Hyvinvointi

Käsivarret kiinteiksi – Treenivinkit

Teksti:
Anna.fi

Moni haaveilee olkaimettomien mekkojen ja toppien käyttämisestä, mutta kaipaa käsivarsiin kiinteyttä tai lihaksia. Lihaskuntoharjoittelulla ja hyvällä ruokavaliolla käsiä voi muokata kiinteämmiksi ja solakammiksi. Tsekkaa Steffit-blogin Stefanien treenivinkit ja superliikkeet!

Steffit

Puhutaan ensin lihaskuntoharjoituksista, jolla voi muokata käsivarren lihaksia ja yläselkää. Sen jälkeen käydään läpi rasvanpolttoa. Vaikka meillä olisi käsissä muotoa ja lihaksia, eivät nämä tulokset näy, jos kehossa on paljon rasvaa.

Lihaskuntoharjoitteet

Alla liikkeitä ja kuvia harjoituksista, jotka muokkaavat käsivarsia ja yläselkää.

Punnerrus

Kohdelihaksina ovat muun muassa rintalihakset, etuolkapää ja ojentajat. Tämän voi tehdä missä vain. Kevennetty versio on pitää polvet maassa. Kokeile tehdä punnerruksia 10-15 kpl, kolme kierrosta!

Steffit

Dippi

Kohdelihaksina ovat muun muassa etuolkapää ja ojentajat. Dipin voi tehdä esimerkiksi penkkiä vasten. Kokeile dippiä 8-10 kpl, kolme kierrosta!

Steffit

Leuanveto

Kohdelihaksina ovat muun muassa yläselän lihakset ja hauikset. Saatko leukoja? Jos et saa, voit käyttää apuna kuminauhaa tai hypätä leukaan ja tulla jokaisella toistolla hitaasti alas. Näin kehität lihaksia, joita tarvitset varsinaisessa leuanvedossa.

Steffit

Käsipainot on hyvä hankkia kotiin. Niillä voi tehdä hauiskääntöjä, vipunostoja, penkkipunnerruksia, pystypunnerruksia, ojentajapunnerruksia ja paljon muuta!

Kestävyysharjoittelu

Monipuolisia ja tehokkaita kestävyysharjoituksia ovat muun muassa uinti, seinäkiipeily ja kuntonyrkkeily. Näissä harjoituksissa koko keho tekee töitä ja kädet muokkaantuvat mukavasti. Hikisessä treenissä kaloreita palaa myös reippaasti. Miksi et kokeilisi uutta harrastusta jo tällä viikolla?

Rasvanpoltto

Ikävä kyllä emme voi päättää, mistä kohdasta poltamme rasvaa. Sitä lähtee tasaisesti kehosta kun rasvaprosentti laskee. Joillakin on taipumusta kerätä rasvaa käsiin ja lihakset eivät välttämättä näy rasvakerroksen läpi. Jos tarkoituksena on polttaa rasvaa, kannattaa harrastaa monipuolista treeniä ja hyödyntää yllä olevia treenivinkkejä. Tämän lisäksi on erittäin tärkeä keskittyä hyvään ruokavalioon, joka tukee treeniä mutta polttaa samalla myös rasvaa.

Ruokavalio

Monipuolinen ruokavalio, joka koostuu laadukkaasta ravinnosta ja riittävästä proteiininsaannista, tukee laihdutusta. Ruokailussa on hyvä keskittyä kolmeen asiaan: ruokailun säännöllisyyteen, ruokailun laatuun ja ruokailun määrään. Turhat herkut, kuten pullat, limut ja karkit kannattaa jättää minimiin, jos haluaa laihtua. Jos laihdutus tuntuu kuitenkin mahdottomalta, voi laskea kaloreita ja tarkistaa, että kulutus on suurempi kuin mitä syö. Silloin pitäisi laihdutuksen olla taattua.

Supertreeni yläkropalle – Kokeile tätä!

Punnerrus (varpaat/polvet maassa) x 20 Dippi penkillä x 20 Hyppyleuanveto x 10

Kolme kierrosta, ilman taukoja! Mikä oli aikasi? Tee sama treeni kerran kuukaudessa ja yritä parantaa aikaasi.

Henkinen puoli

Vaikka et olisi täysin tyytyväinen fyysiseen olemukseesi, on tärkeä muistaa ettei se ole kaikki kaikessa. Muista nauttia elämästä samalla, kun saat itsesi teräskuntoon!

Steffit-blogin Stefanie

Lue myös:

Pakaratreeni – Näin saat pyöreän bikinipepun!
Vatsalihastreeni – Korsetti kuntoon!
TRX-nauhatreeni haastaa kehon painovoiman

X