Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi lokakuu 2020

Teksti: Astrologi Seppo Tanhua Kuvat: MVphotos

Kylläpä tämä lokakuukin on melkoinen painekattila! Kuukausi alkaa ”taktisella ydinaseiskulla”, kun peruuttava Mars tekee Plutolle neliön Oinaan merkistä. Tämä on painetta, jossa oman luovan voiman ja todellisen motivaation löytäminen tulee yhä pakottavammaksi. Täytyy huomata, että Kuunsolmu on Kaksosissa täysin samassa asteessa ja edustaa jotakin piilossa olevaa kokeellista ratkaisua, venttiiliä, jolla helpottaa painetta. Nyt kannattaa kokeilla mahdollisimman laajasti uusia ajatuksia ja toimintamalleja. Ei tässä sen enempää kuitenkaan häviä. Ja näitä uusia malleja ja ideaaleja, joiden mukaan voisi elää, todella tarvitaan. En oikein usko, että kovin valmiita ratkaisuja oikeastaan mihinkään ongelmiin tässä kuitenkaan syntyy. Enemmänkin on kyse harjoituksesta, siitä, että saa itsensä liikkeeseen.

Muuttujia tuolla taivaalla on nyt todella paljon. Taivastunnelmissa on niin paljon jännitteitä, että kaikkia niitä on tähän tekstiin vaikea tiivistää. Yksi tärkeimmistä teemoista on se, että meidän sosiaaliset suhteemme järjestyvät varsin uusiin puitteisiin. Yhteistyö yhteen sopimattomien sielujen välillä alkaa olla aivan mahdotonta. Tämä on tietysti hyvin surullista, mutta verkostojen ja muotojen hajoaminen tuo mukanaan myös hyvää. Meidän on pyrittävä sellaisten ihmisten kanssa yhteistyöhön ja läheisiin suhteisiin, jotka hyväksyvät meidät. Juuri sellaisina kuin olemme ja juuri sellaisina, millaisiksi voimme heidän kanssaan tulla. Parhaiden ihmisten kanssa voimme olla parhaat itsemme. Tämä omien ihmisten etsiminen tulee meidän tunteisiimme ja kohtaloomme hyvin vahvasti lokakuun aikana.

Tässä kuviossa ovat mukana tietysti Venus ja Mars, mutta myös Jupiter. Soppaa hämmentää Neptunus, joka haastaa meitä erottamaan todellisen hyvän olomme, hyvän seuran, hyvät ihmiset. Arkinen järjenkäyttö on vähän ongelmissa, koska Merkurius lähtee peruuttamaan Uranus oppositiosta. Alkukuun kokeilut saattavat tosiaan tuoda mukanaan jotakin, jota on syytä lähteä tutkimaan tarkemmin. Kun Merkurius ohittaa perääntyessään Auringon, se tekee sen Maan ja Auringon välistä. Tällainen hetki on sydänvoimien vahvistumisen aikaa. Silloin intuitiivinen näkökyky, jonka arkijärki yleensä vaientaa, toimii paremmin. Ohitus tapahtuu 26. päivä lokakuuta. Tämä koskettaa voimakkaimmin Skorpioneja ja Härkiä. Kuukausi vaikuttaa ulkoisesti todella sekavalta. Meidän on siis löydettävä itsemme, sisältämme, oma voimamme.

Oinas

Paineista puheen ollen… Joskus on todella vaikeaa löytää luottamus siihen, että tapahtumilla olisi jokin positiivinen merkitys ja seuraus. Olet varsin räjähdysaltis, koska se valtava voima, joka vaatii purkautumistaan Sinussa, tulee jatkuvasti kahlituksi ja estetyksi. Joko teet sen ihan itse, tai tiet vain osoittautuvat umpikujiksi ja ovet suljetuiksi. Silloinhan ovat aina ikkunat ja salakäytävät jäljellä… Niin, kun olet valmis kohtaamaan itse asettamasi rajat ja pelot, alkaa vapautumisen mahdollisuus.

Rakkaus

Ihmissuhteissa on hurjan vahvoja jännitteitä. Kaikki näyttää varsin epävarmalta ja tämä kuormittaa myös ihmissuhteita. Erityisesti parisuhteen rakentaminen on varsin hankalaa, koska ”pelin säännöt” ovat muuttuneet kesken kaiken. Kaikenlaiset suunnitelmat ja järkisuhteiden systeemit kannattaa nyt unohtaa ihan kokonaan. Etsiydy sellaisten ihmisten seuraan, jotka saavat Sinussa syttymään halun olla paras mahdollinen itsesi. Kaikenlaiset pilvilinnat romahtelevat dominoina ja vain ihmisten tosi laatu ratkaisee.

Härkä

Epävarmuutta ja painetta toki on, kuten kaikilla meistä, mutta älä anna sen häiritä. Parasta, mitä voit tehdä, on heittää huolet roskikseen. Huolehtiminen ei paranna epävarmaa tulevaisuutta, mutta ihan varmasti pilaa nykyhetken. Sinun kannattaa ottaa mahdollisimman rauhallisesti, karsia menoja ja velvollisuuksia, tehdä kaikkea sellaista, mistä nautit ja luoda mieleen innostavia tulevaisuusvisioita. Muista, että nyt liikkuvat mannerlaatat ja jopa faktat. Realisminkin täytyy muuttua, Kyseenalaista kaikki hankala.

Rakkaus

Älä yritä mitään. Ole kuin antenni, ota vastaan, kuuntele, mitä itsessäsi milloinkin tapahtuu. Mikä tuottaa Sinulle iloa, ketkä saavat Sinut nauramaan ja rentoutumaan, missä ahdistaa, kuka saa hermosäikeesi napsahtelemaan? Mene nyt mahdollisimman rennosti virran mukana ja herkistä itsesi siihen etsintään, joka on alkamassa. Tiedät itsekin, ettei kaikki palaa entiselleen. Ota mukaan parhaat puolet itsestäsi ja kaikki Sinulle rakas. Ole valmis sitoutumaan ja samalla ole valmis avautumaan paremman saapua.

Kaksonen

Tuntuu täältä katsoen siltä, että Sinun elämäsi väripaletilla on pelkästään erilaisia sekoituksia ja toinen toistaan ihmeellisempiä värejä. Ei taida oikein löytyä mitään selkeää keltaista, syvää sinistä tai räiskyvää punaista. Kannattaa ehkä vain edetä päivä kerrallaan ja pyrkiä tekemään siitä paras mahdollinen. Koska noususolmu on merkissäsi, on osalle kaksosista luvassa varmaan melkoisia yllätyksiä, jotka todennäköisesti ovat ”siunauksia valepuvussa”. Älä siis lannistu vastoinkäymisistä, ne voivat olla tarpeellisia.

Rakkaus

Nyt erotellaan jyvät akanoista. Kaikki kuvitelmasi ovat kaatumassa ja kaipaat kaikkea uutta ja elävää. Sinun on paras ottaa oman totuutesi miekka kauniiseen käteen. Jotkut rajat alkavat tulla väkisin vastaan, jolloin Sinulta vaaditaan toimenpiteitä. Nyt et saa toimia tai kommunikoida kuitenkaan minkään aggression tai ahdistuksen kautta, vaan johtotähtenäsi olkoon rauha. Mutta Sinulla on oikeus kertoa oma kantasi. Uskollisimmat pysyvät aina rinnallasi ja ne, jotka eivät Sinua ymmärrä, eivät Sinua ansaitse.

Rapu

Paine on suuri johtavilla merkeillä, myös Sinulla, vaikka et olekaan ihan eturintamassa. Nyt ei epävarmoilta tuntuviin ideoihin kannata lähteä mukaan. Mutta tämähän koskee vain niitä ideoita, jotka tuntuvat epävarmoilta. Siellä arkipäivän poimuissa saattaa olla joku helmikin, joka tuntuu oikealta. Luultavasti se vaikuttaa utopistisen oudolta, mutta siinä voi olla oman ideasi alku ja siemen. Nyt sellainen tarkkaileva herkkyys on hyvä kaveri. Jos jokin jää pyörimään päässä unta odotellessa, siinä voi olla jotakin…

Rakkaus

Olet todella herkillä oman tasapainosi ja hyvinvointisi kanssa, joten oman tilan ja rauhan ylläpitäminen on nyt tärkeää. Kannattaa ehkä tehdä ihan selkeä ilmoitus siitä, että et kaipaa nyt mitään typeryyksiä ja haastamisia. Sinänsä tämä aika antaa hyvät edellytykset omien todellisempien tunteiden löytämiseen ja oman totuuden kirkastamiseen. Nyt se kuitenkin vaatii ”omaa laatuaikaa”. Silloin alkaa kummasti selkeytyä suhde omaan elämään ja itselle tärkeisiin asioihin.

Leijona

Tunnetko voimaantuneesi? Toivottavasti. Sinulla voisi olla vahva sana sanottavana tässä täydellisen sekavuuden ajassa. Sinun energiasi toimivat parhaiten tuomalla omaa kokemustasi ja asiantuntemustasi hyvällä ja myötätuntoisella, joustavalla tavalla työyhteisöihin tai muihin piireihin, joissa ongelmia pyritään ratkaisemaan. Olet varmaan ollut jonkin aikaa vähän hukassa omankin suuntasi kanssa, mutta nyt sellainen terve ”läpi harmaan kiven”-asenne alkaa voittaa. Mitä hävittävää meillä on? Pelko pois!

Rakkaus

Aavisteluja ja ounasteluja. Pettävälle pohjalle ei voi rakentaa mitään kestävää. Sinun on aika pureutua niihin epäselvyyksiin, jotka ovat jääneet kaivertamaan mieltä ihmissuhteissa. Älä lähde ensimmäisenä syyttämään tai väittämään mitään, vaan kysele kaikessa ystävyydessä, mistä on kyse, jota saat omistakin tunteistasi kunnollisen otteen. Kun Merkuriuskin peruuttaa, kannattaa ottaa huomioon, että viestit saattavat vääristyä matkalla. Sitten kun vielä Neptunuskin hämmentää omien tunteiden keitoksia…

Neitsyt

Sinun ”taivaskulmiasi” katsellessa ei voi välttyä sellaiselta vaikutelmalta, että tunnet helposti nyt riittämättömyyttä. Tuntuuko Sinusta siltä, että enemmän pitäisi saada aikaan? Kunpa vain tietäisi edes, mitä pitäisi tehdä. Tämä kuukausi ei ole ollenkaan parasta aikaa eteenpäin ryntäämiselle, koska koko tilanne on niin epävakaa. Älä ajattele lainkaan, mitä muut Sinulta odottavat. Heidän maailmansa pyörivät aika paljon heidän omien ongelmiensa kosmoksessa. Tunnustele vain omia unelmiasi.

Rakkaus

Laita valot päälle omassa sielussasi. Nyt on vieläkin tärkeämpää kuin viime kuussa kuunnella omaa sisäistä ääntä. Ihmissuhteet voivat jäädä joskus ihan retuperälle tai sitten vain vähälle keskittymiselle, jolloin kaikki epävarmuudet, väärinkäsitykset ja epäselvyydet alkavat kasvaa. Neptunus vastapäätä kaloista saa merkkisi Venuksen kovin herkäksi, mutta samalla se hämärtää todellisuutta. Ennen kuin alat selvittää asioita, omat tunteet ja tunnelmat kannattaa kammata läpi. Sitten voi keskustella, kun oma tasapaino on saavutettu.

Vaaka

Nyt on kunnon meininki! Ainakin minä ajattelen, että tällainen rooli sopii Sinulle: paine on kova, mutta ainakin tapahtuu. Olet vähän jännässä asemassa, tuomassa valoa ja käytännön realismia tilanteeseen, jossa monilla tuntuu olevan pallo ihan täysin hukassa. Ikävä kyllä asioita ei oikein millään voi tuoda muille tiedoksi pelkkään järkeen vetoamalla. Täytyy ikään kuin asettua toisen asemaan ja myötätunnon kautta ”liuottaa” ajatushyytymiä. Pelkoa ja väärinkäsityksiä todellakin riittää voitettavaksi.

Rakkaus

Tunteiden sekametelisoppa on aika suloisen sekavan näköinen. Olisit valmis antamaan todella paljon itsestäsi, mutta kaikenlaiset sekaannukset haittaavat menoa. Maailma on niin sekaisin, että se on sekoittanut ihmisetkin, heidän ajatuksensa ja tunteensa, heidän tahdostaan nyt puhumattakaan. Sinulla on harvinaista voimaa olla oma itsesi, kun Aurinko valaisee merkkiäsi. Erityinen aika osuu kuun puolivälin jälkeen, kun Mars on oppositiossa ja Jupiter voi tarjota jopa mitä ihanimpia kohtaamisia.

Skorpioni

No nyt on aika jännää! Merkurius tanssii ensin eteenpäin ja sitten taaksepäin Uranusta vastapäätä merkissäsi. Kyllä tässä kuussa olisi varmaan vähän pakko tehdä visioita, edes jonkinlaisia periaatepäätöksiä. Alkukuussa täytyy pyrkiä näkemään itselle valoisa tulevaisuus. Kun peruuttaminen alkaa, omat käsitykset ja motiivit täytyy tarkistaa. Loppukuu onkin sitten vähän viisaampi. Merkurius peruuttaa vielä Vaa’an puolelle ja palaa sitten takaisin merkkiisi, joten ei kaiken ihan valmista vielä tarvitse olla.

Rakkaus

Joskus herkkyys myös toisten tunnelmille voi olla hyväkin. Joskus se on sekoittamassa omaa sisäistä tunnelmaa, mutta nyt se on Sinulla ihan tervettä empatiaa, myötäelämistä ja kuuntelua. Sinulla on jotenkin rennon oloinen tunnelma, vaikka maailma on muuten ihan sekaisin, ja pystyt halutessasi auttamaan myös rakkaita ja läheisiä. Se on nyt todella tärkeää ja tuntuu varmaan Sinustakin palkitsevalta ja hyvältä. Joskus on hyvä pysähtyä ja olla ihminen ihmiselle.

Jousimies

Kuviot ovat Sinun kohdallasi varsin hyvin. Siis tämän ajan yleiseen tasoon suhteutettuna. Toivon, että voit jakaa sen vaikutelman, että kaikesta huolimatta asiat sujuvat oikeastaan ihan hyvin. Jotenkin kummasti saat tavoitteitasi vietyä eteenpäin. Huomaat, että keskittyminen asioiden kunnolla tekemiseen ja luottamuksen herättäminen muissa, on aika kovaa valuuttaa nyt. Ole tarkkana siinä, että lupaat vain sellaista minkä voit pitää, etkä edes yritä mitään ihan ihmeellistä. Näin ansaittu luottamus on kuin panisi rahaa pankkiin. Tai parempaa.

Rakkaus

Käytäntö tosiaan varmaan sujuu ihan ookoo. Mutta oman tasapainon kanssa on vähän niin ja näin. Liikaa epäselviä kysymyksiä? Liikaa arvailua, liikaa oletuksia. Sinun kannattaa ehkä ottaa vähän etäisyyttä ja täyttää päivää vähän ihan omalla ajalla. Omien tunteiden selvittely on joskus ihan parasta terapiaa. Hyvät ystävät voivat mahdollisesti lainata vähän korviaan. Kun tilanne selkiytyy edes vähän omassa mielessä, voit ottaa kyllä asioita esille. Kaikella rakkaudella, kaikella avoimuudella, vain selkeyden tähden.

Kauris

Paineisessakin tilanteessa on aina olemassa tasapainopiste. Sinun täytyy nyt etsiä sellaista tilannetta ja asemaa elämässä, jossa voit toteuttaa itseäsi ja toimia kuitenkin sopusoinnussa yhteisön, työyhteisön ja muiden yhteisöjen kanssa. Sinulla on siis velvollisuudet itseäsi kohtaan, oma vapaustaistelusi, mutta et voi vapautua ottamatta huomioon ainakin niitä ihmisiä, joilla on Sinulle suuri merkitys. Aika antaa nyt eteesi ison valinnan: lopullista ratkaisua ei ole pakko tehdä, mutta Sinun on löydettävä se periaate, jolle olet uskollinen.

Rakkaus

Herkistynyt tunne-elämä auttaa Sinua enemmän kuin kuvitteletkaan. Se, mitä sanoin tuossa edellä saattaa helpottua paljonkin käyttämällä tunteita ohjaavina voimina. Sinulle Neptunus Kaloissa on todennäköisesti nyt hyvä kaveri. Se auttaa Sinua ymmärtämään ja löytämään itsesi elämän kaaoksen keskeltä. Kun Venus on Neitsyessä, alkavat ajatukset ja tunteet kieppua tulevaisuuden ympärillä. Miten elämä järjestyy, mikä on minulle tärkeää nyt, mitä haluan viedä tulevaisuuteen, millainen haluan olla…

Vesimies

Sinäkin kuulut niihin joihin pelon ja elämänkielteisyyden ei pitäisi tarttua, ihan täysillä ainakaan. Emme me voi jättää minkään pelon tai peikon takia elämää elämättä. Elä siis mahdollisimman täyttä elämää: kaiva vaikka naftaliinista sellaisia innostavia harrastuksia ja muita juttuja, jotka ovat jääneet, mutta jotka nyt saavat uuden mahdollisuuden. Järki ei oikein kulje ja epätietoisuutta on paljon. Jos suunta on näin epävarma, ei välttämättä kannata ryntäillä. Kyllä se maailma siitä jengoilleen menee.

Rakkaus

Epävarmuus tämän hetken tilanteesta ja tulevaisuudesta häiritsee enemmän suhteita ja tunne-elämää. Neptunus Kaloissa on Sinulle hieman hankala, koska kun se aktivoituu Venuksen voimin, se tuottaa väärinkäsityksiä ja kuvitelmia, jotka eivät välttämättä vastaa ollenkaan mitään todellista. Kun kaiken lisäksi kommunikaatio pätkii ja väärinkäsitykset ovat enemmän sääntö kuin poikkeus, ei kannata liikaa tunnepuolen viisauteen luottaa. Yleensä toki kannattaa. Mutta nyt täytyy yrittää nousta aaltojen yläpuolelle.

Kalat

Vaikea löytää tästä energioiden sekamelskasta mitään kovin tolkullista ohjetta tai reittiä. Ehkä parhaiten toimii ihan arkijärjen käyttö. Merkurius kun temppuilee Skorpionissa, saat huomata, että asiat eivät mene ollenkaan niin kuin niiden kuvittelisi menevän. Isoja riskejä ei siis kannata ottaa. Jos keskityt tekemisiisi ja yrität saada niihin ihan normaalia järkeä, saat huomata, että loppukuu jopa palkitsee. Ei kai sillä ole mitään väliä, että palkinto saattaa olla aika hassu. Ei sitä koskaan tiedä, milloin mitäkin tarvitsee…

Rakkaus

Venus aktivoi nyt Neptunuksen merkissäsi. Sinulle asetetaan isoja kysymyksiä nyt tunteidesi totuudellisuudesta. Tällaisessa tilanteessa et voi enää valehdella itsellesi. Sinun on katsottava suoraan omien tunteidesi todellisuutta. Kun avaat itsesi tälle todellisuudelle, se voi olla hyvin pelottavaa. Mutta muista, että aina kun me kuljemme suoraan pelkoamme kohti ja katsomme sitä silmiin, meistä tulee vapaita. Meissä syntyy jotakin uutta: vapaina jostakin, vapaina johonkin. Sinä olet kysymys, Sinä olet vastaus.

X