Horoskooppimerkkien viha-rakkaus-suhde
Horoskooppimerkit

Vastakkaisilla horoskooppimerkeillä on viha-rakkaussuhde! Tiedätkö, mikä on sinun vastamerkkisi?

Toisistaan puolen vuoden välein syntyneet horoskooppimerkit ovat vastamerkkejä, jotka sekä ärsyttävät että vetävät toisiaan puoleensa. Lue, minkä merkin kanssa koet todennäköisimmin repivää rakkautta, riitoja ja sielunkumppanuutta.
Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Toisistaan tasan kuuden kuukauden välein syntyneitä horoskooppimerkkejä kutsutaan vastamerkeiksi. Vastamerkit ovat kuin yin- ja yang-energiat. Ne ovat erilaisia, mutta juuri erilaisuudet täydentävät toisiaan. Lopputuloksena syntyy usein vuosisadan rakkaustarina, voimakas sisaruus- tai ystävyyssuhde.

Vastamerkit myös ärsyttävät toisiaan. Aggressioita herättää yleensä toisen se piirre, joka itsestä uupuu, mutta jota tarvitsemme. Kun tutustut vastamerkkiisi, voit ymmärtää, miksi parisuhteesi tai ystävyytesi on täynnä syvää rakkautta ja repiviä riitoja.

Näin kasvat ihmisenä, kun tapailet vastakohtaasi – 7 positiivista muutosta

Onko puolisosi vastakohtasi vai samanlainen kuin sinä? Tämän se kertoo sinusta

Oinas (21.3.-20.4) ja vaaka (23.9.-22.10.): Itsekkyyden ja diplomatian kamppailua

Oinas on johtava tulimerkki: itsevarma, aktiivinen ja räjähtelevä. Vaaka taas on johtava ilmaelementti. Hänkin on aktiivinen, mutta enemmänkin kannustava valmentaja kuin jyräävä pomo.

Molemmat horoskooppimerkit ovat luovia, älykkäitä ja levottomia. Oinas ja vaaka voivat keskustella tuntikausia bisnesideoista, taideprojekteista ja siitä, miten maailmaa pitäisi muuttaa. Oinasta viehättää vaa’an kyky katsoa asioita useista näkökulmista. Vaaka taas viehättyy oinaan ronskista rohkeudesta.

Piirteet, joihin vaaka ja oinas toisissaan ihastuvat, tekevät heidät myös hulluiksi. Oinas haluaa hoitaa hommat rytinällä, eikä hän kumartele muita. Vaaka taas haluaa pohtia perusteellisesti kaikkia näkökulmia. Hän miellyttää muita liikaakin, oinaan elämä taas pyörii oman navan ympärillä.

Eniten ongelmia aiheuttaa kommunikaatio. Vaaka tulkitsee oinaan lauseet käskyiksi. Oinas taas turhautuu, kun vaa’asta ei irtoa selkeitä mielipiteitä. Parhaimmillaan oinas kuitenkin vahvistaa vaa’an itseluottamusta ja puhaltaa tähän puhtia. Vaaka taas jaksaa ymmärtää ja rauhoitella oinasta silloinkin, kun tällä on sukset ristissä kaikkien kanssa.

Härkä (21.4.-20.5.) ja skorpioni (23.10.-22.11.): Suoraa puhetta ja salailua

Härkä on kiinteä maamerkki, skorpioni kiinteä vesimerkki. Kiinteys tuo molempiin syvällisyyttä ja pysyvyyttä. Härkä kaipaa materiaalista jatkuvuutta, kuten vakaita tuloja. Skorpioni taas etsii ainoaa oikeaa, tajunnanräjäyttävää rakkautta.

Tätä parivaljakkoa yhdistää periaatteellisuus. Härkä haluaa hoitaa käytännön asiat just eikä melkein. Skorpioni taas on ihmissuhteissa ehdoton: hän vihaa tai rakastaa. Härkä ihastuu skorpionin tunteellisuuteen ja herkkyyteen. Härkä taas on kuin turvallinen pato, joka estää skorpionin tunteita vyörymästä hallitsemattomasti.

Kitkaa aiheutta se, että härkä sanoo asiansa suoraan. Hän ei osaa tulkita rivienvälejä ja loukkaantuu skorpionin sarkasmista. Skorpioni taas hautoo, vihjailee ja kokee suoruuden töksäyttelyksi. Hän yrittää kätkeä herkkyytensä, mikä voi johtaa manipulointiin ja mököttämiseen.

Härkä ja skorpioni ovat aistillisia horoskooppimerkkejä ja seksi on loistavaa. Ystävinä tämä pari tuntee löytäneensä vihdoinkin sielunkumppanin, joka kuuntelee. Parhaimmillaan kaksikko ymmärtää toisiaan yhdestä ilmeestä, eikä sanoja tarvita.

Kaksoset (21.5.-21.6.) ja jousimies (23.11.-22.12.): Joustavuutta ja jylhiä periaatteita

Kaksoset on elementiltään muuttuva ilmamerkki, jousimies muuttuva tulimerkki. Näiden ihmisten välillä on luovaa, älyllistä säkenöintiä. Molemmat rakastavat pohdiskelua, kirjallisuutta ja taidetta. Puhetta piisaakin pikkutunneille asti.

Ratkaisevin ero horoskooppiemerkkien välillä on periaatteellisuus. Vaikka jousimies on suvaitsevainen, hän suhtautuu itselleen tärkeisiin asioihin ehdottomasti. Aiheista riittää palopuheita, ja jousimies voi olla julma niille, jotka ajattelevat eri tavalla. Kaksoset taas ymmärtää kaikkea. Hänellä on harvoin kiivaita mielipiteitä, eikä hän jaksa jousimiehen pauhausta.

Riidat syntyvätkin periaatteista. Kaksosten mielestä ne ovat lapsellisia ja kahlitsevia. Jousimies taas pitää kaksosten joustavuutta pinnallisena opportunismina. Kaksoset tuskastuu jousimiehen saarnaamiseen, joka tuntuu epähienolta. Jousimies ei ymmärrä, miten kaksoset voi heittää small talkia pahimmalle viholliselleen.

Parhaimmillaan suhde on kuitenkin loputtoman inspiraation lähde. Kaksoset ja jousimies ruokkivat toistensa luovuutta ainutlaatuisella tavalla, vaikka levottomien ihmisten ei kannatakaan tehdä yhdessä pitkiä projekteja.

Rapu (22.6.-22.7.) ja kauris (22.12.-19.1.): Tunteen ja järjen vääntöä

Rapu ja kauris ovat kuoreltaan hiljaisia ja kilttejä. Pinnan alla on kuitenkin valtavasti kunnianhimoa. Johtava vesimerkki rapu suuntaa kunnianhimonsa mielen syvyyksiin, johtava maamerkki kauris taas vuoren huipulle.

Tämä ulkoisesti hillitty kaksikko kokee olonsa mukavaksi toistensa seurassa. He myhäilevät ja murahtelevat maailman menolle teetä siemaillen takkatulen ääressä. Molemmat vierastavat äänekkäiden ihmisten uhoa. Tosin he ovat näille salaa kateellisia, sillä kunnianhimo ja vaatimattomuus kamppailevat molemmissa.

Suhteen vaikeudet johtuvat tunteen ja järjen yhteentörmäyksistä. Rapu on herkkä, helposti loukkaantuva horoskooppimerkki. Jäyhä kauris ei ymmärrä nyyhkimistä ja draamaa. Hän hallitsee epävarmuuttaan Excelillä ja järkeistämällä kipeät asiat.

Parhaimmillaan rapu ja kauris saavat toisensa kukoistamaan. Kauriin tarjoaman varmuuden ansiosta rapu uskaltaa heittäytyä luovaksi. Ravun esteettisyys taas tuo konservatiivisen kauriin elämään uusia ideoita. Vakauden ja herkkyyden tasapaino saakin molemmat uskaltautumaan ulos kolostaan ja tavoittelemaan haaveitaan.

Leijona (23.7.-22.8.) ja vesimies (20.1.-19.2.): Kuningas kohtaa kapinallisen

Leijona on kiinteä tulimerkki, vesimies kiinteä vesimerkki. Heidän kumppanuutensa on yksi eläinradan suurimmista viha-rakkaussuhteista. Pinnallisesti horoskooppimerkit ovat niin erilaisia, ettei heidän pitäisi tulla keskenään toimeen.

Leijona on eläinradan kuningas. Hän elää huomiosta ja hyväksynnästä. Leijona esittää itseriittoista, mutta kuoren alla on huomionkipeä lapsi, joka huutaa ”katso minua”. Vesimies taas on kapinallinen, joka nauttii enemmän ärsyttämisestä kuin suosiosta. Hän on ulkoisesti älyllinen ja viileä, mutta sisimmässään hätkähdyttävän herkkä.

Tämä imagon ja sielun välinen ristiriita yhdistää leijonaa ja vesimiestä. Molemmat kaipaavat rakkautta ja henkistä yhteyttä. Leijona ei kuitenkaan halua anella, eikä vesimies paljastaa herkkyyttään. He kuitenkin vaistoavat tämän ristiriidan toisissaan, ja se yhdistää heidät maagisesti.

Vaikeuksia tuottaa se, että leijona on verbaalisesti suora ja kaipaa ihailevia sanoja. Vesimies taas näyttää kiintymyksensä teoilla. Leijona ei ymmärrä, että vesimiehen vetäytyminen johtuu epävarmuudesta, ei tylyydestä. Vesimies taas tuskastuu leijonan mahtailuun eikä näe aina toisen hellyydennälkää.

Vesimies ja leijona ovat kuitenkin samaa ainesta: kunnianhimoisia poikkeusyksilöitä. Yhdessä he muodostavat tiimin, jolle peruselämä ei riitä.

Neitsyt (23.8.-22.9.) ja kalat (20.2.-20.3.): Hikipinko kohtaa höpsöttelijän

Neitsyt on muuttuva maamerkki, kalat taas muuttuva vesimerkki. Neitsyt on pinnallisesti takakireä tiukkis ja kalat haaveilija. Muuttuvuus tuo kuitenkin molempiin samaa ajattelun lennokkuutta ja henkisyyttä. Maa tasapainottaa vettä, vesi taas ruokkii maata.

Neitsyt ja kalat ovat erilaisia kuin palapelin palat, jotka loksahtavat toisiinsa täydellisesti. Neitsyt on järjestelmällinen perfektionisti, kalat rönsyilevä kaunosielu. Kalat tuo neitsyen elämään haaveilua ja hulluttelua. Neitsyt taas maksaa kalojen erääntyvät laskut ja auttaa tätä konkretisoimaan visioitaan.

Suhteen kiehtovimmat piirteet ovat myös ärsyttävimpiä. Kalat haaveilee ja murehtii tulevaisuudesta, neitsyt rahasta. Molemmat ovat neuroottisia ja herkkiä vaikutteille. Neitsyt pitää nämä piirteet hysteerisesti hallinnassa. Kalat taas ei edes yritä, vaan heittäytyy tunneryöppyihinsä ja hurahtaa milloin homeopatiaan, milloin pokeriin.

Kalojen ja neitsyen ristiriidat ovat kuitenkin selkeitä, ja juuri selkeys vetää heitä puoleensa. Toinen tarvitsee aimo annoksen leikkisyyttä ja rentoutta, toinen ryhtiä ja vastuullisuutta.

Lähteet: Horoskooppi.com, Paired Life

X