Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi helmikuu 2021

Teksti: Astrologi Seppo Tanhua Kuvat: MVphotos

Koko ikimuistoinen, mutta vaikea vuosi 2020, yritti puuttua vahvasti meidän luottamukseemme ja vapauteemme. Nyt on etsittävä Uranuksen hengessä myös radikaaleja malleja yhdessä ymmärtävien ihmisten kanssa, joilla on sydän paikallaan. Tämän hetken tulevaisuustyö yhdistää Saturnuksen kärsivällisyyden ja Uranuksen idearikkauden.

Koska Merkurius peruuttaa koko helmikuun alun (22. päivään asti), on meidän palattava niihin päätöksiin ja tilanteisiin, joita viime kuun aikana ja myös aikaisemmin olemme tehneet. Peruuttava Merkurius antaa hidastamisen ja tarkistamisen lahjan. Kun kaikki ei suju strömsöisesti, emme innostu liikaa omasta kaikkivoipaisuudestamme, vaan muistamme ehkä ottaa kosmoksen myötätuulen purjeisiimme. Nyt kannattaa aistia aika tarkkaan, niitä pieniä mikrosignaaleja, jotka kertovat, mihin meidän kannattaa panostaa. Kuukauden keskivaiheessa Merkuriuksen välittäessä SydänAuringon ja ViisausJupiterin viestejä, on hyvät mahdollisuudet saada suurempi sisäinen varmuus riskien ja hyötyjen arvioimiseen. Sydän ja pää yhdessä mukaan päätöksiin!

Tunne-elämän puolella Marsin ja Venuksen neliö tuo jännitettä, hyvässä ja pahassa. Soppaa hämmentää myös Neptunus, joten kaikenlaisella draamalle on edellytyksiä 20. päivän huitteilla. No, eivätköhän asiat siitä sitten lutviudu selkeämpään suuntaan. Mars saapuu kolmioon Plutolle kuukauden viimeisellä viikolla. Henkilökohtaisten elämien tasolla tämä on varsinkin maamerkeille positiivinen voimalataus! Pluto tosin on vähän hallitsematon veijari ja saa helposti enemmän tuhoa kuin tehoa aikaan, jos asioita tehdään kyseenalaisilla motiiveilla. Ihan varmasti lyhyellä tähtäimellä saa huijausvoittojakin, mutta todellisessa maailmassa, jossa kaikella on todellinen merkitys, valheella on lyhyet jäljet. Koska rehellisyys alkaa olla valuuttana aika harvinainen, se alkaa olla sitäkin arvokkaampi.

Oinas

Näyttää, että joku tekee hyviä asioita Sinun puolestasi. Sinulla on Chiron, oma parantajasi merkissäsi, ja Saturnuksen ja Uranuksen neliö on täynnä parantavaa ja eheyttävää voimaa. Sinulla on mahdollisuus sulkea hallitusti muutamia ovia ja katsoa kohti parempaa tulevaisuutta. Hyödynnä peruuttavan Merkuriuksen tarjoamat korjausmahdollisuudet helmikuun toisella viikolla. Mitään ihmeellistä ei tarvitse tehdä, vaan lähinnä asettua oikeaan rytmiin itsenäisenä, vahvana vaikuttajana, liikkua virran mukana.

Rakkaus

Marsin hallitsemana merkkinä olet taipuvainen kaatumaan sen edustamiin yksilöllisiin energioihin. Nyt kuitenkin kannattaa viritellä vastaanottavia ja tasapainoa rakentavia Venus-energioita. Etsiydy inspiroivaan seuraan, joka kantaa Vesimiehen ajan impulsseja, rauhaa, tasa-arvoa ja eritoten uskoa tulevaisuuteen ja sen kantamaa toivoa. Meidän elämämme perustat ovat järkkyneet ja nyt ne on rakennettava yhdessä lujan luottamuksen peruskalliolle. Tämä täytyy olla myös kaikkien ihmissuhteiden perusta.

Härkä

Huippukuukausi! Astrologisesti olet huikean tärkeässä asemassa uusien aloitteiden ja toivon rakentamisessa. Sanoudu irti kaikesta epämääräisestä ja vähänkään valheellisesta. Kun Pluton ja merkkisi Marsin kolmio tuo puhtia kuin pieneen kylään, se kannattaa käyttää ihan uusien, kestävien ja terveiden rakenteiden luomiseen. Rohkeutta ja oivaltavuutta vaaditaan myös ymmärtämään toiminnan oikea rytmi ja peruuttavan Merkuriuksen tuomat haasteet. Ne voi kyllä kääntää voimaksi ja kiittää esteitä suunnan tarkistamiseksi.

Rakkaus

Koska voimaa ja intoa riittää enemmän kuin yhden ihmisen tarpeiksi, on oltava tarkkana muiden vapauden kunnioittamisessa. Älä siis jyrää. Jos Marsin ja Venuksen tämän kuun jännite alkaa kääntyä positiivisesta negatiiviseksi, voit olla aika varma siitä, että jyräät Pluton tukemalla Marsilla. Kyllä oma voima saa hyvältä toki tuntua, mutta voiman täytyy palvella aina jotakin hyvää, ei sitä itseään. Tällainen aika voi siis olla myös ihan mahtavan aistillinen ja innoittava, rakkaudellinen ja dynaaminen.

Kaksonen

Koko kuukausi edustaa elämässäsi käännekohtaa. Se voi olla hiukan huomaamatonkin, mutta kuukauden jälkeen tunnelma on jotenkin muuttunut. Helmikuu ei ole Sinulle mitenkään erittäin voimakasta etenemisen tai energisyyden aikaa, mutta sisäisesti tapahtuu sitäkin enemmän. Monet käsityksesi ja ennakointisi valuvat hiekkaan, mutta usko pois: se on täysin tarkoituksenmukaista. Sinun on tehtävä elämääsi tilaa uusille asioille luopumalla vanhasta, koska se ei todellakaan enää toimi. Nyt se sen näyttää…

Rakkaus

Sinulta kaivataan nyt aika paljon malttia. Epäselvät asiat vaativat selvittämistä. Asioiden järkevällä ratkaisemisella on Sinulle isompi merkitys kuin luuletkaan. Siksikin alitajunta varoittelee ja se tekee Sinusta varsin ärhäkän. Keskity tarkkaan kuunteluun ja yritä selvittää, mikä viesteissä on totta ja millä on erityinen merkitys sen vision kanssa, mikä Sinulla on omasta tulevaisuudestasi. Älä lähde mihinkään väittelyyn mukaan, siitä ei koidu mitään hyvää. Keskity pitämään oma tasapaino yllä ja etsi totuutta.

Rapu

Nyt kannattaa kaasua painaa varsin rohkeasti. Muuten saattaa jäädä muun liikenteen jalkoihin. Mars Pluto kaksikko toimii Sinun kannaltasi oikein loistavasti, jos osaat valjastaa kaksikasvoisen Pluto-tuulen hallitusti purjeisiin. Et voi siis yrittää liikaa, etkä varmasti ainakaan väärään suuntaan, eli väärillä motiiveilla. Älä ajattele liikaa sellaisia mahdollisuuksia ja uhkia, joiden toteutumisesta Sinulla ei ole pienimpiäkään varmuuksia. Purjeiden virityksessä ja alauksen kurssissa saa olla tarkkana, käsi säätököydellä…

Rakkaus

Kun jännitteet iskevät ihmissuhteisiin, yksi tärkeimpiä taitoja on pysyä omassa itsessään ja omassa tasapainossaan. Nyt tasapaino edellyttää liikettä, paikallaan ei voi pysyä. Mutta kuten tiedämme, pyörällä ajossakin tasapinon pitäminen on paljon helpompaa liikkeessä. Sinulle Vesimieslaatuinen Venus-energia on vähän hankala juttu turhankin elävässä meiningissään. Nyt et kuitenkaan pysy missään mukana jäpittämällä paikallasi. Opi nauttimaan liikkeestä, muutoksista, elävyydestä. Sitä me totisesti tarvitsemme.

Leijona

Tahtoahan Sinulla riittää. Nyt vain aika on vaihtunut sellaiseksi, että tämä tahdonvoima täytyy valjastaa uusien ja mielekkäiden toimien ja projektien palvelukseen. Se into ja itsesi ylittämisen kyky, joka on vahvimpia puoliasi, ei pysy voimassaan, ellei se uudistu radikaalisti. Nyt kun Marskin vaikuttaa dynaamisesti merkkiisi, voiman täytyy palvella unelmia, jotka ovat ihan uusia. On siis läydettävä uusi keskittyminen, uudet kanavat luovuudelle, uudet visiot. Älä epäröi, vaan rakenna niistä mahdollisimman upeita.

Rakkaus

Jännitettä on kovasti. Tee siitä hyvä asia. Meillä on jännitteellisissä tilanteissa aina kaksi vaihtoehtoa: helppo on mennä mukaan kaikkiin tunnemyrskyihin ja synnyttää sosiaalisia tulehdustiloja. Oman voiman löytäminen on se todellisuudessa, pitkällä tähtäimellä, helpompi ratkaisu. Eikä se ”oma voima” ole nyt tarrautumista omiin käsityksiin ja tapoihin, vaan rohkeutta kohdata uusia ihmisiä ja ajatuksia avoimesti. olemalla valmiina ”hedelmöittymään” jollakin, mitä et tiennyt vielä, tai hyväksynyt.

Neitsyt

Sinulla on erittäin tärkeä rooli: Kun aika paukahtaa rajusti oivallusten ja visioiden armaaseen ihmemaailmaan, jonkun täytyy soveltaa parhaat jyvät tulevaisuuden kylvöön. Tämä todellinen työ ei aina ole kovin kiitollista, koska idealistit katsovat oikeudekseen arvostella toteutuksen hitautta ja hankaluutta. Se on kuitenkin todellisuuden ominaisuus, ei Sinun. Toisaalta emme voi olla arvostamatta myöskään hyviä ideoita. Hyvä teoria voi olla käytännöllisempi ja tehokkaampi kuin kymmenen vuotta vanhoja konsteja.

Rakkaus

Jos Sinulla ei ole sellaista henkistä ”omaa paikkaa”, turvakenttää, jossa voit olla rauhassa, on aika rakentaa sellainen. Monesti se vaatii myös ihan fyysisen oman paikan, useilla se paikka on luonnossa. Tarvitset jonkun verran akkujen latailua, mutta se ei johdu mistään väsymyksestä, vaan syntyvästä virtaavan energian tilasta. Kun pidät omasta perustuksesta huolta, jaksat paremmin myös sitä epämääräisyyttä ja päättämättömyyttä, mitä suhteissa on nyt väkisinkin. Sinä olet toivon tähti!

Vaaka

Kaksi askelta eteen, yksi taakse. Tässä kuussa on vähän tällaisen salsan kuviot. Vahva Vesimieslaatu sopii toki sinulle varsin hyvin, mutta energiat eivät rullaa ihan parhaalla mahdollisella tavalla ja Merkuriuskin vähän temppuilee. No erasea ja rewindiä vaan sitten peliin parhaan mukaan. Ihmisellä on peruuttamaton oikeus myös muuttaa mielipiteitään ja arvioitaan, kun tilanne muuttuu radikaalisti, eikä sitä kannata kauheasti edes selittää. Uuden toimivan toimintatavan löytäminen ei välttämättä ole ihan helppoa.

Rakkaus

Mutta ketä se helppo nyt sitten kiinnostaa? Okei, joo, aika monia… Sinulle se vaikeus taitaa olla siinä, miten välittää viestisi sopusoinnussa perille asti. Niihin tulee nyt aika helposti vähän turhan paljon voimaa, jolloin muut uskovat, että yrität sanella heidän ratkaisujaan. Kun ilmaisusta tulee lian voimakasta, se tulkitaan kulmikkaaksi ja hyökkääväksi, vaikkei se sitä olisikaan. Myös väärinkäsityksille syntyy vähän turhan paljon tilaa. Koitapa vaikka keskittyä siihen, miten kommunikoit.

Skorpioni

Jännältähän tuo näyttää. Kannattaa varmaan laittaa kaveripyyntö Neptunukselle. Se saattaa nimittäin olla varsin hankalakin, mutta kaverina jopa hyödyllinen. Siinä kaveruudessa alkaa herkistyä erilaisten tunnelmien viesteille, muttei kannata hukata itseään ja ajattelunsa kirkkautta. Tämä hyödynnettävä herkkyys saa intuition hereille ja suuntaa voi sitten korjailla hyvissä ajoin. Nyt ei sellainen väkisin puskeminen tuota mitään, vaan yllättäviin käänteisiin kannattaa varautua ja elää elämäänsä sen mukaisesti.

Rakkaus

Jännitteet osuvat varsin dynaamisesti Sinuun. Tällaisella ajalla on aina tarkoituksensa ja opetuksensa. Nyt se Neptunuksen kaveruus kannattaa vahvistaa ja ottaa herkkyys avuksi toisen ymmärtämisessä. Ihmiset puhuvat myös varsin paljon keskeneräisiä ajatuksiaan ääneen. Nyt ei ehkä kannata ottaa kaikkea ihan tosissaan. Herkkyys ei tässä tapauksessa todellakaan tarkoita sitä, että Sinun olisi jotenkin kadotettava oma jämäkkä katsantokantasi, vaan sitä, että ymmärrät, mistä mielentilasta ja tarkoituksesta käsin toinen puhuu.

Jousimies

Jousimiehellä on sellainen sisäsyntyinen kyky alkaa soveltaa henkilökohtaiseen elämään näitä uusia Vesimies-inspiraation ajatuksia. Siinä on sellainen kosminen työnjako, että Jousimiehellä alkaa heti raksuttaa, mihin suuntaan tällaiset ideat potkaistaan liikkeelle. Vielä ei kannata yrittää mennä liian pitkälle toiminnan puolelle, vaan istua ideahattu päässä suunnittelupöydän ääreen. Kannattaa pitää kyllä kaikki kanavat auki ja tarkkailla muiden onnistumisia ja virheliikkeitä. Mieti omaa roolia aika tarkkaan.

Rakkaus

Varsinkaan ihmissuhdepuolella ei kannata yrittää liikaa tai hosua ollenkaan. Neptunuksen kulma on Sinulle aika haastava, joten väärinkäsitysten mahdollisuus on aika suuri. Anna luottamukselle ja vapaudelle riittävästi tilaa, ja anna siis muiden ihan rauhassa tehdä myös omia virheitään. Et voi oikeastaan hajottaa omaa keskittymistäsi säätämällä muiden asioita täysin epäselvien olosuhteiden vallitessa ja muuttaessa pelin sääntöjä koko ajan. Tärkeintä on pitää oma tasapaino ja innostus liikkeessä, ruokkia niitä.

Kauris

Anna itsellesi aikaa hahmottaa uusia suuntia. Kaikkea innostavaa nousee, kun ei harmittele menetettyjä mahdollisuuksia, vaan etsii niitä uusia, joita vilahtelee varjojen seassa. Kyllä sieltä kaikenlaista vilkku, mutta täytyy olla hereillä, avoin ja ketterä ajatuksissaan. Kuun lopussa Mars aktivoi Pluton voimat ja varsinkin loppupään Kauristyypeillä on mahtava energialataus käytössään. Tätä impulssia ei kannata käyttää mihinkään toisarvoiseen. Pluto-voiman väärinkäyttö potkaiseen takaisin jossakin kohdassa. Egoiluun ei voi sortua.

Rakkaus

Mars-energioissa on varsin mukava mennä eteenpäin. Kunhan tosiaan jätät egoilun lapsellisemmille, etkä jyrää ketään, voimasi vetää puoleensa. Sellainen kypsyys, johon aika on Sinua kasvattanut saa nyt muut alitajuisesti vaikuttumaan Sinun persoonastasi. Kun mielenkiintoisuutesi ”keksitään uudelleen” tällä tavalla, avautuu vanhoihin suhteisiin uusia reittejä ja uusille suhteille avautuu tilaa. Nyt ei vielä taida olla mistään vakavammasta kysymys, mutta tällaiset heräämiset ihmissuhteiden elävyyteen värittävät aika mukavasti arkea.

Vesimies

Ainoa vaara on sortua ylinopeuksiin ja ajoneuvon hallinnan menettämiseen. Tunnelma muuttuu eirttäin innostavaksi ja innovatiiviseksi, jos pysyt vain omissa ajatuksissasi mukana. Oudot olosuhteet luovat todellisuuden kudelmaan aina ihan uusia kuvioita ja värejä, joita kannattaa tutkia huolella. Joku saattaa nopeasti katsottuna näyttää todella hyvältä, mutta ei sitten kuderakenteena kestä yhtään mitään. Ideoita kannattaa heitellä, mutta mihinkään suuntaan ei kannata rynnätä. Merkurius nyt kuitenkin peruuttavan vaatii vähän tarkkuutta.

Rakkaus

Nyt kaikki kuntoon! Uusi aika koittaa, joten vanhat hölmöilyt haudataan ja uusi joukkue perustetaan innostukselle, rehellisyydelle ja yhteistyön voimalle. Alkukuu on tärkeiden oivallusten ja ideoimisen aikaa. Samalla on hyvä tilaisuus tarkistaa, että ollaan ihan samalla sivulla tärkeiden ihmisten kanssa. Sinulle sitten Marsin ja Venuksen neliö on ihanan intensiivistä ja rikasta. Koko kuukauden loppupuoli on hyvää aikaa ihmissuhteiden uusien perustusten rakentamiselle. Olet auttamassa meitä kaikkia uuteen aikaan.

Kalat

Oikein mainiota. Jos et tunne pääseväsi oman elämäsi kuskiksi, ei tästä ainakaan ketään muuta voi syyttää. Neptunus on aika aktiivinen merkissäsi tässä kuussa, mutta se on huono tekosyy. Toki se saatta tuoda ylimääräistä herkkyyttä ja empimistä, jolla joskus menetetään ihan asiallisiakin tarinan alkuja. Parhaimmillaan se luo hyvää intuitiota, jolla keksii hankalissakin jumeissa varsin luovia ratkaisuja. Mars-energia toimii mainiosti ja saat taas kiinni luovuutesi innostavasta läsnäolosta. Nyt on tilaisuus vapaisiin tanssimuuveihin.

Rakkaus

Ihanan dynaaminen ja jännittävä kuukausi. Neptunus on nyt varmaan paras kaverisi ja tekee 19. päivän jännittävään kulminaatioon intensiivisyyden lisäksi valtavaa koskettavuutta ja herkkyyttä. En osaa sanoa, mitä tämä juuri Sinun elämässäsi tarkoittaa, mutta kohtaamisissa on niin paljon uusien tarinoiden alkuja, että eihän tässä oikein edes malta odottaa. Ehkä tämän tarkoituksena on herättää itsessäsi ymmärrys ja kaipaus johonkin, mikä ylittää arjen rajat, täyttää arjen äärimmilleen, jollakin onnellisuutta muistuttavalla.

X