Hyvinvointi

SUP kehittää keskivartaloa

Teksti:
Anna.fi

Vesi liplattaa muovista lautaa vasten. Melan­ vedot kuljettavat lautaa kevyesti veden pinnalla. Töölönlahden rannoilla ihmiset viettävät lämmintä kesäiltaa. Harvempi pääsee viettämään iltaa keskelle Töölönlahtea.

SUPin alkeistunnilla ei arastella.­ Ohjaaja Elisa Kuuttila tönäisee tuntilaiset vesille ja kehottaa nousemaan heti seisomaan.

SUP eli stand up paddling on melontaa surffilaudan näköisellä välineellä, mutta lautojen erot ovat selvät. SUP-laudassa on ohjausta helpottava köli, lauta on leveä ja sitä on Kuuttilan mukaan melkein mahdotonta kaataa.

Laudalla seistessä tasapaino löytyy no-peasti. Jalkapohjat jännittyvät laudan karkeaa pintaa vasten. Kun tajuan hieman löysätä polvia, seisominen rentoutuu.

Alan meloa vastatuuleen kädet koukussa. Kuuttila korjaa kaikkien aloittelijoiden ­tekniikan. SUP-laudan kanssa melotaan kädet aivan suorina. Tällöin voima vetoihin lähtee keskivartalosta ja yläselästä, ei vain käsistä. Vauhti kiihtyy huomaamatta, kun oikea tekniikka löytyy.

Meloja pääsee ihastelemaan kaupunkia ­uudesta perspektiivistä. Siltojen alittaminen antaa lopullisen tunteen vapaudesta. Tässä sitä mennään paljain jaloin vetten päällä! 

Teksti: Aino Vitikainen
Kuva: Colourbox

X