Ihmiset ja suhteet

Arjen romantiikka – Poimi vinkit romanttisempaan arkeen!

Hukkuuko parisuhteesi kaiken arjen pyörityksen alle? Tai oletko löytänyt heilan, jonka kanssa olisi ihana viettää romanttista iltaa? Listasimme vinkit, joilla saat arkeesi lisää romantiikkaa.

Teksti:
Tarja Vilén
Kuvat:
Istock

Yhteiset hetket tekevät parisuhteelle hyvää.

Hukkuuko parisuhteesi kaiken arjen pyörityksen alle? Tai oletko löytänyt heilan, jonka kanssa olisi ihana viettää romanttista iltaa? Listasimme vinkit, joilla saat arkeesi lisää romantiikkaa.

Arjessa ei tarvita mitään überromantiikkaa, vaan helposti pienillä teoilla voi herätellä esiin suuria tunteita. Tunnelman luontiin pätee sanonta, että vähemmän on enemmän.

Yllätä kumppanisi järjestämällä tunteiden ilta tai jätä rakkausviesti odottamaan tyynylle kultasi heräämistä.

1. Pienen budjetin romanttinen ilta

Vanha kunnon kynttiläillallinen toimii aina, mutta miksi tehdä sen perinteisen kaavan mukaan kalliissa ravintolassa? Voit järjestää illallisen vaikka puistoon tai järven rannalle. Mukaan tarvitset viltin molemmille lämmikkeeksi kylmenevää iltaa varten. Jos kotoa lähtö ei ole mahdollista, piknikin järjestäminen onnistuu vaikka keskelle olohuoneen lattiaa. Avainsanoja ovat toisen kuunteleminen ja läsnäolo.

Romantiikan luomiseen ei tarvita suuria eleitä. Pieni pullo kuohuvaa tai itse tehty lämmin kaakao lämmittää. Pieniksi naposteltaviksi voi hankkia kaupasta mansikoita, kakkupaloja ja suolaisia piirakoita.

2. Pienet viestit piristävät

Rakkaalleen voi lähettää tai jättää pieniä viestejä yllättäviin paikkoihin piristämään arkisen harmaata päivää.

3. Rakkauden aamu

Harva ihminen on aamuvirkku, varsinkin kun tiedossa on stressaava työpäivä. Aamun aloitus jotenkin arjesta poikkeavasti voi antaa voimia pitkään päivään.

4. Sadetanssi

Romantiikka ei vaadi aina hyvää säätä ja auringon paistetta. Sade raikastaa ja antaa mahdollisuuden herätellä sitä pientä lätäköissä hyppivää lasta sisällään eloon.

5.  Sauna herättelee aisteja

Saunaihmisille sauna herättelee aisteja ja rentouttaa kehoa. Rakkaan kanssa yhdessä vietetty saunailta saunajuomien kera mahdollistaa pienen hetken yhdessäoloon. Kaupungissa kaikilla ei ole mahdollisuutta päästä oman saunan lämpöön, mutta tarjolla on myös vanhoja tunnelmaisia yleisiä saunoja. Romantiikkaa voi hakea paikallisesta kaupunkisaunasta, jossa palveluun kuuluu pesijä tai sitten hakeutua vaikka järven rannalle yleiseen savusaunaan.

Muista myös kivana lisänä saunatuotteet kuten mutanaamiot, ihoa pehmentävä saunahunaja ja saunatuoksut. Kiukaalla voi kuumentaa foliossa myös perinteiset makkarat nautittaviksi jäähdyttelytauolla.

6. Musiikki arjessa

Vaikka musiikki ei olisikaan sinulle elinehto, voi se oikeassa tilanteessa toimia hyvänä tunnelmanluojana.

7. Hiero rakkaasi rennoksi

Aina yhteyden luomiseen ei tarvita sanoja, vaan kosketus kertoo jo paljon enemmän.

Kukapa ei nauttisi kunnon hieronnasta? Vaikka koulutusta hieronnasta ei olisi, voi väsynyttä vartaloa rentouttaa jo pehmeällä kosketuksella ja silityksellä. Hyvänä lisänä hieronnassa toimii varta vasten kehitetyt hierontaöljyt, joita on mahdollista hankkia myös hajustettuna erilaisilla aisteja herättelevillä tuoksuilla.

Tunnelmaa luovat tietysti aina myös kynttilät ja hämärä huone. Taustalle voi laittaa soimaa rentoutusmusiikkia. Hierottava on hyvä pitää lämpimänä ja jo käsitellyt kohdat voit peittää pehmeällä peitolla.

8. Kävelylenkki luonnossa

Rannalla tai luonnossa kävely käsi kädessä on vanha klassinen romanttinen tapa. Myös kaupungin melskeestä löytyy kauniita seutuja, joissa voi nauttia vanhojen talojen ja puistojen idyllisyydestä.

Kävelylenkin varrelta voi etsiä jo valmiiksi sopivan pienen kahvilan, jossa voi pistäytyä levähtämässä. Ulkoilualueiden yhteydestä löytyy usein pieniä kahviloita, joissa pullat leivotaan itse ja kahvi on aina lämmintä.

9. Tanssiminen

Vaikka tanssijalkaa ei ikinä vipattaisikaan, arjessa voi nauttia pienestä nojailusta. Tanssimiseen ei tarvita polkka-askeleita tai musiikkia, vaan hiljaisuus ja luja ote toisesta riittävät.

10. Yhteinen aika on rakkautta

Yhteinen aika oli se sitten tunteja tai minuutteja on merkityksellistä. Katseeseen ja kosketukseen ei tarvita vaativia lastenhoitojärjestelyjä tai vaivannäköä. Toisen silittäminen voi olla juuri se mitä tarvitaan, kun arki painaa päälle niin, että on valmis romahtamaan.

Lue myös:

Opettele viettelyn mestariksi – 5 vinkkiä, joilla piristät arkista suhdetta

Jatkuva yhdessäolo voi ajaa eroon – Oma aika on tärkeää parisuhteessa

Terapeutti Kari Kiianmaa: Näin vältät pitkän parisuhteen ”varmat” kriisit

X