Ihmiset ja suhteet

Itämaiset villitykset

Teksti: Rakel Liekki

rakelVaihtelu pitää seksin kiinnostavana. Tavallinen suomalainenkin voi ammentaa lisäpiristystä seksielämäänsä erilaisista kaukomailta juontavista eksoottisista villityksistä. Enkä tarkoita että jokaisen tulisi vääntää itseensä Kama Sutran monimutkaisimpiin solmuihin tai harrastaa ylipitkiä tantra-sessioita, vaan suosittelen avoimesti tutustumaan itämaisten seksioppien kirjoon ja varastamaan sieltä mukavimmat mausteet omiin petileikkeihinsä.

Jos pitää lukemisesta on itämaisiin oppeihin tutustuminen helppoa. Tutustumisen arvoisia opuksia ovat Kultainen lootus ja Kama Sutra. Lähes 5000 vuotta vanhaa materiaalia sisältävä Kultainen lootus esittelee kiinalaisen eroottisen kirjallisuuden, runouden ja kuvataiteen parhaimmistoa. Kultaisen lootuksen materiaali on toiminut innoituksen lähteenä Kama Sutran ja muiden intialaisten sekä japanilaisten eroottisten kirjojen kirjoittajille. Kultaista lootusta tunnetumpi Kama Sutra on maailman eniten luettu tyynynaluskirja. Puolitoista tuhatta vuotta sitten kirjoitettua erotiikan oppikirja Kama Sutraa pidetään itämaisen erotiikan kulmakivenä. Kirjan tarkoituksena on rohkaista kokeilemaan uutta ja siksi se sisältääkin paljon ohjeita uusiin aistinautintoihin.

Jos kirjat eivät kiinnosta, niin nämä itämaiset vinkit tuovat helposti iloa:

1. Jumppaa lantiopohjan lihaksisto kuntoon.

Rakastelulihasten treenaaminen ei ole uusi keksintö. Vanhat itämaiset kirjoitukset kuten Kama Sutra ja Ananga Ranga, sekä kiinalaiset seksioppaat korostavat lihasten tärkeyttä. Kun naisen lantionpohjan lihakset ovat vahvat, ne voivat supistelullaan ohjata lantiota klitorista kiihottaviin asentoihin. Rapautunut lihaksisto latistaa seksin ja aiheuttaa myös virtsankarkailua. Lantionpohjan lihasmassa alkaa heikentyä jo 25 ikävuoden jälkeen jos sitä ei treenata. Lantionpohjan lihaksia vahvistavia liikuntalajeja ovat esimerkiksi kävely, pyöräily, uinti ja jooga. 

Liikunnan lisäksi lantiopohjan lihaksia voi treenata myös partnerin kanssa hauskasti. Hidas ja hellä seksi kumppanin penistä samalla lihaksilla puristellen on myös treeniä. Eli ratsasta, purista penistä pyörittäen lantiota ja toista useaan kertaan. Rentoudu ja tee sama toiseen suuntaan.  Kokeile treenata myös kasvot miehen jalkojen suuntaan ratsastaen. Treenin lopuksi voi rentoutua vain nauttimaan rakastelusta.

2. Kokeile thaihierontaa.

Yleinen mielikuva thaihieronnasta yhdistyy maksulliseen seksiin, mutta perinteinen thaihieronta ei sitä suinkaan ole. Perinteinen thaihieronta on 2500 vuotta vanha tekniikka, jonka aloittajana pidetään pohjoisintialaista lääkäriä, buddhalaista Jiva Kuma Bhacchaa. Thaihierontaan kuuluu akupainantaa ja sovellettua joogaa. Hieronnassa käsitellään koko vartalo erilaisten hengitysmenetelmien, keinuvan painelutekniikan sekä voimakkaiden painallusten ja venytysten avulla.

Rakastavaiset voivat löytää thaihieronnasta vinkkejä kuinka hieromalla helliä partneriaan. Helpoin tapa oppia thaihieronta on käydä muutaman kerran hieronnassa, ja tarkkailla mitä hieroja tekee. Myös kirjoista on toki apua. Itse hieroessa on hyvä muistaa, että hieronta aloitetaan yleensä jalkateristä edeten jalkoihin, käsivarsiin, kylkiin, päähän, niskaan ja olkapäihin. Hieroja käyttää hierottavan käsittelyyn kämmeniään, peukaloaan ja muita sormiaan sekä jalkapohjiaan, polviaan ja olkapäitään. Ideana on rentouttaa ja virkistää.

3. Opettele ajankäyttöä ja asenteita Tantrasta.

Vaikka ei olisikaan kiinnostunut joogasta tai tantran henkisestä puolesta niin tantra-seksin opit ovat hyödyksi jokaiselle. Nykyajan kiireisessä maailmassa erotiikalle tulee järjestää aikaa mikäli sen haluaa kukoistavan pitkässäkin parisuhteessa.

Eroottinen tantra on ikivanha henkinen oppisuunta. Sana tantra muodostuu kahdesta osasta: tan tarkoittaa venyttämistä ja tra säilyttämistä. Yhdessä ne käännetään usein laajentumiseksi tai mielen ja kehon yhdistymiseksi.

Tantran harjoittaminen on pidetty suljettujen piirien sisällä. Nykyäänkin tantran harjoittajat antavat hyvin vähän tarkkaa tietoa harjoituksista, sillä yleensä tieto kulkee vain opettajalta oppilaalle initiaation kautta. Paras tapa tutustua tantraan kokonaisvaltaisesti on siis mennä eroottisen tantran kurssille.

Jos kurssit eivät innosta voit silti hyödyntää tantrisen ajankäytön oppeja normaalissa parisuhdeseksissä eli järjestää läheisyydelle ja hellyydelle runsaasti aikaa. Kasvokkain hitaasti toisen koskettelu ja rakastelu ovat tantrassa tuttuja asioita, jotka eheyttävät nykyihmisenkin parisuhdetta. Tantrassa painotetaan pitkien parisuhteiden arvoa, sillä niissä pariskunta voi mennä syvemmälle kuin lyhyissä suhteissa ja näin ollen saavuttaa enemmän tuloksia. Tantrassa kumppanista yritetään löytää jatkuvan inspiraation lähde ja tällaisella suhteella on mahdollisuus kestää koko eliniän.

 


Iloista tutkimusmatkailua! Muista kuitenkin että edellä mainitut vinkit ovat vain minun mielipiteitäni eivätkä automaattisesti päde jokaiseen, sillä kaikki ihmiset eivät pidä samoista asioista. Ei ole olemassa oikeita tai vääriä tapoja harrastaa seksiä. Parhaaseen seksuaaliseen kokemukseen pääset keskustelemalla kumppanisi kanssa ja kuuntelemalla häntä.


 

Kuva: Hannu Iso-Oja

X