Ihmiset ja suhteet

Oletko liian nirso deittailija? Nämä 7 merkkiä paljastavat

Teksti:
Anna.fi

Kumppanikseen ei kannata valita ketä tahansa. Toissijaisiin asioihin sinkkumarkkinoilla keskittyvä nirsoilija saattaa kuitenkin jäädä parisuhteista paitsi. Tunnistatko listaamamme nirson deittailijan merkit itsestäsi? Ei hätää. Kerromme myös, miten liiasta nirsoilusta voi päästä eroon.

Oletko liian nirso deittailija? Nämä 7 merkkiä paljastavat, millainen treffikumppani olet

1. Et osaa nimetä kumppaniehdokkaidesi vikoja

Tuntuuko sinusta toistuvasti, että tapaamasi miehet eivät vain syystä tai toisesta sytytä sinua tai ole sinulle tarpeeksi hyviä tai sopivia? Kun kaverisi kyselevät sinulta, mikä kumppaniehdokkaissasi oli vikana, et kuitenkaan osaa kertoa. Yksi deitti ei vain ollut tyylisesi ja toinen ei herättänyt sinussa ensimmäisen näkemisen aikana suuria tunteita.

Tunnistatko itsesi? Et taida tietää, mitä parisuhteelta ja kumppanilta oikeasti haluat. Sen takia et voi myöskään olla parisuhteessa onnellinen. Tee lista asioista, joita toivot. Keskity miettimään, millaisen partnerin kanssa näet itsesi ja mikä tekee sinut onnelliseksi.

Lue myös: Nainen, lankeatko aina renttuihin? Näin voit muuttaa miesmakuasi

2. Sinulla on tiukka vaatimuslista

Haluatko yli 5000 euroa kuussa tienaavan, yli 190 senttiä pitkän ja urheilullisen hipsterimiehen, joka harrastaa viulunsoittoa? On hyvä tiedostaa haluamansa asiat, mutta liian tiukka vaatimuslista voi estää ihastumisen ja rakastumisen upeaan mieheen, joka ei täytä listan kaikkia kohtia – mutta olisi juuri sinulle täydellinen.

Tee vaatimuslistastasi vähemmän yksityiskohtainen. Yli 5000 euroa tienaavan sijaan listallasi voisi lukea vaikkapa ahkera tai työteliäs. Tarkkojen ulkonäkövaatimusten sijaan taas voisit kirjoittaa, että miehen täytyy olla mielestäsi viehättävä. Mieti, mitä oikeasti kaipaat ja haluat.

Lue myös: Sinkku – Lakkaa hokemasta näitä lauseita!

3. Keskityt liikaa pikkuasioihin

Oletko jättänyt miehen, koska hän on raapinut ruokapöydässä nenäänsä? Sinun täytyy miettiä prioriteettejasi. Jos kumppaniehdokas olisi muuten täydellinen, voisit ehkä antaa anteeksi pienen virheen pöytätavoissa.

Haluamiensa asioiden lisäksi on tärkeää tietää, mitä ei suhteelta halua. Listaa siis myös nämä asiat. Älä tee listasta liian pitkää, vaan mieti mielellään alle viisi ja enintään kymmenen asiaa.

Keskity moraalia koskeviin kysymyksiin, arvoihin ja siihen, miten haluat tulla kohdelluksi. Sinun ei tarvitse kirjoittaa itsestään selviä asioita, kuten väkivaltaa. Mieti kuitenkin, että asiat ovat sen verran suuria, että niiden tekeminen tai tekemättä jättäminen todella kertoo jotain ihmisestä.

Lue myös: Nettideittailu – Näin luot toimivan treffi-ilmoituksen

4. Ystäväsi ovat kyllästyneet etsimään sinulle kumppania

Ovatko ystäväsi yrittäneet saattaa sinut yhteen ties kuinka monen miehen kanssa, mutta sinä olet torpannut yritykset heti tai viimeistään ensitreffien jälkeen? Ei ihme, että he ovat kyllästyneet metsästämään sinulle miestä.

Ystäväsi tuntevat sinut hyvin ja välittävät sinusta, joten he tuskin yrittävät järjestää sinua yhteen ikävän ihmisen kanssa. Kerro siis heille, mitä etsit, ja ilmoita, että olet tästä lähtien avoimemmalla mielellä liikenteessä. Anna ystäviesi vaikkapa vilkaista tekemiäsi listoja kumppanin toivotuista ja ei-toivotuista ominaisuuksista.

Lue myös: Vältä treffeillä nämä sudenkuopat!

5. Kadut antamiasi pakkeja

Onko sinun mieltäsi jäänyt kaihertamaan, että et mennyt treffeille tylsäksi kuvittelemasi tyypin kanssa, joka tällä hetkellä päivittää Facebookiin kuvia ja hauskoja päivityksiä upeista kaukomatkakohteista, joihin hän matkustelee yhdessä pitkäaikaisen tyttöystävänsä kanssa?

Ole jatkossa avoimempi ja anna mahdollisuus muillekin kuin sellaisille miehille, joiden kuvittelet olevan täysin sinun tyyppiäsi.

Lue myös: Unelmien miestä etsimässä

6. Odotat taianomaiselta tuntuvaa äkkirakastumista

Haluaisitko rakastua ensisilmäyksellä, kuten romanttisissa elokuvissa on tapana? Ihastuminen ja rakastuminen ovat tärkeitä asioita, mutta ne eivät välttämättä synny hetkessä. Anna siis tunteille aikaa kehittyä.

Lue myös: Pitkä parisuhde – Miksi yhteen kasvaminen kannattaa?

7. Et ole ollut pitkäaikaisessa seurustelusuhteessa aikoihin

Onko viimeisimmästä seurustelusuhteestasi ikuisuus tai etkö ole koskaan seurustellut? Kenties nirsoutesi taustalla onkin entisen suhteen jättämä sydänsurujen pelko tai halu varmistua siitä, ettet varmasti tule satutetuksi.

Oletko kokenut kovia rakkausrintamalla? Jos nirsoutesi johtuu pelosta, on asian tiedostaminen ensimmäinen askel kohti toipumista.

Lue myös: Nämä 7 kysymystä selvittävät roikutko vielä eksässäsi

Lue lisää:

Deittivinkit naisille – Opettele deittailemaan ilman stressiä
Keski-ikäiset sinkut – Näin löydät elämäsi treffit Tinderissä
Näin saat miehen ihastumaan – ja muita vinkkejä treffeille

Teksti: Hilppa Alanko Kuva: Colourbox

Lähteet: eHarmony, Gurl.com, Her Campus

X