Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi helmikuu 2019

On aika jättää tammikuu taakse ja astua helmikuun seikkailuihin. Lue tästä, mitä jännittävää tähdet lupaavat sinun horoskooppimerkillesi!
Teksti: Astrologi Seppo Tanhua Kuvat: Ulla Sainio

Helmikuussa haetaan suuntaa. Tammikuu laittoi varmasti paljon liikettä niveliin ja aivonystyröihin. Maailma tuntuu muuttuvan huikealla vauhdilla ja meidän on pakko päästä kelkkaan mukaan. Kysymys onkin sitten se: mihin kelkkaan? Moni kelkka, jossa voisi hyvinkin kuvitella olevansa Uuden Uljaan Maailman aallonharjalla taitaakin olla menossa joko suoraan päin honkaa tai mäestä jyrkänteelle. Me tarvitsemme nyt jotakin aitoa, jotakin itsestämme ja omasta filosofiastamme, jotta voimme löytää oikean suunnan. Kysymyksen meille kaikille asettavat Jupiter, Saturnus ja Neptunus: Mitä minä todella toivon elämältä, miten voin elää enemmän itseni näköistä elämää, sellaista, joka tuntuu omalta?

Sellainen pikku-uutinen voidaan julkaista tähän kohtaan, että täältä Tellukselta katsoen kaikki planeetat ovat etenevässä vaiheessa. Se liikevoima, joka tammikuussa syntyi, vie asioita hurjalla vauhdilla eteenpäin. Sekä Saturnus, että Jupiter haluavat omilla mahtavilla voimillaan ohjata meitä elämäämme eteenpäin, vaikka se voikin tuntua ahdistavalta Jupiterin ja Neptunuksen ollessa neliöasetelmassa. Ainakin jotakin tapahtuu, on pakko tapahtua. Neptunus Kaloissa on todella hankala ”kiistakumppani” Jupiterille. Se haluaisi sinun jäävän fiilistelyyn ja ylisuunnitteluun, kun taas Jupiter yrittää Jousimiehestä muistuttaa todellisista ja oikeista tarpeistasi, se kirittää sinua mahdollisuuksien jäljille.

Saturnus näiden välillä tasapainottaa tätä vastakkainasettelua. Se muistuttaa realismista ja oman jaksamisesi rajoista. Se yrittää luoda unelmiesi ja kykyjesi liiton, jolla elämästäsi tulee omaasi, jolloin se ei ole pelkkää olemassaoloa ja suorittamista, vaan kanssaluomista, ihmeiden tekoa. Ideoidesi toteuttamiselle ja luovuutesi esiin saamiselle Marsin ja Uranuksen kohtaaminen Oinaan merkin loppuasteissa tekee varmasti hyvää. Nyt on siis aika luopua vääristä ja lapsellisista kuvitelmista, tehdä vahvoja tahdonpäätöksiä, jotka jaksat kantaa ja jotka innostavat sinua. Tämä kaikki mittaa myös ihmissuhteita harvinaisen vahvalla tavalla, kun Saturnus paljastaa sinulle totuuksia kohdatessaan Venuksen.

Oinas

Loistavaa aikaa oinaille. Sinä et jaksa nyt pohtia kaiken suhdetta kaikkeen, etkä välitä männynkävyistä polulla. Sinulla on kova tekemisen meininki ja se onkin nyt parasta mahdollista terapiaa. Pidä vain huoli siitä, ettet vedä ihan överiksi sitä tekemisen meininkiä. Venuksen ja Saturnuksen neliö Kauriista muistuttaa oman hyvinvointisi merkityksestä. Sen huomaa ihan varmasti omassa olossa ja omissa tunteissa onko tekeminen kivaa, vai meneekö jo vähän yli jaksamisen.

Rakkaus

Siispä sinun täytyy pitää huolta myös omasta hyvinvoinnistasi, mutta myös hyvistä ihmissuhteista. Uranus-Mars tekee helposti vähän tunnekylmyyttä ja itsekeskeisyyttä, joten säröt suhteessa saattavat raueta railoiksi, jos sinulta ei liikene yhtään huomiota ihmissuhteiden hoitoon. Nythän sinulla pitäisi olla paljonkin innostavia ilonaiheita, joita luulisi olevan mukava jakaa läheistesi kanssa. Tasapaino on aina olennaisimpia asioita elämässä, joten pidä sydän myös lämpimänä ja jaa omaa hyvää fiilistäsi.

Härkä

Jousimies-Jupiter ei ole ihan kympillä ”sun juttu”. Oletettavasti et nyt ihan mahdottomaan lentoon innostu, joten ota tämä sitten erittäin hyvänä tilaisuutena reflektointiin, itsearviointiin. Eteenpäin pääset ehkä parhaiten määrittelemällä oikean suunnan, sillä mitä järkeä on mennä väärän virran mukana sata lasissa? Loistavia oivalluksia on tarjolla, kun Merkurius käy kysymässä Neptunukselta tyhmiä (eli hyviä) kysymyksiä kuun loppupuolella. Rauhoita mielesi, ja katso sitten omaa totuuttasi silmiin. Jos jotain on pielessä, huomaat sen varmasti.

Rakkaus

Tämä aika vahvistaa ennestään hyvällä mallilla olevia asioita tai alkaa leikata pois elämäsi rönsyjä. Pääasia on se, että seuraat omia tunnelmiasi todella tarkasti ja pidät hyvinvointiasi ja tasapainoasi oppaana tehdessäsi ratkaisuja. Voit olla ihan varma, että nyt tehdyt päätökset ovat sinun rakkauselämäsi kannalta tärkeitä, oikeita ja väistämättömiä. Tämä aika on siis vakavaa hyvin positiivisessa mielessä ja tukee elämäntietäsi kohti suurempaa nautinnollisuutta ja hyvinvointia.

Kaksoset

No nyt on ainakin haastetta… Sinulla on luultavasti todella vaikea uskoa, että jotkut unelmasi ovat sinulle täysin parhaan käyttöpäivänsä ylittäneitä tai ihan väärää kokoa. Kun on nähnyt joidenkin asioiden eteen paljon vaivaa on hyvin vaikea luopua ja muuttaa suuntaa. Sisäinen Oppaasi kyllä yrittää parhaansa mukaan saada sinua uskomaan, että tarvitset uuden suunnan. Myös väsymys ja epäselvät ajatukset vaivaavat ja sotkevat suunnitelmia. Etsi itsestäsi uusia ideoita ja uutta motivaatiota.

Rakkaus

Myös ihmissuhteissa ja rakkaudessa on silityspäivän aika, koska ryppyjä on päässyt syntymään. Tapahtuipa nyt mitä tahansa, Sinun on paras uskoa, että kaikella on nyt tarkoituksensa. Jos nyt kaikki ei ole parhaalla mahdollisella tavalla, muutokset tulevat tarpeeseen. Sinun on luultavasti pakko uudistua ja uudistaa elämääsi. Olet jotenkin unohtanut itsesi, oman olemuksesi, ajatellut olevasi erilainen. Tunteet tulevat ohjaamaan ratkaisuja vääjäämättömällä voimalla. Suhde kestää, jos rakkautta on.

Rapu

Rapujen kannattaa varmaankin ottaa aika rennosti. Jos nyt yrittää hirveästi vääntää, järjellä hahmottaa ja olla superfiksu, taitaa ampua lähinnä omaan jalkaan. Nyt täytyy oikeastaan vain löytää se oma tahto ja oma suunta. Ja se löytyy parhaiten löytämällä omat todelliset ja hyvät fiilikset, joiden varaan kompassin voi kalibroida. Neptunus Kaloissa on paras liittolaisesi, vaikka hankala onkin. Se voi kuitenkin aina paljastaa ja korostaa omia todellisia tarpeitasi ja siivota höttöä. Mutta työ siinä jää Sinulle itsellesi.

Rakkaus

Tätä työtä riittää kyllä erityisesti tunne-elämän alueella, kun Kauriissa Venus kohtaa ensin Saturnuksen ja vähän myöhemmin Pluton. Nämä impulssit vievät sinut perustavien kysymysten äärelle. Sinun hyvinvointisi vaatii, että elämäsi ja suhteesi ovat linjassa omien kehitystavoitteidesi kanssa. Suhdetta mitataan nyt vahvasti. Oman tahtosi on päästävä toteutumaan, eikä oikeastaan mitään voi jättää valheen verhojen taakse. Omatuntosi pakottaa sinut myöntämään omat virheesi ja vaatimaan samaa rehellisyyttä myös kumppanilta.

Leijona

Neptunuksen ja Jupiterin alkava neliö on Sinun kannaltasi taloudellisesti aika haastava. Koska tämä kuvio kestää koko alkavan vuoden, on nyt parasta ottaa asia tietoisuuteen ja haltuun. Sitten vain määritellään suunta, johon halutaan mennä. Sinullehan Jupiterin sijainti Jousimiehessä on suotuisa, joten et ole ollenkaan toivottomassa tilanteessa, vaan ihan päinvastoin. Tulet onnistumaan muutosvaiheessa mainiosti, jos selvität oman pääsi kaikenlaisesta turhasta ja epäselvästä. Valmistaudu myös siihen, että kärsivällisyytesi punnitaan.

Rakkaus

Kärsivällisyydestä puheen ollen: parisuhteessa sitä kysytään nyt varmaan suunnilleen koko kuukauden ajan. Jos itselläsi on jotakin lakaistuna mattojen alle, niin varmaankin nyt ne sieltä löytyvät. Olet valmis puolustamaan itseäsi keinolla millä hyvänsä, mutta valheella on nyt ainakin aivan onnettoman lyhyet jäljet. Totuudet vaativat tulla kuulluiksi, eikä niitä voi kuitata väistelyllä. Pimeys ei saa valoa väistymään, vaan se on aina toisin päin.

Neitsyt

Aika jännittävältähän tuo Sinun helmikuusi näyttää. Huomaat, että vanhat tapasi ja mallisi alkavat käydä kovin ahtaiksi. Oinaan ja Härän rajalta ponnistava Mars saa sinuun liikettä, jolla ottaa Neptunuksen ja Jupiterin dynaaminen haaste vastaan. Näet nyt aika selvästi sellaisia rajoja ja vääriä kuvitelmia, joita olet rakennellut menestymisesi ja kehityksesi eteen. On siis aika näyttää itsellesi ja muille, kuka oletkaan tänään, yhä vahvempana. Älä anna epäuskon lannistaa sinua.

Rakkaus

Saturnus omassa tinkimättömyydessään on nyt paras ystäväsi. Se antaa rakkauselämääsi vahvan virikkeen, joka suorastaan pakottaa nostamaan kaikki epäselvät asiat pöydälle. Kun tämä nyt kerrankin tehdään, ei minkäänlainen peruminen, itselle tai toiselle valehtelu sen jälkeen enää voi maistua. Sinulla ei ole mitään hävittävää, koska omien tunteidesi ja omien tekemisiesi suhteen ei pitäisi olla mitään hävettävää. Tiedät, että olet yrittänyt parhaasi ja tiedät senkin, että voit vieläkin parantaa.

Vaaka

Sinun täytyy selvittää pääsi. Joillakin ratkaisuilla ihan perusasioiden kanssa alkaa olla kiire. Hommaa hidastaa pahasti se, ettet saa omista motiiveistasi ja tilanteestasi selvää. Kun kaiken lisäksi muutokset tuntuvat kovin uhkaavilta, yrität pitää väkisin kiinni vanhoista tavoistasi ja ajattelumalleistasi. Nyt on kuitenkin aika tunnustaa ja tunnistaa toimimaton kuvio. Uskon, että tiedät hyvinkin, mistä illuusiosta haluat pitää itsepintaisesti kiinni. Kun lähdet liikkeelle, huomaat, että hengittäminen helpottuu.

Rakkaus

Parisuhdetta rasittaa myös oma epäselvä tilanteesi. Kohtalonomainen väistämättömyys alkaa nostaa painetta kattilassa: jotakin on pakko tehdä. Sinun on pakko noudattaa oman hyvinvointisi ja tasapainosi vaatimuksia. Luultavasti paras ratkaisu on nyt ottaa hieman omaa tilaa ja etäisyyttä arjen kiertoon, jotta näet paremmin tilanteen todellisena. Tosiasiat ovat pohja, jolta on ponnistettava eteenpäin ja usko pois: kun ne löytyvät ja niiden mukaan toimii, elämä alkaa muuttua vähitellen paremmaksi. Uusi unelmasi.

Skorpioni

Sinulle tällainen suunnan etsiminen sisäisestä kompassista ja tunnelmien pohjalta toimiminen on tälläkin kertaa ihan perushyvää meininkiä. Kykysi siihen rehellisyyteen ja turhien kuvitelmien siivoamiseen on lähestulkoon mukavaa puuhaa. Koska et pelkää suunnanmuutoksia ja haluat omalle tahdollesi vakaan pohjan, olet todellakin valmis siivoamaan kaiken valheellisen ja turhan pois. Helmikuu on loistavaa aikaa tehdä isojakin siirtoja. Ainakin siinä tapauksessa, että olet varma asiastasi.

Rakkaus

Ihan pikkuinen, epämääräinen tunne siitä, että sinua yritetään estää tekemästä omia ratkaisujasi itsenäisesti, vaivaa taustalla. Muuten olet valmis laittamaan kaiken peliin ja nostamaan kodin kaikki kissat pöydälle. Tunnet omat virheesi, mutta olet nyt valmis ne tunnustamaan ja hyväksymään. Kumppanilta edellytetään nyt samaa avoimuutta. Keskusteluissa saattaa olla vaikeuksia ymmärtämisen kanssa, mutta Saturnuksen vahva asema auttaa löytämään rehellisen kuvan tilanteesta: tästä on hyvä jatkaa.

Jousimies

Menemisen meininkiä… Toivottavasti saat vain suunnankin selville, ettei meno ole kuin politiikassa, jossa tuntuu liike olevan tärkeämpää kuin päämäärä. Koko kuukauden teemat tiivistyvät 20. päivän seutuville, jossa näyttäisi olevan selkenevän sään kohta. Saattaa vähän kolahtaa, kun huomaa, etteivät kuvitelmasi siitä, miten asiat etenevät, menekään ihan niin. Tässä kohdassa on hyvä korjata suunta, jos suinkin huomaat, että jotakin korjattavaa on. Turhan tekeminen on aina vähän turhauttavaa.

Rakkaus

Sekavat tunnelmat johtuvat lähinnä omasta epäharmoniastasi. Yrität kaikin voimin ajatella tunteitasi ja selvittää, mitkä niistä ovat omiasi ja mitkä ovat muiden odotuksia. Olet aika yliherkkä ja Sinut saa nyt aika helposti hermostumaan, koska oma sekavuutesi häiritsee ihan vaan kuunteluakin niin paljon. Koita rauhoittua ja keskittyä mahdollisimman paljon omiin asioihisi ja omaan tekemiseen. Tällä tavalla voit saada oikein hienoja ja tärkeitä juttuja alkuun.

Kauris

Nyt tuntuu siltä, että palikat menevät laatikkoon, vaikka metrin päästä heittämällä. Elät todella vahvaa aikaa, jossa olet oman elämäsi ohjaksissa ja ymmärrät todella suuriakin kuvioita. Kulmat asettuvat Sinulle suotuisasti vähän kaikilla mittareilla mitattuna. Neptunuksen haaste on sinulle vain työkalu, koska omien illuusioidesi lisäksi voit auttaa muita näkemään suuremman kuvan. Sinulla on moniin tilanteisiin ratkaisun avaimet käsissäsi ja vastuun pitäisi tuntua nyt vain luonnolliselta ja hyvältä.

Rakkaus

Ihmissuhteissasi on tapahtumassa suuri käänne. Kaikki merkit viittaavat nyt siihen, että jotakin hyvin merkittävää ja elämääsi vauhtia ja säpinää lisäävää on tapahtumassa. Tässä on parasta nyt antautua virran vietäväksi ja luottaa. Jos yrität järkeillä asiaa, saat aikaan väärinkäsityksiä ja myös vääriä päätöksiä. Anna tilanteiden kehittyä ja aisti mahdollisimman herkästi millaisia tunnelmia itse kukin ihminen ja seurue sinussa herättää. En olisi yllättynyt, vaikka nyt sitten syntyisi se palava halukin, muuttua, muuttaa elämää, rakastua.

Vesimies

Helmikuu näyttää todella hienolta Sinun kannaltasi. Aika on laadultaan erittäin vaativaa, eikä se sinuakaan millään silkkihansikkailla kohtele. Olet kuitenkin itse niin vahvasti tasapainossa, että pikkumyrskyt eivät sinua juurikaan heiluttele. Kaikki, mitä nyt tapahtuu, pohjimmiltaan vain vahvistaa sinua, juuri sitä, mitä olet. Käsityksesi vahvistuvat, eikä sinun tarvitse enää todistaa mitään kenellekään. Rakenna vain sitä näkemääsi tulevaisuutta, tee niitä oikeita asioita, sitä, mikä maistuu.

Rakkaus

Nyt on myös loistava tilaisuus hoitaa jokin vähän pitempään vaivannut asia kuntoon. Sillä voisi olla ihan uskomattoman suuri vaikutus siihen, miten päivittäinen elämä järjestyy. Tarkoitan tällä sitä, että Uranus on jättämässä Oinaan merkin ja kun se kohtaa Marsin vielä nyt Oinaan puolella, se on sinulle hieno potku oikeaan suuntaan. Tällaiset ohikiitävät hetket ovat joskus äärimmäisen tärkeitä, vaikka saatat ne ohittaa ihan kaikessa hiljaisuudessa arjen keskellä.

Kalat

Nyt sinulta vaaditaan paljon, mutta palkinnot hyvistä suorituksista ovat sen mukaisia. Kun Merkurius merkissäsi kohtaa Neptunuksen, Sinun on aika sanoa kaikille väärille kuvitelmillesi: hyvästi. Totuus väijyy Jousimiehessä Jupiterin hahmossa ja pakottaa sinut tekemään muutoksia, jotka vievät sinua ehkä paljonkin mukavuusalueesi ulkopuolelle, mutta ovat välttämättömiä. Jos uskallat mukaan, saat hyvän lähtölaukauksen myös taloudellisen tilanteen parantumiseen.

Rakkaus

Rohkeus, rehellisyys, avoimuus ja tulevaisuudenusko, joita kaikkia nyt on mahdollisuus harjoittaa menestyksellä, saavat suhteenkin kukoistamaan. Minulle Saturnuksen ja Venuksen kohtaamiset (nyt Kauriissa) saavat aina antennit pystyyn. Ankara Opettajamme Saturnus on myös suurin vapauttajamme, joka tuo aika ajoin eteemme jotakin selittämätöntä, jonka merkityksen tajuamme joskus myöhemmin. Ole valmis rakentamaan ihmissuhteitasi uuteen ja uljaaseen kuosiin.

X