpioni löytää oman juttunsa, hän tuottaa siihen liittyvää materiaalia loputtomasti. Skorpioni luo väkevää kuvataidetta, luonnerooleja, kokeilevaa musiikkia, rohkeaa muotia ja tummasävyistä runoutta.

Kuuluisia luovia skorpioneja: Marie Curie, Bill Gates, Pablo Picasso, Sylvia Plath, Martin Scorsese, Tilda Swinton

Lue myös: Skorpionin luonnehoroskooppi

Jousimiehen (23.11. – 22.12.) luovuus on räjähtelyä

Jousimies ahmii kirjoja ja elokuvia. Hän pitää tanssista ja on kiinnostunut eri kulttuurien taiteista. Vaikka hän on taiteen suurkuluttaja, hänen luovuutensa on enemmän käytännöllistä kuin taiteellista.

Jousimies on loistava ideoija, mutta kehno keskittyjä. Hän ei jaksa syventyä keksintöihin ja kehitellä niitä vuosia. Jousimies tuottaa nopeita räjähdyksiä: nasevia kolumneja ja hervotonta komiikkaa. Hän ei kuitenkaan esitä samaa roolia teatterilavoilla vuodesta toiseen.

Jousimies on asioiden edistäjä, ei runollinen pohdiskelija. Hän osaa hankkia viihde-elokuvalle rahoituksen ja markkinoi sitä omaperäisesti, mutta ei kirjoita kokeellisia näytelmiä.

Kuuluisia luovia jousimiehiä: Miley Cyrus, Walt Disney, Jane Fonda, Frank Sinatra, Britney Spears, Steven Spielberg

Lue myös: Jousimiehen luonnehoroskooppi

Kauris (22.12. – 19.1.) on käytännöllinen konservatiivi

Yhdeksän kymmenestä kauriista on äärimmäisiä käytännön ihmisiä. Yksi kymmenestä on poikkeusyksilö, joka sukeltaa syvälle taiteen ja alitajunnan maailmaan.

Tämä horoskooppimerkki on kunnianhimoinen materialisti. Kauris kehittelee mieluiten ideoita, jotka tuottavat rahaa tai mainetta. Valitettavasti korkeat tavoitteet myös kahlitsevat kauriin luovuutta. Hän ei kestä kokeiluja ja epäonnistumisia, jotka ovat välttämätön osa luovaa prosessia.

Poikkeuskauriit taas ovat shamanistisia taiteilijoita. Heillä on voimakas oma maailma, eivätkä he tunnu olevan tältä planeetalta. He kirjoittavat tiiliskiviromaaneja ja luovat musiikkia ja elokuvia, jotka ovat vuosia edellä aikaansa.

Kuuluisia luovia kauriita: David Bowie, Marlene Dietrich, Stephen Hawking, Janis Joplin, Elvis Presley, Patti Smith

Lue myös: Kauriin luonnehoroskooppi

Vesimiehen (20.1. – 19.2.) luovuus ulottuu elämän kaikille alueille

Vesimies on yksi luovimmista horoskooppimerkeistä. Hän on oman tiensä kulkija, joka keksii innovaatioita niin tieteessä, taiteessa kuin arkielämässäkin.

Vesimiehen itsetunto ei ole riippuvainen muiden hyväksynnästä. Hän tarkastelee asioita objektiivisesti ja monesta näkökulmasta. Nämä luonteenpiirteet ovat luovuuden edellytyksiä. Vesimies on tosin usein niin paljon muita edellä, että aikalaiset eivät aina ymmärrä hänen nerouttaan. Se ei kuitenkaan haittaa häntä.

Innostuessaan vesimies on erittäin ahkera. Hän perehtyy, testaa, epäonnistuu, palaa alkuun ja kokeilee uudelleen. Sinnikkyytensä ansiosta hän saa uskomattomatkin projektit maaliin.

Kuuluisia luovia vesimiehiä: Ellen DeGeneres, Charles Dickens, Thomas Edison, Bob Marley, Oprah Winfrey, Yoko Ono

Lue myös: Vesimiehen luonnehoroskooppi

Kalat (20.2. – 20.3.) on syntynyt ilmaisemaan tunteita

Kalat on synnynnäinen taiteilija. Herkkyytensä ansiosta hän aistii muiden mielialan ja ajan hengen. Kalat osaa vedota erityisen taitavasti tunteisiin. Hän on ujo, mutta tietää, miten viihdyttää ja liikuttaa.

Kalat viihtyy omassa maailmassaan, mutta hänellä on silti tarve ilmaista itseään. Kaloissa onkin huomattavan paljon näyttelijöitä, kuvataiteilijoita ja keksijöitä. He syventyvät kiinnostavaan asiaan, mutta eivät haudo sitä loputtomasti, vaan jakavat luomuksensa maailmalle.

Kalat saa suuret, erilaisia ihmisiä sisältävätkin yleisöt tuntemaan, että heitä puhutellaan yksilöllisesti. Kalojen ajattelu on niin omaperäistä ja rohkeaa, että hänen ujoutensa on ihmisille yllätys.

Kuuluisia luovia kaloja: Kurt Cobain, Albert Einstein, Steve Jobs, Rihanna, Nina Simone, Elizabeth Taylor

Lue myös: Kalojen luonnehoroskooppi

Lähteet: Astrology Answers, Famous People, Yourtango

X