Hyvinvointi

Jesse Kaikurannalla täyttyi puoli vuotta ilman alkoholia ja vuosi ilman tupakkaa: ”Kanssani oli raskasta olla”

Jesse Kaikuranta jätti alkoholin ja näin myös ärtyneen mielen.

Teksti:
Linda Martikainen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

– Jouluni on alkanut aina Jussi Björlingin O Helga Natt -kappaleella, jota olen kuunnellut aina äidin kanssa. Se on jäänyt perinteeksi ja se pitää aina kuunnella, laulaja Jesse Kaikuranta kertoi. 

Jesse Kaikuranta jätti alkoholin ja näin myös ärtyneen mielen.

Laulaja Jesse Kaikuranta on luonut nahkaansa melkoisella voimalla uusiksi viime vuosina. Puoli vuotta sitten korkin kiinni laittanut Jesse löysi alkoholittoman elämän myötä iloisuutensa ja laulaja onkin tänä päivänä päivitetty versio itsestään.

– Sanoisin, että olen Jesse 2.0.-versio. Olen ollut yli puoli vuotta kokonaan ilman alkoholia ja tupakoimattakin vuoden. Se on vaikuttanut paljon mielialaan ja yleiseen jaksamiseen. Elämä tuntuu aika mukavalta tällä hetkellä, Jesse kertoi Lastenklinikoiden Kummien JouluMielelle-hyväntekeväisyyskonsertin pressissä Kulttuuritalo Martinuksessa Vantaalla.

Tunteiden kokeminen ilman alkoholia on tuntunut mahtavalta.

– Sen huomasin ihan ensimmäiseksi. Olen myös pystynyt ottamaan muiden tunteita vastaan ihan eri tavalla mitä ennen.

Jesse myöntää olleensa aika pitkään tilanteessa, jossa oikein mikään ei napannut.

– Nyt asiat taas kiinnostavat. Aika kauan minulla oli sellainen nihkeä olo. Olin vähän huonolla tuulella koko ajan ja ärtynyt. Nyt en ole enää ollut ja sen on huomannut myös lähipiirini. He jossain vaiheessa sanoivatkin, että kanssani oli raskasta olla kun olin koko ajan pahalla päällä. Se puoli on nyt selkeästi muuttunut.

Jesse ei käyttänyt alkoholia paljon, mutta usein eli vähän tissutellen.

– Muistan sen keväisen aamun kun heräsin auringonpaisteeseen. Oli tosi kuuma ja sen päälle vähän nihkeä olo. Mietin silloin, että miksi teen tämän itselleni kun en tarvitse alkoholia mihinkään. Silloin tuli selkeä piste, että nyt en halua tätä enää.

X