Terveys

Ruusujuuri – Lisää energiaa jo puolen tunnin kuluttua nauttimisesta

Teksti:
Anna.fi
Ruusujuuri antaa lisää energiaa

Ruusujuuriuute on rohdos, jonka on tutkittu auttavan elimistöä sopeutumaan ympäristön rasitukseen ja antavan lisää energiaa. Uute on tunnettu myös apuna seksuaalisen halun lisäämisessä. Haastattelimme luontaistuoteasiantuntijaa ja keskustelimme ruusujuuren käyttäjän kanssa siitä, missä tilanteissa uute on ehdoton apu elämään.

Ruusujuuren vaikutuksia

Luontaistuoteasiantuntija eli fytonomi Nina Laaksonen on työssään perehtynyt ruusujuuriuutteen hyötyihin ja käyttää uutetta myös itse kausiluonteisesti.

– Ruusujuuri on viime aikoina jäänyt muiden luontaistuotetrendien jalkoihin, vaikka se on erittäin hyvä energianlisääjä stressaavina kausina. Usein ruusujuurta käytetään kausiluonteisesti ja sillä onkin omat vakiokäyttäjänsä.

Ruusujuuren terveysvaikutuksia on tutkittu 1930-luvulta lähtien ja sen käytön hyödyistä on olemassa tieteellistä näyttöä. Ruusujuuren listattuja vaikutuksia ovat

  • lisää fyysistä ja henkistä suorituskykyä
  • auttaa elimistöä palautumaan normaalitilaan stressin aikana
  • parantaa keskittymiskykyä
  • poistaa jännitystä ja auttaa päänsärkyyn
  • vähentää sokerihimoa tasapainottamalla verensokeria
  • auttaa nukahtamiseen ja alakuloisuuteen
  • parantaa sekä naisten että miesten seksuaalista halua sekä kykyä
Ruusujuuri antaa lisää energiaa

Ruusujuuri on vanha maaginen voimakasvi

Venäjällä ruusujuuri on ollut perinteinen kansanparannusyrtti. Aikoinaan viikingit pitivät ruusujuurta lähes maagisena voimakasvina, joka antoi avaimet pitkään elämään. Ruusujuuri on ainoa Euroopassa kasvava rohdoskasvi, jolla on vastustuskykyä lisäävä vaikutus. Ruusujuuri on jo noin kymmenen vuoden ajan ollut Ruotsin suosituin lemmenrohto.

Pitkäaikaiskäytössä ruusujuuri tasapainottaa vastustuskykyä ja lisää muistia. Fitnessurheilija Jutta Valtonen kuuluu ruusujuuren vakiokäyttäjiin ja saa siitä lisäpotkua treenaamiseen.

Ruusujuuren käyttö

Ruusujuurta voidaan nauttia uutteen tai tablettien muodossa. Tablettien käytössä kannattaa varmistaa, että tabletti on valmistettu puristetusta uutteesta eikä jauhetusta juuresta. Ruusujuuriuute on jopa neljä kertaa vahvempaa kuin kuivattu juuri.

Tabletteja otetaan 1-2 kappaletta päivässä. Ruusujuuren vaikutus alkaa noin puolen tunnin kuluttua nauttimisesta ja kestää neljästä kuuteen tuntia. Uute on hyvä ottaa työpäivän alkaessa. Virkistävän vaikutuksen takia sitä ei suositella otettavaksi yötä vasten. Kehon toimintoja tasapainottavat ja stressireaktioita hillitsevät vaikutukset tulevat esiin vähitellen.

Ruusujuuri antaa lisää energiaa

”Ruusujuuri auttoi jaksamaan”

Kaisa, 29, päätti kokeilla ruusujuurta, kun elämässä oli menossa vaikea aika.

”Kokeilin ruusujuurta, kun elämässä oli menossa kiireinen ja haastava aika. Mielestäni se piristi mieltä ja auttoi minua jaksamaan paremmin. Alun perin tutustuin ruusujuureen luettuani luontaistuotepalstoja ja käyttäjien kokemuksia. Kokeilin ensin uutetta, mutta se maistui pahalle ja vaihdoin tabletteihin. Tablettien käyttö on helpompaa. En ole sittemmin käyttänyt ruusujuurta, mutta voisin taas aloittaa, koska tarvitsisin lisäenergiaa jaksaakseni töissä ja opinnoissa. Ainoa, mikä mietityttää on hinta. Luontaistuotteista ei harmikseni saa kelakorvauksia.”

Harmonia.fi: Ruusujuuri ovh. 21,00 € /60 tabl.

Teksti: Tarja Vilén

X