Naisten runkkaamisesta ei edelleenkään puhuta paljon, ainakaan asiallisesti. Yleisesti itsetyydytyksen katsotaan silti olevan mitä normaalein ja turvallisin seksuaalisen toiminnan muoto. Sitä esiintyy aina varhaislapsuudesta vanhuuteen saakka, niin ihmisillä kuin kaikilla muillakin nisäkkäillä. No, nainenkin on ihminen, mutta sormetus tuntuu silti olevan monelle tabu. Joillakin uroilla on vieläkin sellainen kivikautinen käsitys, että vain miehet masturboivat.

Olen nähnyt omakohtaisesti kuinka tavallinen mies järkyttyy kun selviää, että nainen runkkaa. Hyi kauhistus,  sehän on lähes lutkan merkki. Mietityttämään jäi, että mitenköhän tällainen mies aikoo viettää hyvää seksielämää? Hänenhän on otettava vakaumuksensa vuoksi seksuaalisuuteensa kielteisesti suhtautuva puoliso, joka ei mistään hinnasta halua koskea omiin sukuelimiinsä.

Ei ole ihme, että joillekin naisille runkkaus on edelleen asia, jota ei sovi tunnustaa, vaikka sitä harrastaisikin. Jotkut jopa valehtelevat, etteivät pidä masturboimisesta. He saattavat sanoa, että ovat joskus kokeilleet, muttei se ollut yhdynnän veroista. Vaikka erotiikkaliikkeet ovat pullollaan masturbaatioleluja naisille jotkut jopa väittävät, ettei runkkaaminen ole tullut heille mieleenkään. No, mitenkäs tämä itsensä tutkimisen ohittanut impi sitten erottaa orgasmin origamista ja osaa kertoa partnerilleen, mistä pitää ja mistä ei? Sisäsyntyisen selkäydintiedon pohjalta vai? Enpä usko.

Naisten runkkauksesta puhutaan lähinnä villeissä sinkkukuvauksissa, pornoleffoissa tai lääkäripalstoilla. Niinpä monet miehet elävät siinä uskossa, ettei sitä oikeasti kukaan seurusteleva nainen ainakaan tee, etenkään oma vaimo. No, eipä. Moni mies luulee, että vain puutteessa olevat sinkkunaiset masturboivat. Masturbointi ei kuitenkaan naisillekaan ole vain seksin korvike. Seurustelevat naisetkin masturboivat, eikä se tarkoita, että suhteessa seksi ei toimisi. Päinvastoin. Olennaistahan itsetyydytyksessä on juuri se, että on yksin oman itsensä ja fantasioidensa kanssa. Runkkaaminen on meille naisillekin osa elämää. Se auttaa nukahtamaan,  poistaa stressin, saa posket hehkumaan ja jopa parantaa krapulan.

Kuva: Nina Merikallio

X