Hyvinvointi

Kivistä huokuu energiaa jokaiseen päivään

Esimerkkejä luonnonjalokivien energioista
19.9.2001 Teksti: Anna.fi

Lapset rakastavat kiviä leikeissään ja pyörittelevät niitä käsissään. Usein näkee, miten lasten taskut pullistelevat. Minäkin muistan omasta lapsuudestani, miten taskuni pikkuhiljaa täyttyivät erilaisista kivistä.

Jalokivi
”Lapsuudesta muistan, miten meidän kesämökillä oli melkein vuoren kokoinen kivi. Kun oikein pänni ja oli paha olla, nousin kiven päälle ja makasin siinä vatsallani ja jonkun ajan kuluttua huomasin, että olo oli taas huomattavasti parempi”, kertoo myös Satu Åberg-Aimonen Jalokivigalleriasta. Tuttu tunne tämäkin monelle.

Kivellä on persoona

”Kivet huokuvat omaa energiaansa samoin kuin ihmiset. Kun kiven ja ihmisen energia kohtaavat, tuntemukset vaihtelevat huimauksesta nollatunteeseen. Kädessä kivi saattaa tuntua pisteliäältä tai kylmältä puhallukselta. On ihanaa, ettei kivillä ole negatiivisia vaikutuksia”, Åberg-Aimonen valaisee.

Kivet ja kalliot ovat olleet kautta historian pyhiä paikkoja. Kivet ovat herättäneet ihmisissä ihastusta, kunnioitusta ja pelkoa. Suuret hallitsijat ovat kantaneet kiviä voiman ja voiton merkkeinä. Mitä enemmän hallitsijalla oli kultaa ja jalokiviä, sitä suuremmassa arvossa häntä pidettiin. Uskottiin myös, että jos hallitsija menettää jalokivensä, niin hän voi menettää voimansa hallita kansaansa.

Miten valitsen oikean kiven?

”Jos kivi houkuttelee, ota se. Tiedän ihmisen, joka hetken mielijohteesta on kävellyt kauppaan ja ostanut kiven, koska se oli niin kaunis. Hän vei kiven kotiin ja totesi, että se on ruusukvartsi, jonka energiat lohduttavat sydänsuruissa. Tämä henkilö oli jokunen aika sitten menettänyt hyvän ystävän.”

Kiven voi löytää näin helposti, mutta joskus sitä voi joutua etsimään kauankin. ”Yleensä oman kiven tunnistaa helposti; se on kuin tehty käteen, se tuntuu aivan tutulta, se vangitsee katseesi ja vetää kuin magneetti puoleensa.”

Kivet kertovat omaa tarinaansa

Seuraavassa muutamia tarinoita siitä, miten kivet paljastavat sinut:

Mustien kivien hypistelijää ei näy kotona, sillä hän haluaa olla yksin ja miettiä. Ruskean kiven pitelijälle keskustelut isän kanssa voivat olla tärkeitä. Oranssin kiven pitäjä haluaa ulos rajoituksista. Lisäksi oranssissa on räjähtävää voimaa, joka on hyväksi aineenvaihdunnalle ja hormonihäiriöille.

Vihreät kivet nielevät itseensä väärinymmärrystä ja mielipahaa ja keltaiset kivet puolestaan vahvistavat hermostoa, saavat nesteet liikkeelle sekä hierovat älynystyröitä. Vaaleansinisen kiven pitelijällä voi luovuus olla puhkeamassa.

”Kivet eivät ole kovaäänisiä keskustelijoita, mutta niitä tunnustelemalla voi huomata ymmärtävänsä niitä. Tärkeintä on se, että pitää mielen avoinna”, Åberg-Aimonen pohtii.

Akaatti: Rohkaisee, vahvistaa itsetuntoa, lataa myös muita kiviä
Ametisti: Valaisee, selkeyttää mielenrauhaasi, poistaa säteilyä
Dalmatialainen: Motivaatio- ja ideakivi
Haukansilmä: Auttaa tutkimaan tunteita eri näkökulmista
Jade: Oikeudenmukaisuutta ja viisautta
Jaspis: Antaa perheelle ja rakkaudelle uutta voimaa
Karneoli: Vahvistaa hedelmällisyyttä
Kuukivi: Opettaa empatiaa, hoitaa fyysistä kehoa
Malakiitti: Auttaa irtautumaan pelosta sekä syyllisyydestä
Ruusukvartsi: Herättää sisäisen rakkauden tunteen
Serpentiini: Rakastava energia, rauhoittaa vatsavaivoja
Sitriini: Ilon kivi, antaa toivoa ja kohottaa mielialaa, laihdutuskivi
Tiikerinsilmä: Auttaa löytämään oman itsesi
Turmaliini: Virkistää, vahvistaa, auttaa löytämään luovuuden
Turkoosi: Onnea tuova, suojeleva kivi
Vuorikide: Vahvistaa, puhdistaa, tasapainottaa energiakeskukset, poistaa tietokonesäteilyä

Teksti: Elina Nummelin / A4 Media Oy, Tampere

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *