Gluteeniton ja vähähiilarinen pizzapohja – 15 hittiherkkua kukkakaalista
Jauhon korvikkeenakin toimiva kukkakaali on terveellinen, monipuolinen ja maukas kasvis, josta syntyvät niin karppaajalle ja keliaakikolle sopivat pizzapohjat kuin tempuratkin.
Kukkakaalia voi esimerkiksi paahtaa, grillata ja käyttää jauhojen korvikkeena.
Jauhon korvikkeenakin toimiva kukkakaali on terveellinen, monipuolinen ja maukas kasvis, josta syntyvät niin karppaajalle ja keliaakikolle sopivat pizzapohjat kuin tempuratkin.
Kukkakaali on paitsi edullinen ja ekologinen kesäherkku, myös terveellinen ja kevyt valinta ruokapöytään. Kukkakaalissa on runsaasti C-vitamiinia ja se sisältää vain vähän energiaa. Ei siis ihme, että se on valittu vuoden 2016 vihannekseksi.
Listasimme viisi herkullista ja trendikästä tapaa valmistaa kukkakaalia.
1. Terveellinen piirakka- ja pizzapohja
Raastetulla kukkakaalimurulla voi korvata leivonnassa jauhot. Kukkakaalista valmistetut piirakka- ja pizzapohjat ovat kevyempiä kuin viljasta valmistetut versionsa ja sopivat myös gluteenin välttäjille.
Keittäminen ja uunissa kypsyttäminen ovat perinteisiä tapoja valmistaa kukkakaalia, mutta vihannesta voi yhtä hyvin paahtaa, grillata ja friteerata.
Pannulla paahdetusta kukkakaalista tulee herkullista seesamilla maustettuna. Grillissä puolestaan voi valmistaa kukkakaalipihvejä. Leikkaa kukkakaali pyöreiksi siivuiksi, pyöräytä öljyssä ja kypsennä grillissä. Illanistujaisiin sopii mainiosti friteerattu kukkakaali eli kukkakaalitempura.
3. Lisukkeeksi kukkakaaliriisiä
Jos tavallinen riisi kyllästyttää tai haluat löytää kevyemmän vaihtoehdon pastalle, kokeile kukkakaaliriisiä. Voit halutessasi lisätä kukkakaaliriisin joukkoon yrttejä tai hieman voita makua tuomaan.
4. Kevyt salaatin täyte
Kukkakaali sopii salaattiin niin raastettuna, lohkottuna kuin paahdettuna. Kukkakaalin voi myös marinoida ennen salaattiin lisäämistä esimerkiksi sitruuna-öljykastikkeessa. Valmista lounaaksi paahteinen kukkakaalisalaatti tai raikas kukkakaali-kvinoasalaatti.
Kukkakaali maistuu toki herkulliselta myös perinteisessä kesäkeitossa, gratiinissa ja dippikasviksena. Jos keität kukkakaalia, varo ettet kypsennä sitä liian kauan. Liika kypsennys tekee kukkakaalista helposti mauttoman ja vetisen.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous