Hyvinvointi

Kunnon blogi: Feelmaxit testissä

Teksti:
Anna.fi

Keväällä 2007 suomalainen Oy Feelmax Ltd lanseerasi alallaan uraauurtavan Feelmax Footwear –kevytjalkineen, jonka tarkoituksena on vahvistaa jalkaterän lihaksia ja edistää koko kehon hyvinvointia. Feelmaxit ovat höyhenenkevyet, kaikki kengät painavat alle 100 grammaa! Kenkä istuu lähes yhtä tiiviisti kuin sukka.

Feelmaxit käytössä

Feelmaxit soveltuvat hyvin kuntosalille, sisäliikuntaan ja sisätöihin. Myös monet suomalaiset huippu-urheilijat kuten jääkiekkoilija Sami Kapanen, pituushyppääjä Tommi Evilä, mäkihyppääjä Matti Hautamäki ovat tykästyneet Feelmaxeihin.

Vuosituhannen aikana jalkamme luonnollinen astunta on rajoittunut kenkien käytön vuoksi. Feelmaxeilla jalat palautuvat niiden luonnolliseen astuntaan ja ne imitoivat paljain jaloin kävelyä. Paljain jaloin kävelyssä jalka työskentelee saadakseen tukipintaa ja näin koko kehomme saa tasapainotreenin pelkästä kävelystä.

Feelmaxit

Jalkaterän asentotuntoa ja vakautta parantavat Feelmax -kevytjalkineet ovat toimivat jalkineet kehonhallintaa kehittävissä harjoitusmuodoissa, kuten joogassa sekä tanssi -ja voimistelulajeissa. Jalkojen ja säärien lihaksistoa vahvistavat sekä venyttävät kevytjalkineet parantavat tasapainoa myös esimerkiksi kuntosalitreenin aikana. Pieneen tilaan mahtuvat Feelmaxit on kätevä ottaa mukaan töihin, jos on päivän päätteeksi menossa suoraan kuntoilemaan.

Neopreenimallien kanssa voi myös uida. Avantouimarit voivat juosta Feelmaxeilla hyiseen veteen ja etelänmatkaajat lämpimiin aaltoihin. Kevytjalkineiden millinohut mutta erittäin vahva pohja suojaa jalkoja yhtä lailla kylmältä jäältä kuin kuumalta hiekalta. Laskettelijat voivat rentouttaa jalkojaan afterskissä vaihtamalla monot lasketteluasun taskussakin mukana kulkeviin Feelmaxeihin. Kevytjalkineet sopivat matkustajan yleiskengiksi: samaa jalkinetta voi käyttää lentokoneessa, hotellissa, kadulla ja rannalla.

Feelmax-sukat

Feelmaxin mallistoon kuuluvat myös hauskat varvassukat, jotka istuvat jalkaan kuin hansikas käteen. Varvassukat eivät purista varpaita yhteen lysyyn, kuten tavalliset sukat. Sukat on suunniteltu pitämään jalkojen lämpötila ihanteellisena koko päivän. Saumojen puuttuminen ja materiaali estävät hiertymien ja rakkojen syntymisen. Varvassukkia on erilaisiin lajeihin ja jos jonkin värisenä. Tutustu mallistoon!

Feelmax

Mitä mieltä Feelmaxeista?

 

Anna-Mari

Panka Leather

”Valitsin Feelmaxeista nahkaiset mustat Pankat. Kenkien pinta on siis nahkaa, mutta osa kengästä on hengittävää kangasta, joten kuuma kengissä ei tule. Näissäkin kengät solimitaan kiinni normaalisti nauhoilla.

Kengät ovat minulla olleet käytössä ainoastaan kuntosalilla. Keväämmällä aion kyllä käyttää niitä ulkonakin. Salilla kengät toimivat moitteettomasti. Luulen, että jalkalihakset todella työskentelevät eri tavalla Feelmaxeissa kuin normaaleissa sisäliikuntakengissä, sillä pito ja tasapaino on haettava aivan toisella tavalla.

Crossarilla jalan tatsi oli kyllä aika erikoinen, tuntui kuin sukkasillaan olisi viuhtonut menemään. Jalka ehkä hieman luisti crossarin polkimella, mutta tottuessani sukkamaisuuteen, alkoi jalkakin pysyä paikoillaan.

Etenkin seisaaltaan tehtävissä saliliikkeissä kengät ikäänkuin tuovat lisähaastetta harjoitteluun, sillä tasapainon hakeminen on erilaista kuin tukevissa sisäliikuntakengissä. Jalanlihakset siis todella työskentelevät asennon ylläpitämiseksi. Tämän huomasin etenkin kyykyssä.

Kuntosalin lattia oli Feelmaxeilla liukkaanoloinen. Erityisen paha tilanne syntyi kun astuin liukkaalla lattialla maton päälle, jolloin matto luiskahti altani. Mutta tottuessani kenkiin, ei liukkauskaan päässyt enää yllättämään.

Aion kyllä jatkossakin käyttää kenkiä salilla, mutta erityisellä innolla odotan kesää, jolloin meinaan kyllä testata kenkiä mökin vaihtelevassa kantokivimaastossa. Voin kuvitella, kuinka jalka työskentelee vaihtelevassa maastossa ja jalan pienimmätkin lihakset saavat harjoitusta.”

kristiina

Panka Leather

”Ensimmäinen fiilis tossuista oli aavistuksen mummomainen ja ala-asteen jumppatunnit palasivat elävinä mieleeni. Saatoin melkein kuulla korvissani tamburiinin vaativan rytmin. Hernepussien heittely ei onneksi palannut mieleeni. No, palataanpa taas varsinaiseen asiaan.

Valitsin mustat Pankat, jossa on pieniä vaaleanpunaisia somisteita. Alun fiilisten jälkeen huomasin, että tossut tuntuivat mukavilta jaloissa. Ne istuivat napakasti eivätkä hanganneet mistään. En myöskään huomannut, että jalat hikoilisivat harjoituksen aikana vaikka muutoin hikeä tippui pyyhittäväksi asti. Ehdotonta plussaa on se, että tossut voi sujauttaa treenikassiin kätevästi eivätkä ne paina tai vie tilaa. Alla tunnelmia Feelmaxeista eri laitteissa.

Crossari: Toimii mutkattomasti. Kiva tuntuma liikkeeseen ja hyvä pito polkimiin.
Jalkaprässi: Hyvä pito ja riittävä tukevuus.
Soutulaite: Sopii kuin veitsi voihin. Mikään ei purista ja jalat pysyvät hyvin paikoillaan.”

Hanna

Panka

”Minä valitsin Feelmaxin punaiset Panka-kengät, joiden ulkopinta on valmistettu silkkimäisestä neopreenistä. Kengät kiinnitetään solmimalla narut perinteiseen tapaan.

Feelmaxit ovat ihan uskomattoman kevyet ja taipuvat takaisin oikeaan muotoonsa melkein minkälaisen vääntelyn jälkeen. Nämä on paljon mukavampi sujauttaa reppuun vaikka salille lähtiessä kuin vanhat kovapohjaiset sisälenkkarini.

Kokeilin kenkiä ensin tehdessäni pidempää aerobista harjoitusta kuntopyörällä. Kenkien pohjat ottavat vähän eri tavalla kontaktin polkimiin kuin vanhat kenkäni, mutta hetken kokeilulla sain ihan tukevan otteen. Ehkä varpaat tosiaan pääsivät tekemään vähän apinamaista liikettä polkimien ympärillä, kun ne aiemmissa kengissäni ottivat pyöräilyn loman kannalta. Ainakin kengässä tuli vähemmän lämmin tunnelma.

Salilaitteillakin treenatessa kengät toimivat moitteetta. Tietysti pohjan pitävyys saattaa vaihdella erilaisilla lattiamateriaaleilla, jonkun kerran melkein menetin uskoni tasapainoilukykyyni, kun astuin jumppamaton reunalle ja jalka alkoi liukua. Pienellä varovaisuudella varmaan kuitenkin vältyn näiltä ongelmilta.

Feelmaxien pieni koko ja keveys voittivat minut puolelleen myös tehdessäni loppuvenyttelyjä lihaskuntoharjoittelun jälkeen. Monissa liikkeissä olen joutunut ottamaan jäykät lenkkarit pois jalasta, mutta näitäpä ei melkein edes huomaa venytellessä.”

Kirsi

 

Lappa

”Minä valisin Feelmaxeikseni silmääni eniten miellyttävät Lappa-kengät. Myös nauhattomuus oli valintakriteerinä. Tuhtina tyttönä nauhojen solmiminen on rasittavampaa kuin vetoketjun kiinni vetäminen.

Ensi vaikutelma oli hiukan outo. Vaikka oikeastaan yritin kuvitella olevani paljain jaloin, tuntui kuin jalassa olisi ollut kengät, joissa ei ole lainkaan kantaa. Siis ihan kuin olisin kävellyt hiukan takakenossa. Tunne toki katosi nopeasti, sillä Feelmaxit ovat todella kevyet ja mukavat jalassa.

Ensimmäisellä kerralla kävelin juoksumatolla puolisen tuntia ja se oli ehdottomasti jalkojen puolesta riittävästi. Ehkä olisin voinut aloittaa jopa hiukan lyhyemmällä ajalla. Jalkapohjissa tuntui selvästi erilaiselta kuin normaalisti. En voi sanoa, että tunne olisi ollut kipua, mutta jollain tavoin nimenomaan jalkapohjat olivat hiukan hellinä. Seuraavalla kerralla painelin jo kokonaisen tunnin, mutta tunne ei ollut enää yhtä voimakas. Oletan, että jalkapohjani alkoivat tottua siihen, että niillekin järjestettiin vähän ohjelmaa.

Minäkin koin Feelmaxien pohjan ainakin salin lattiamateriaaliin hiukan liukkaaksi. Käytävillä en kuitenkaan liukkauden tunnetta huomannut, enkä varsinkaan juoksumatolla.

Kotona treenatessani en ole vaivautunut laittamaan lenkkareita jalkaan, joten Feelmaxit tulivat kotiharjoittelussa todella tarpeeseen. Liukkaus ei tuntunut lainkaan, vaan pito oli mainio kaiken aikaa. On kiva, kun ei tarvinnut laittaa kenkiä.

Erityisen mukavat Feelmaxit ovat Wii Fitin (uusin aluevaltaukseni!) kanssa pelaillessa. Hakkasin viikonlopun tennistä ihan hullun lailla, enkä kertaakaan tuntenut, että jalka olisi lipsunut. Samoin tekemissäni tasapainoharjoitteissa Feelmaxit tuntuivat minusta mukavammalta vaihtoehdolta kuin lenkkarit. Jalkapohjatuntuma pysyi hyvänä, eikä kenkä ollut se, joka piti minut pystyssä. Ainakin kotiharjoitteluun minä olen löytänyt itselleni mahdollisimman sopivat jalkineet.”

X