Ihmiset ja suhteet

Ovulaatiolaskuri kertoo hedelmällisimmät päiväsi

Teksti: Anna.fi

Ovulaatiolaskurin avulla selvität arvion ovulaation ajankohdasta sekä arvion päivistä, jolloin hedelmällisyys on korkeimmillaan. Munasolu elää vain noin vuorokauden ovulaation jälkeen. Joskus hedelmällisimmän ajan tunnistaminen voi olla vaikeaa. Selvitä hedelmällisimmät päiväsi ovulaatiolaskurilla!

Ovulaatiolaskuri

Osa antaa luonnon hoitaa tehtävänsä ja toiset taas haluavat pelata varman päälle jouduttaakseen raskaaksi tulemista. Annan sisarsivusto Kaksplus on julkaissut ovulaatiolaskurin.

Kokeile ovulaatiolaskuria täällä!

Mikä on ovulaatiolaskuri?

Ovulaatiolaskurilla pystyt laskemaan parhaan ajan tulla raskaaksi, koska heti ovulaation tapahtumisen jälkeen on suurin todennäköisyys tulla raskaaksi. Ovulaatio tarkoittaa munasolun irtoamista munasarjasta, joka mahdollistaa raskauden tapahtumisen. Ovulaatio tapahtuu 12-15 päivää ennen kuukautisten alkamista. Munasolu on hedelmöittymiskykyinen 12-24 tuntia ovulaatiosta.

Syötä ovulaatiolaskuriin, milloin edellinen kuukautiskiertosi alkoi sekä kuukautiskiertosi pituus. Ovulaatiolaskurin oletuksena kuukautiskierron pituus on 28 päivää. Jos kuukautiskiertosi on tätä lyhyempi tai pidempi, voit muokata sen oikeaksi. Ovulaatiolaskuri antaa tuloksen muutaman päivän tarkkuudella.

Näin tunnistat ovulaation ilman laskuria:

1. Kohdunkaulan liman eritys lisääntyy

Kun nainen ovuloi, kohdunkaulan limaa alkaa erittyä runsaammin. Usein puolessa välissä kiertoa emätin on hieman normaalia kosteampi. Näin ollen seksin harrastaminen on yleensä helpompaa, eikä lisäliukastetta tarvita. Myös seksuaalinen halukkuus voi olla tässä vaiheessa kiertoa suurempaa.

2. Kohdunnapukka pehmenee ja siirtyy

Kohdunnapukan tunnustelulla voi päätellä onko ovulaatio käynnissä. Tunnustelu tehdään sormin. Kun nainen ei ovuloi, kohdunnapukan kovuutta voi verrata nenänpäähän.Ovuloidessa kohdunnapukka pehmenee ja siirtyy lähemmäs, jolloin siihen on helpompi yltää ja kohdunsuu voi olla hieman auki.

3. Toispuoleinen vatsakipu

Osa naisista kokee ovulaation aikaan toispuolesta vatsakipua tai yleistä aristusta vatsan seudulla.

4. Kehon lämpötila nousee

Kehon peruslämpötilan nousu on yksi merkki ovulaatiosta. Lämpötilan nousu on vain noin 0,25-0,5 asteen tienoilla, joten se on mahdollista havaita vain mittarilla. Kehon lämpötilaa kannattaa tarkkailla jo aiempien kuukautiskiertojen aikana, koska peruslämpö nousee vasta noin vuorokauden päästä ovulaation alkamisesta.

5. Lutenisoivan hormonin (LH) pitoisuudet nousevat

Aivolisäkkeen erittämän niin sanotun luteinisoivan hormonin (LH) eritys on veressä suurimmillaan noin puolitoista vuorokautta ennen ovulaatiota. Virtsasta tehtävä testi muuttuu positiiviseksi noin vuorokautta ennen munasolun irtoamista. LH-pitoisuuden nousun tunnistaminen vaatii siis ovulaatiotestin, ja siitä on erityisesti hyötyä heille, joilla on ollut vaikeuksia raskauden alkuun saamisessa.

X