Ihmiset ja suhteet

Hankalat appivanhemmat? Selviät tilanteesta näillä vinkeillä!

Teksti: Anna.fi

Oletko epätoivoisesti yrittänyt jo pitkään kalastella appivanhempiesi suosiota turhaan? Paikka miniänä tai vävynä ei ole aina kivuton, ja joskus on vaikeaa ymmärtää, miksi välejä hiertää moinen kitka. Lue vinkit ja sisäistä uusi suhtautumistapa: älä tuhlaa enää energiaasi mahdottomaan tehtävään!

Appivanhemmat

Hyväksy tosiasiat

Sisäistä heti kättelyssä, ettet voi pakottaa ketään varsinkaan appivanhempiasi pitämään sinusta. Olet saavuttanut paikan heidän jälkikasvunsa sydänkäpynä, ja he saattavat tämän vuoksi tuntea oman asemansa uhatuksi. Nihkeys voi heidän suunnaltaan jatkua, tekisitpä mitä tahansa. Mikset siis suhtautuisi asiaan siten, että jos he päättävät olla pitämättä sinusta, se on heidän ongelmansa, ei sinun.

Älä kalastele pisteitä

Älä tee sitä virhettä, että haluat väkisin tulla läheiseksi ihmisten kanssa, jotka eivät selvästikään hyväksy sinua. Appivanhempasi ovat osa miehesi perhettä, ja vaikka miehesi valitsi sinut elämänkumppanikseen, appivanhempien ei ole pakko olla tiivis osa sinun perhettäsi. Anoppisi ja appiukkosi varmasti tietävät, että sinun roolisi on heidän lapsensa elämässä suurempi kuin heidän oma roolinsa. Tämä onkin usein syy siihen, miksi heidän on vaikeaa hyväksyä lapsensa puoliso.

Kannusta puolisoasi yhteydenpitoon

Miksi sinun ylipäätään pitäisi olla tekemisissä ihmisten kanssa, jotka eivät pidä sinusta? Ei sinun tarvitse! Salli kuitenkin puolisosi pitää yhteyttä vanhempiinsa ja kannusta häntä tekemään niin. Kun appivanhempasi huomaavat sinun vetäytyneen, tilanne pysyy helpommin hallinnassa. Jos miehesi vielä osoittaa heille, ettei hän hyväksy huonoa kohteluasi, appivanhempien käytös todennäköisesti muuttuu ajan mittaan paremmaksi.

Kohtaa tilanne

Aina se ei onnistu, että vain puolisosi on yhteydessä vanhempiinsa. Silloin tämä neuvo on otollinen: sinulla kun ei välttämättä ole muita vaihtoehtoja. Jos appivanhempasi ajavat sinut nurkkaan, sinun on otettava härkää sarvista. Raivokasta yhteenottoa on kuitenkin hyvä välttää, mutta jos käytös on heidän puoleltaan hyvin loukkaaavaa, osoita, etteivät he voi ajaa ylitsesi. Kun he huomaavat, ettei sinua voi manipuloida, he todennäköisesti vetäytyvät.

Ole kiltti

Vääryydelle ei ole oikeutusta. Vaikka sinulla olisi ilkeät appivanhemmat, se ei tarkoita, että sinunkin pitää olla ilkeä. Usein oma kiltteytesi ja lempeytesi onkin parasta lääkettä silloin, kun joutuu kasvokkain hankalien ihmisten kanssa. Kiltteytesi riisuu heidät aseista, ja saa heidät vähitellen ehkä jopa pitämään sinusta.

Luovuta

Tiedosta, ettei ole ollenkaan epätavallista, että appivanhempien on vaikea tulla toimeen lapsensa puolison kanssa. Luovuta epätoivoisten yritystesi kanssa ja hyväksy, että tällaista tapahtuu. Loppujen lopuksi se on heidän menetyksensä, etteivät he ehkä saa koskaan tutustua siihen valloittavaan persoonaan, joka olet.

Luota puolisosi rakkauteen

Yksi tärkeimmistä neuvoista on, että älä anna appivanhempiesi vaikuttaa itsetuntoosi. Miehesi rakastaa sinua luota hänen rakkauteensa. Ehkä juuri tämä rakkaus, jota miehesi sinua kohtaan tuntee, ajaakin appivanhempasi mustasukkaisuudesta sekaisin. Ja loppujen lopuksi sekin on vain heidän ongelmansa.

Lähde: allwomenstalk.com
Kuva: colourbox.com

X