Seksielämä

Lisää orgasmiherkkyyttä – näin saat orgasmin useammin ja nopeammin

Useita minuutteja kestävät, koko kroppaa suloisesti värisyttävät orgasmit eivät ole myytti, vaan lähes kaikkien saavutettavissa. Nautinnon maksimointi vaatii tosin hieman vaivaa ja harjoitteluakin.

Teksti:
Anna Nummisto
Kuvat:
Istock

Orgasmiherkkyyttä pystyy lisäämään.

Useita minuutteja kestävät, koko kroppaa suloisesti värisyttävät orgasmit eivät ole myytti, vaan lähes kaikkien saavutettavissa. Nautinnon maksimointi vaatii tosin hieman vaivaa ja harjoitteluakin.

Orgasmiherkkyyttä voi lisätä ja vahvistaa monella tapaan. Virittäytymällä kumppanisi kanssa samalle taajuudelle – sekä henkisesti että fyysisesti – saatte molemmat orgasmin nopeammin ja useammin. Lue, miten.

Luottamus lisää mielihyvää

Usein orgasmivaikeuksien takana on jokin parisuhteeseen tai esimerkiksi oman vartalon hyväksymiseen liittyvä ongelma. Huippua on vaikea saavuttaa, jos sängyssä nautinnon sijasta keskittyy enemmän siihen, huomaako kumppani vatsamakkaroita tai suonikohjuja. Epäilys siitä, ettei kiihota kumppania tarpeeksi tai epävarmuus omista seksitaidoista estävät heittäytymästä – ja juuri se, heittäytyminen, on avain suurempaan nautintoon.

Luottamus rakennetaan makuuhuoneen ulkopuolella. Kehu kumppanin ulkonäköä ja kerro spontaanisti hänelle, milloin hän on erityisen haluttava. Kuiskaa kumppanin korvaan kesken kauppareissun tai saunomisen, että haluan sinua todella paljon juuri nyt. Kun tiedät, että kumppanisi hyväksyy ja rakastaa sinua juuri sellaisena kuin olet, uskallat heittäytyä nauttimaan myös seksistä.

Hyvä seksi on hauskaa sekä vastavuoroista

Kun olet kumppanisi kanssa henkisesti samalla taajuudella, seksistä tulee hauskempaa ja rennompaa. Ei haittaa, jos uusi asento ei heti onnistukaan. Tärkeintä on, että omille virheille tai mokille osaa nauraa – kumppanin kanssa. Kun seksistä häviää ryppyotsainen suorittaminen, se muuttuu paremmaksi. Tutkimukset myös osoittavat, että ne ihmiset, jotka haluavat aidosti tuottaa kumppanilleen mielihyvää, nauttivat seksistä myös itse enemmän. Mikään ei lisää kiihottumista tehokkaammin kuin tieto siitä, että pystyy tuottamaan kumppanille suurta nautintoa.

Pidä seksihalut hereillä: esileikkiin pitää käyttää 45 minuuttia

Orgasmiherkkyyden lisäämistä kannattaa harjoitella käyttämällä runsaasti aikaa esileikkiin. Pitkä kiusoittelu lisää etenkin naisen orgasmiherkkyyttä ja voimistaa aisteja. Tutkimukset osoittavat, että parit käyttävät esileikkiin keskimäärin kymmenisen minuuttia. Se on aivan liian vähän, sillä nainen saattaa saavuttaa täydellisen kiihottumisen vasta 45 minuutin esileikin jälkeen.

Nainen saattaa saavuttaa täydellisen kiihottumisen vasta 45 minuutin esileikin jälkeen.

Parantaaksesi orgasmejasi, pyydä kumppaniasi paneutumaan pitkään esileikkiin. Hyväilkää toisianne kiireettömästi ja kokeilkaa uusia tapoja herätellä kiihottumista. Nautintoon ei välttämättä tarvita steariinia ja uusia seksileluja, vaan riittää, että kosketatte toisianne eri tavalla kuin ennen. Kokeilkaa esimerkiksi antaa toisillenne suuseksiä uusissa asennoissa. Pieneltäkin tuntuva muutos herättää vartalon suorituskoomasta ja herkistää aistit. Kun kroppasi on kunnolla hereillä ja virittäytynyt tunnelmaan, saavutettu orgasmi on nautinnollisempi. Saatat myös huomata, että uudenlainen kosketus saa sinut laukeamaan nopeammin, kuin tuttu ja turvallinen kaava.

Treenaa itsesi saamaan voimakkaampia orgasmeja

Orgasmi ei tule, ellet ole hieman itsekäs. Ison O:n saavuttamiseksi vaaditaan myös hieman fyysistä suoritusta. Toisin kuin elokuvissa, pelkkä hiljaa selällään makaaminen ei välttämättä auta sinua kohoamaan nautinnon huipulle. Ennen kuin harjoittelut tuottavat tulosta, ja pystyt antautumaan kiihottumiselle ilman tietoista kontrollia, sinun täytyy konkreettisesti opetella saamaan parempi orgasmi. Aivan kuten opettelisit soittamaan pianoa. Kun harjoittelet nuoteista riittävän monta kertaa, pystyt lopulta soittamaan lempikappaleesi vaikka silmät kiinni.

Mitä voimakkaammin lantionpohjalihakset supistelevat, sitä suuremmalla voimalla seksuaalienergia leviää.

Orgasmin aikana lantionpohjalihakset supistelevat rytmikkäästi, joten nämä ovat ne lihakset, joiden haluat olla huippukunnossa. Voit treenata lantionpohjalihaksia milloin ja missä vain, kunhan otat ne käyttöön myös seksin aikana. Kun olet riittävän kiihottunut, ala jännittää lantionpohjalihaksia rytmikkäästi, aivan kuin orgasmissa. Lihasten supistelu pumppaa lisää verta erogeenisille alueille ja lisää kiihotusta. Lantionpohjalihakset toimivat ikään kuin nautinnon trampoliineina. Mitä voimakkaammin ne supistelevat, sitä suuremmalla voimalla seksuaalienergia leviää joka puolelle vartaloasi.

Hengitä itsellesi isompi orgasmi

Kiinnitä huomiota hengitykseen seksin aikana. Jos huomaamattasi pidätät hengitystäsi juuri ennen orgasmia, se saattaa hyvinkin olla syy siihen, että nautintosi jää vajaaksi. Syventämällä hengitystä, lisäät orgasmin voimakkuutta. Yritä avata palleaasi seksin aikana. Suosi asentoja, joissa kumppanin vartalo ei paina sinua kasaan ja pystyt vetämään keuhkot täyteen ilmaa. Hengitä syvään koko orgasmin ajan. Keuhkoista verenkiertoon leviävä happi saa orgasmin tuntumaan voimakkaammalta ja pidentää nautintoasi.

Lähteet: YourTango, Independent, Women’s Health

Lue myös:

Tantraseksivinkit – 5 tantravinkkiä, jotka takaavat sinulle elämäsi parhaan orgasmin

Jopa 15 minuuttia kestävä orgasmi? Tekniikat pitkään hekumaan naisille ja miehille

Nautinnollista seksiä kondomin kanssa? Kyllä! Näillä vinkeillä saavutatte järisyttävän orgasmin yhdessä

X