Hyvinvointi

Burnoutin kokenut muusikko Abreu: ”Elämääni hallitsivat yltiöterveellinen ruokavalio ja kurinalainen treenaaminen”

Muusikko Abreu eli Anna Heiskari, 29, koki burnoutin, josta toipuminen on vaatinut lähes kaiken laittamista uusiksi. – En tee enää asioita ulkonäön vuoksi vaan omaa hyvinvointiani silmällä pitäen, Anna sanoo.
12.12.2019 Teksti: Annan toimitus Kuvat: Sampo Korhonen

Muusikko Abreu eli Anna Heiskari on juuri julkaissut Teipillä tai rakkaudella -albumin, joka on hänen tähänastisen uransa henkilökohtaisin. Anna on ollut sanoittamassa ja säveltämässä kymmentä kappaletta yhdessä luottotiiminsä kanssa. Mukaan on päässyt kipeitä muistoja menneistä parisuhteista ja ystävyyksistä. Esimerkiksi Masokisti-biisissä hän kertoo riittämättömyyden tunteesta ja menneestä suhteesta, jossa joutui satutetuksi.

– Olen uskaltanut avata itsestäni sellaisia puolia, joita en ole aiemmin tuonut julki. Aluksi jopa vähän hävetti olla niin tunteellinen ja henkilökohtainen teksteissäni, koska olen ollut julkisuudessa melko sulkeutunut, Anna sanoo.

Anna Abreuna tunnettu muusikko on muuttanut taitelijanimensä ja tekee nyt musiikkia nimellä Abreu. Siviilissä hän on Anna Heiskari.

Muutama vuosi sitten Anna koki pahan burnoutin ja piti vuoden tauon työstään.

– Aloin silloin käydä terapeutin vastaanotolla. Silloin tilanne vyöryi päälleni salakavalasti enkä pystynyt ahdistukseni vuoksi tekemään lähes ollenkaan töitä muutamaan kuukauteen. Lepäsin, kävin terapiassa ja toivuin.

Anna on opetellut kiinnittämään enemmän huomiota hyvinvointiinsa ja siihen, etteivät omat voimavarat ehtyisi samalla tavalla uudestaan.

– Yritän opetella tunnistamaan uupumuksen merkit ajoissa: jatkuva väsymys ja kaipuu askeettiseen sulkeutumiseen kertovat siitä, että pääkoppaa pitää hoitaa.

Lupa syödä mitä tahansa

– Aiemmin elämääni hallitsivat yltiöterveellinen ruokavalio ja kurinalainen treenaaminen. Nykyään minulla on mielestäni todella terve suhtautuminen ruokaan ja liikuntaan. En tee enää asioita ulkonäön vuoksi vaan omaa hyvinvointiani silmällä pitäen. Jos olen hyvin väsynyt, en lähde salille. Kuuntelen kehoani ja mieltäni enemmän kuin koskaan aiemmin.

Annan suhde ruokaan on nyt rennompi.

– Jos mieleni tekee syödä aamupalaksi pitsaa, annan mennä enkä pode huonoa omaatuntoa. Vielä pari vuotta sitten en olisi ikimaailmassa tehnyt niin.

– Aiemmin minulla oli valtavasti mielitekoja, sillä kielsin itseltäni herkut. Mietin karkkia ja pullaa aamusta iltaan, ja suhtautumiseni ruokaan ja sen terveellisyyteen oli jollain tavalla sairaalloinen ja pakkomielteinen. Kyttäsin ruoka-aineiden ravinnepitoisuuksia enkä sallinut itselleni lipsumisia.

Lomareissuilla Anna on aina herkutellut vapaasti.

– Noin vuosi sitten yhden lomareissun jälkeen päätin, että annan itselleni luvan syödä ja juoda mitä tahansa myös arjessa. Kaikki himot ja mielihalut katosivat heti. Nyt saatan syödä vaikka pari karkkia joka päivä, eikä se tuota minulle ongelmaa.

Luit juuri lyhennelmän Annan kansijutusta, jonka on kirjoittanut Anneli Juutilainen. Jutussa Anna Heiskari kertoo, kuinka hän hoiti burnoutiaan ja miten terapia on auttanut häntä. Entä mikä on auttanut Annan uniongelmiin? Miksi Anna on kiitollinen myös uransa notkahduksista? Millainen voima parisuhde on ja kuinka Anna kuvailee hänen ja puolisonsa Laurin välisiä luonne-eroja? Lue koko haastattelu Annan numerosta 50/2019 tai digilehdestä! Voit tilata digilehden täältä!

Lue myös

Suosittelemme