Ihmiset ja suhteet

Nämä asiat yhdistävät naisia, jotka saavat lähes aina orgasmin

Teksti:
Anna.fi

Miksi osa naisista saa aina orgasmin, osa ei koskaan? Nautinto on jokaisen ulottuvilla, mutta se vaatii harjoittelua. Listasimme asiat, jotka yhdistävät naisia, jotka saavat orgasmin helposti.

Nämä asiat yhdistävät naisia, jotka saavat lähes aina orgasmin

1. He masturboivat säännöllisesti

Naiset, jotka saavat orgasmeja, masturboivat keskimääräistä enemmän. Amerikkalainen seksuaali- ja perheterapeutti Fran Walfish rohkaisee naisia masturboimaan enemmän. Naiset, jotka saavat orgasmin helposti, tuntevat kehonsa. He tietävät, mistä heitä pitää kosketella, miten voimakkaasti ja millaisella rytmillä.

Vinkki: Älä odota saavasi orgasmia vain mieheltä ja ainoastaan yhdynnässä. Opettele ensin tekemään se itse. Brittiläisen tutkimuksen mukaan melkein puolet naisista saa ensimmäiset orgasminsa masturboidessaan, eivät miehen kanssa.

Lue myös: Masturbointivinkit naiselle

2. He ovat terveen itsekkäitä

Orgasmeja saavat vaativat tulla huomioiduksi makuuhuoneessa. Terveesti itsekäs nainen vaatii kiihottamisen jatkamista, vaikka mies olisi jo saanut orgasmin.

Terveeseen itsekkyyteen kuuluu sallivuus itseään kohtaan. Psykoterapeutti ja seksologi Leena Hattunentoteaa, että orgasmihäiriöiden taustalla on usein vaikeus ottaa vastaan ja sallia oma nautintonsa.

Vinkki: Älä kuuntele miestä, joka ihmettelee, miksi sinä et saa orgasmia hänen kanssaan, vaikka muut naiset ovat saaneet. Saat olla juuri sellainen kuin olet. Älä vertaa seksuaalisuuttasi muihin.

Keskustele: Miesystävä on surkea sängyssä

3. He uskaltavat puhua seksistä

Seksistä nauttivat naiset uskaltavat puhua sängyssä. He eivät oleta miehen tietävän, mitä tehdä, vaan sanovat ja näyttävät sen.

Seksin aikana puhuminen voi tuntua nololta ja oudolta. Kaikki eivät kiihotu tuhmien puhumisesta, vaan likaiset sanat voivat viedä seksihalut. Fran Walfish neuvoo aloittamaan puhumisen yksinkertaisilla nautintoa ilmaisevilla sanoilla ja äännähdyksillä.

Vinkki: Jos et kehtaa kertoa yksityiskohtaisesti, mitä haluat, ilmaise miehelle, mitä hän tekee oikein. Riittää kun sanot, että tuo tuntuu hyvältä.

Lue myös: Kun ei kehtaa sanoa

4. Emätinorgasmi ei ole heille päähänpinttymä

Yhtä aikaa kumppanin kanssa saatu emätinorgasmi ei ole ainoa oikea orgasmi. Naiset, jotka saavat orgasmeja, tietävät tämän. He keskittyvät nautintoon eivätkä siihen, millä tavalla ja missä vaiheessa seksiä he saavat orgasmin.

Naiset saattavat saada hyvinkin erilaisia orgasmeja. Sama ihminen voi saada toisinaan klitorisorgasmin, toisinaan emätinorgasmin. Emätinorgasminkin saaminen edellyttää usein klitoriksen kiihottamista.

Vinkki: Etsi g-pisteesi. Löydät sen työntämällä sormen sisääsi ja painelemalla kevyesti emättimen yläosaa, kuin tekisit sormillasi kutsuntaliikettä. Kun opit kiihottamaan g-pistettäsi, voit parhaimmillaan saada sekä klitoris- että emätinorgasmeja peräkkäin.

Lue myös: Kadotettu g-piste

5. Heillä on hyvä itsetunto ja ihmissuhdetaidot

Orgasmihäiriöt johtuvat usein liiasta miellyttämisenhalusta, itsekontrollista ja häpeästä. Leena Hattusen mukaan orgasmihäiriössä voi olla kyse rakenteellisesta masennuksesta. Kun on koko elämänsä pelännyt virheitä ja muiden tuomiota, on vaikeaa heittäytyä tunteiden varaan alasti. Nauttiminen voi olla erityisen vaikeaa, jos on kokenut traumaattisia asioita. Hattunen muistuttaa, että seksi liittyy myös valtaan. Seksiä voidaan käyttää pelinappulana, kun suhde on kriisissä.

Vinkki: Joskus apu orgasmihäiriöön löytyy terapiasta, ei seksivälineistä. Sopikaa riidat ennen seksiä ja puhukaa avoimesti sekä myönteisistä tunteista että vaikeuksista.

Lue myös: Miksi seksi ei suju – 20 yleisintä syytä

6. He ymmärtävät esileikin arvon

Esileikki on vähintään yhtä tärkeä osa rakastelua kuin orgasmi. Suurin osa naisista tarvitsee esileikkiä kostuakseen. Pelkkä kostuminen ei kuitenkaan riitä. Esileikin tarkoitus on virittää mieli ja keho samalle taajuudelle. Hyväily on loistava tapa tutustua omaan ja kumppanin kehoon. Se vahvistaa myös luottamusta, joka on edellytys orgasmin saamiselle.

Vinkki: Älä tyrmää kumppaniasi heti, vaikket olisi sillä tuulella. Anna esileikille mahdollisuus, sillä se lisää halua ja valmistaa kehosi yhdyntään. Älä anna miehen kiirehtiä ennen kuin olet valmis.

Lue myös: Esileikki – Näin saat enemmän nautintoa seksistä

7. He vaalivat eroottisuuttaan

Oman eroottisuuden vaaliminen auttaa nauttimaan seksistä. Eroottisuuttaan kannattaa ruokkia tietoisesti etenkin pitkässä suhteessa ja silloin, kun oma keho tuntuu vieraalta tai vääränlaiselta. Eroottisuuden vaaliminen tarkoittaa yksilöllisen aistillisuutensa löytämistä ja siitä nauttimista. Seksuaaliterapeutti Maaret Kalliomuistuttaa, että jokainen vahvistaa seksikkyyttään omalla tavallaan. Yksi ostaa kauniita alusvaatteita, toinen saa eläimellistä energiaa urheilusta.

Vinkki: Älä liitä seksikkyyttä pelkkään ulkonäköön ja murehdi kauneusnormeja. Keskity siihen, mikä sinusta tuntuu hellivältä, jännittävältä ja rentouttavalta

Lue myös: Ellien suuri seksikysely: Omalle seksikkyydelle arvosana 8

Lue lisää:

Opettele saamaan moninkertainen orgasmi – 8 askelta hekuman huipulle
Kuinka saan orgasmista otteen?
Naisen ejakulaatio – totta vai tarua?

Teksti: Janica Brander
Kuva: Colourbox

Lähteet: klubi.kaalimato.com, NetDoctor.co.uk, Rakkaudeksi.fi, Women’s Health Magazine

X