Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi tammikuu 2021

Teksti: Astrologi Seppo Tanhua Kuvat: MVphotos

Kaikki voivat löytää oman tien rohkeuteen ja rakkauteen, sydämen voimiin. Elämä on elämisen arvoista ja maistuvaa, kun oma voima vahvistuu vähitellen vastavoiman paineessa. Se taitaa olla koko ”pahan” tarkoitus: nostaa hyvä meissä kasvuun ja voimaan, uusiin korkeuksiin. Kun hyvän taju ja voima meissä kasvaa, voimme suhtautua näihin vastakkaisiin voimiin suuremmalla ymmärryksellä, ehkä kypsyä anteeksiantoon ja irrottamiseen. Silloin me kasvamme vapauteen. Itse näen, että vahvasti Pluto-teeman leimaama vuosi 2020 on todellakin aika jättää taakse. Viimeinen kohtaaminen Pluton kanssa on Auringon yhtymä Plutolle 14. tammikuuta. Nyt on hyvä aika ottaa kaikki oppimamme sydämeemme ja lähteä rohkeina eteenpäin. Maailma on muuttunut ja Sinä olet muuttunut.

Samalla hetkellä, kun Aurinko ja Pluto kohtaavat, lähtee viimeinenkin peruuttelija etenemään. Uranus kääntyy edistyvään liikkeeseen ja kun se yhdistyy tähän kuvattuun ”rohkeuden vihkimykseen”, meillä kaikilla on mahdollisuus purjehtia uuteen aikaan myötätuuli purjeissamme. Mikäpä tähän rohkeaan ja hieman kapinalliseen ilmastoon sopisi paremmin kuin Marsin yhtyminen Härässä Uranukseen! Nyt ei voi jäädä kyyristelemään avuottomana. On löydettävä luottamus omaan tietoon ja omaan voimaan. Nyt on aika tehdä suuria siirtoja elämän perustuksissa sellaiseen suuntaan, jossa oma luovuus voi kukoistaa. On aika ottaa unohdetut unelmat laatikosta esiin ja kaivaa rohkeasti omat talentit käyttöön. Kun meistä tarpeeksi moni ottaa oman voimansa käyttöön, alkaa näkyä myös se, että ne toimivat niin hyvin yhdessä…

Mars ja Uranus Härässä tosiaan kehottavat rakentamaan elämän perustaa siten, että oma energiasi voi virrata yhä vapaammin. Kuun lopussa on vihoviimeisen Pluto kysymyksen aika. Venus tulee vielä yhtymään tämän kaksikasvoisen henkisen jättiläisen kanssa ja kysymys liittyy hyvinvointiimme. Tämän vuoden jälkeen emme kestä enää valeita, emmekä manipulointia. Emme aina tajua niitä vahinkoja, joita manipuloinnin hyväksyminen ja jopa itsellemme valehtelu aiheuttaa. Oivaluksille on varattu mahtava hetki 12. päivän kieppeillä, kun Merkurius ja Jupiter yhdistävät ajattelun ja toiminnan voimat Uranuksen ”hallittuun hulluuteen”. Meidän on nyt ymmärrettävä, että meillä on sisällämme elämä ja totuus, jolle meidän on oltava uskollisia. Nyt on aika katsoa tulevaisuuteen, vaikka tie sinne voikin olla sumun peitossa.

Oinas

Energinen vaihe jatkuu. Toivottavasti tästä ei seuraa energian patoutumista ja turhautumista, aikahan nyt on rajoituksineen aika erikoista. Tällaisessa tilanteessa on erittäin vaikea suunnitella mitään kokonaisuuksia, jossa olosuhteet otetaan huomioon. Sisälläsi on jotakin paljon tukevampaa ja luotettavampaa kuin missään ympärilläsi. Siellä olet Sinä itse. Kriisit tarjoavat aina mahdollisuuden. Tätä kriisiä käyttävät voivat käyttää sekä hyvät, että valtaa tavoittelevat pyrkimykset. Päätä itse mihin muutosta käytät.

Rakkaus

Chiron on edelleen mainiossa strategisessa asemassa merkissäsi. Se auttaa sinua ymmärtämään, mitä välttämättömät muutokset sinulle todella tarkoittavat. Se pehmentää Uranuksen rajuutta. Kuun puolivälissä on muutenkin kaikki myrskyn merkit ilmassa, kun samaan aikaan Pluto ja Aurinko yhtyvät neliössä merkkiisi. Draamaan on todellakin kaikki ainekset, mutta nyt täytyy pystyä nousemaan vähän tunteiden yläpuolelle ja tunnustella, mitä rakkaus merkitsee: nyt ja tulevaisuudessa. Aito rakkaus voittaa aina.

Härkä

Hiljaisuus loppuu nyt! Mars syöksyy merkkiisi 6. päivä ja tarjoilee valtavat energiat, jotka saavat huippunsa, kun se yhtyy Uranuksen energioihin 20. päivä. Tammikuu on työtä sen eteen, että elämästä saa taas elämisen arvoisen, sen muotoisen, jossa kaikki tukahdutettu muutostarpeesi ja vallankumouksellisuutesi voi nyt astua esiin. Meillä on uusi normaali, mutta se, mitä se tarkoittaa itse kullekin, määritellään ihan itse.

Rakkaus

Se, että itseesi ja omiin tarpeisiisi liittyvä Mars on nyt niin vahva, ei helpota sitä, että tässä täytyisi ottaa huomioon myös ihmissuhteet. Muillakin on samanlaisia tarpeita ja energioita kuin Sinullakin, vaikka ehkä vaimeampina. Tuo kuun puoliväli on todellinen myrsky, jossa tunteet voivat läikkyä pahasti yli. Meidän on valittava se ratkaisu, jonka sanelevat vapaus ja rakkaus. Sinulla tämä tehtävä on vielä isompi ja tärkeämpi kuin useimmilla. Jos ratkaisu tuntuu liian isolta, mikään ei estä kypsyttämästä sitä hiukan.

Kaksonen

Sinulla on hiukan omat kuviot. Veneesi keikkuu kovasti siinä kuin muillakin, mutta Sinulla on vähän eri kiikarit. Roolisi on sellainen Taikurin tai korttipakan jokerin homma. Olet varsin itsenäisessä, tai irrallisessa, osassa, jossa Sinun on hyvin itsenäisesti tehtävä tiliä menneisyytesi kanssa. Suunta eteenpäin löytyy parhaiten avoimella asenteella ja rohkealla visioinnilla. Nyt kannattaa harrastaa tervettä itsekkyyttä, koska apuja ei ole paljonkaan tarjolla. Älä anna provosoinnin tulla iholle ja sotkea omia kuvioitasi.

Rakkaus

Jännitteitä on riittävästi, mutta tästä mennään yli. Jos halutaan. Toki nämä isot kysymykset siitä, miten nyt eletään, miten mennään, ovat Sinulle ihan yhtä vakavia kuin muillekin, älä ota paineita. Aivan hyvin voi kuulostella ensin sisäisyydessään sitä, mikä on Sinulle nyt oikein. Kaikkea ei tarvitse sanoa heti ääneen, eikä päättää julkisesti. Voi tehdä itsensä kanssa vaikka sellaisen aiesopimuksen: minkä täytyy muuttua, anna aikaa, katso muuttuuko asiat parempaan. Me tarvitsemme tästä eteenpäin parasta matkaseuraa.

Rapu

Paineita riittää… Mutta saatat nyt mielessäsi liioitellakin niitä. Ratkaisut kyllä vaativat huomiota, mutta ota ajatusten virta enemmänkin mahdollisuuksina kuin pakkoina. Mitään ihmeratkaisua ei ole, joten on tyydyttävä pelaamaan niillä korteilla, jotka sait tässä jaossa. Nyt on sitä paitsi oikein hyvä aika Sinun omille ja oman näköisillesi ratkaisuille, jos ne syntyvät kuin itsestään, vaikka sitten pelottavina ja haastavinakin. Tämä kuukausi on Sinulle iso kysymys rohkeutesi löytämisestä. Voima Sinussa on itsessäsi.

Rakkaus

Uranus-kuvio Härässä, ensin Venuksen ja sitten Marsin kanssa on kannaltasi hyvässä kulmassa. Nyt myös ihmissuhteiden uudistumistarpeet nousevat pintaan. Sinun tehtäväsi on pitää tilanteet kuitenkin hanskassa ja rakentavina. Uranus tuo helposti ylimääristä kiireen tuntua. Kannattaa kuitenkin ajatella, että tällainen aika antaa muutoksen ensiaskelille tukevan pohjan. Uranuksen inspiroimat ideat ovat monesti kuitenkin liioiteltuja ja vaativat oman ajattelun ja tunteen vahvistamista. Oma valo, paras valo.

Leijona

Nyt on se kuuluisa järjen käyttäminen sallittua. Aika monet tekijät luovat painetta ja kiireen tuntua, mutta parhaiten toimii selkeä visio. Kun Merkurius ja Jupiter kohtaavat vastamerkissäsi, Sinulta kysytään rohkeutta katsoa tulevaisuuteen. Aseta itsellesi isosti se kysymys, millaisen tulevaisuuden Sinä haluat! Älä aseta mitään ehtoja tai rajaa mahdollisuuksiasi. Nyt voi olla juuri se kuukausi, joka antaa sen oivalluksen päämäärästä. Millainen ihminen haluat olla? Mitä voit antaa? Ja sitten pitkälle tielle…

Rakkaus

Tunne-elämän kanavoijien Venuksen ja Marsin kuviot aiheuttavat Sinulle aika paljon jännitteitä. Elämä tuntuu kaipaavan aika isoja uudelleen järjestelyjä. Ja kuun puolivälin tunnepommi ei helpota asioiden sujuvaa hoitamista. Nyt on oltava rehellinen sekä itselle, että muille ja asetettava myös rajoja. Sydän ei ole mitään titaania, eikä sitä sellaisella voi korvata. Päätöksiin kaivataan sellaista rauhaa, joka voi syntyä vasta, kun loppukuu koittaa ja järjestät itsellesi edes vähän rauhaa, jossa tutkia tunteita ja ajatuksia.

Neitsyt

Rohkeus kantaa… Rohkeudella ja uhkarohkeudella on vissi ero: toisessa on voiman ja rauhan liitto, toisessa on voiman ja uhman liitto. Uranuksen aktivoituminen Härässä tukee uusia aloituksiasi varsin mainiosti, kun vain teet tietoisia ratkaisuja rohkeasti. Tukea tulee kyllä ja huomaat sen parempana ”fiiliksenä”. Tämä fiilis kyllä kertoo varsin paljon siitä, oletko ottanut ajan opetukset onkeesi. Ainoastaan täyteen rehellisyyteen yltävät ratkaisut voivat toimia. Nyt on Pluton oppikoulun loppukokeet…

Rakkaus

Tunteiden vuoristorataa. Uskoisin kyllä, että aika positiivisissa merkeissä! Taivaskulmat ainakin ovat kunnossa. Kun asiat saa ensin selvitettyä niin pitkälle, että epäselvyyksiä ei jää siitä, missä mennään, onkin aika Sinun ottaa jalka pois jarrulta. En tiedä, kuinka hyvin olet täyttänyt velvollisuuksia omaa intoasi ja luovuuttasi kohtaan, mutta kyllä ne nyt vaativat huomiota. Jos näin omituisessa ajassa jotakin hyvää on, yksi tällainen plussa on ainakin se, että on parempi mahdollisuus löytää todellisemmat motiivit itselleen.

Vaaka

Merkuriuksen ja Jupiterin yhtymä tarjoilee tilaisuuden käytännöllisille oivalluksille. Niiden tulee ehdottomasti olla varsin radikaaleja ja aikaansa edellä. Pioneerin ja tienraivaajan osa ei ole koskaan mikään helppo, mutta näillä mennään. Jos oivallus vaikuttaa toimivalta, se kannattaa vähintään koeponnistaa tuossa kuukauden viimeisen kolmanneksen alussa. Tässä on kyllä se riski, että ympäristö ei ihan ymmärrä viestiä ja tarkoitusta, mutta siihen on ehkä totuttu jo. Tunnepuoli on varsin herkillä, joten älä provosoidu.

Rakkaus

Aika dramaattista näyttää täältä työpöydän ja tähtikarttojen takaa olevan. Tuo puolenkuun ihmissuhteisiin jollakin tavalla liittyvä hässäkkä pitää sisällään kuitenkin parantumisen ja eheytymisen voimia. Kun tässä on nyt sitä rehellisyyttä perätty, niin se koskee kyllä myös itseäsi. Ja kun sitä kuulutetaan, niin ei se myöskään tarkoita, että kellään olisi oikeuksia loukata ketään tahallaan. Näin sanottuna: rajat täytyy myös pitää ja rakkaus ja kunnioitus kaikissa tilanteissa. Se meistä tekee ihmisen, hyvässä.

Skorpioni

Uskon, että se dynaaminen tunnelma, mikä tässä kuussa saa sekä pään, että sydämen liikkeelle sopii oikein mainiosti Sinulle. Tavoitat oikein hyvin niiden suuntaviittojen sanomat, jotka juuri Sinulle ovat ne tärkeimmät. Vaikka tarkkaa tulevaisuuden suunnitelmaa ei voikaan omaan oveen naulata, voi kuitenkin aina oivaltaa hyviä ratkaisuja tähän tilanteeseen. Uranus, Jupiter ja Merkurius pelaavat nyt yhdessä Sinun pussiisi ja uskon, että voit tavoittaa jonkun vision siitä, mitä hyvä tulevaisuus Sinulle tarkoittaa.

Rakkaus

Hyvä, että asiat selvitetään! Silloin ei ole mitään hätää, kun voi suhtautua toistenkin virheisiin ja epätäydellisyyteen tuollaisella ymmärtämyksellä. Pahin virhe, minkä nyt voit tehdä, on loukkaantuminen ja asioiden turha kaivelu. Sinä olet nyt niin vahvassa asemassa ratkaisemaan solmuun menneitä tilanteita, että et voi luistaa samaan selittelyyn. Asiat asioina. Silloin saadaan tasapaino takaisin ja kaikkinainen anteeksianto tuo mahdollisuudet paremman tulevaisuuden ensiaskelille. Aika on ollut kaikille haastava.

Jousimies

Sinulle suosittelen sellaista kevyttä downshiftaamista. Silloin ehtii paremmin vähän harkita siirtojaan. Ei tässä mitään suurempia ongelmia ole, jos ei näitä maailman sekoamisia lasketa. Omaa elämää kannattaa miettiä nyt aika varman päälle ja kehittää olemassa olevan tiedon pohjalta paras mahdollinen suunnitelma. Kunhan suunnitelmassa on riittävän sytyttävät ja vähän pelottavat elementit, se on varmaan kohdallaan.

Rakkaus

Jos ajattelu aika hyvin sujuukin, tunne-elämä on aika jännitteistä. Sinun täytyy ihmissuhteiden maailmassa pyrkiä sellaisiin suuntiin, elämässä on riittävästi iloa, kauneutta ja harmoniaa. Pelko, huoli ja kiire ovat ikäviä vastavoimia. Monesti sitä kuvittelee, että ne jotenkin kuuluvat asiaan. Mutta silloin elämässä ja sen muodossa on jotakin vikaa. Nyt ei välttämättä voi ajatella mitään normaaleja sitku-ajatuksia, joilla jaksaa ja jaksaa, kun se palkkio tulee sitten myöhemmin… Eipä välttämättä tule. Elä nyt, älä huomenna.

Kauris

Sinulle ehdottomasti tärkeintä on hyvästellä hullu Pluto-vuosi, niin että voit ottaa uuden vuoden alun mahdollisuutena täysin uuteen aikaan. Tästä alkaa jonkinlainen uusi aikuisuus, jossa millekään epäaidolle ei ole sijaa. Anna kaiken menneen mennä hautaan, et voi mennyttä muuttaa. Nyt on katsottava tulevaisuuteen, säännöt ovat selvästikin muuttuneet, mutta Sinulla on nyt viime vuoden kasvattamat voimat käytössäsi. Usko pois. Kunhan käytät niitä fiksusti, että taistele enää tuulimyllyjä vastaan.

Rakkaus

Nyt todellakin katse tiukasti eteenpäin. Ensin kunnon suhdetuuletus ja harmoniat kohdilleen. Kun saat ensin perusasiat jengoilleen, voi alkaa kaasuttaa oman intonsakin voimin. Tuo on se Venuksen ja Marsin marssijärjestys. Tammikuu toimii ihan loistavasti tunnepuolella uusien aloitusten alustana. Asiat on nyt mahdollista saada kaikkia tyydyttävään tilaan, kun ei mennä mihinkään ihmeellisiin kilahdusnäytöksiin, joita tuo Pluto-Venus haluaisi pahimmassa tapauksessa tarjoilla puolessa kuussa.

Vesimies

Etenevän Merkuriuksen yhtymä merkissäsi Jupiterin kanssa avaa ratkaisuja kehien rikkomiseen, laajentumiseen ja myös hyvin käytännöllisiin ratkaisuihin, joihin on hyvä ottaa muitakin innostuneita mukaan. Nyt on hyvä aika kokeilla. Kaikki ei varmastikaan mene kerralla purkkiin, mutta tästä tilaisuudesta voi oppia paljon. Ensi kuussa hommaa voi vähän säätää ja tarkistaa, kun Merkurius peruuttaa takaisin Jupiter yhtymään. Mutta nyt siis ideahattu päähän ja uuteen suuntaan.

Rakkaus

Vierivä kivi ei sammaloidu, mutta seisovat tunteiden vedet eivät pysy raikkaina. Kun nyt puhutaan kaikenlaisista perusasetusten palauttamisista, niin sellainen paluu perustoihin taitaa olla paikallaan Sinullakin. Jos tuntuu, että elämän rakennelma on lähtenyt vähän lapasesta, kannattaa jättää pelkästään kestävää ja aitoa paikoilleen. Sitten onkin paljon mukavampi lähteä rakentelemaan ihan uusilla piirustuksilla. Tilanne on nyt se, että mitään epäselvää, ei voi reppuun pakata. Vain kaikkea tärkeää ja koeteltua.

Kalat

Kuukausi näyttää ihan mainiolta, jos ei päästä mitään iholle tai sen alle. Uskon, että ihmisillä on sen verran pelkoenergiaa liikkeellä, että se tekee heistä aika arvaamattomia. Kannattaa kuitenkin keskittyä, omaan tiedonhankintaan ja omiin suunnitelmiin. Vesimiehen kuvio inspiroi myös löytämään oikeita yhteistyökumppaneita. Sellaisia ovat ihmiset, joiden kanssa jokaista asiaa ei tarvitse säätää erikseen, vaan yhteisymmärrys syntyy sanattomastikin. Joustavuus, rehellisyys, kuuntelu, selkeys, niillä pärjää aina.

Rakkaus

Kuukausi näyttää todella hyvältä ihmissuhdepuolella. Nyt kehittymiseen uusiin avauksiin, seikkailuihin ja elämän makuiseen elämään on kaikki tarvittavat eväät. Usko, että se puolenkuun jännitekin ilmenee Sinulle varsin positiivisesti ja draama on sitä parempaa: kiinnostavaa, kutkuttavaa ja innostavaa. Meidän täytyy itse tehdä tästä hieno vuosi! Sinulle lähtölaukaus tälle vuodelle on varsin mainio paketti täyttä elämää. Nyt kannattaa avata uusia ovia ja ikkunoita maailmaan ja ihmisten ihmeelliseen galleriaan.

X