Julkkikset

Erika Vikman uskaltaa vihdoin olla oma itsensä – rohkea, naisellinen ja feministi: ”Se on todella voimaannuttavaa”

Laulaja Erika Vikman uskoo, että monen käsitys hänestä muuttuu UMK-kappaleen myötä. ”Julkisuuskuvani on ollut aiemmin hillitympi, sillä minun on pitänyt kunnioittaa tahoja, joita edustan”, Erika sanoo.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Sampo Korhonen

Erika Vikman tavoittelee Suomen euroviisuedustajan paikkaa.

Laulaja Erika Vikman uskoo, että monen käsitys hänestä muuttuu UMK-kappaleen myötä. "Julkisuuskuvani on ollut aiemmin hillitympi, sillä minun on pitänyt kunnioittaa tahoja, joita edustan", Erika sanoo.

Laulaja Erika Vikman on yksi niistä kuudesta artistista, jotka tavoittelevat Suomen euroviisuedustajan paikkaa toukokuussa Hollannin Rotterdamissa järjestettäviin laulukilpailuihin.

Erikan Ciccolina-niminen kappale viittaa italialaiseen pornotähteen, joka teki uraa myös poliitikkona.

– Cicciolina edustaa minulle rohkeutta, vapautta ja omaehtoisuutta. Uskon, että monen käsitys Erika Vikmanista muuttuu kappaleeni myötä. Julkisuuskuvani on ollut aiemmin hillitympi, sillä minun on pitänyt kunnioittaa tahoja, joita edustan. Vähitellen olen kuitenkin alkanut avautua kuorestani ja päässyt siihen pisteeseen, että saan olla juuri se, kuka oikeasti olen. Se on todella voimaannuttavaa, vuoden 2016 tangokuningattareksi kruunattu Erika sanoo UMK20-mediatilaisuudessa.

Erikan mukaan rohkea naisellisuus ja feminismi eivät myöskään poissulje toisiaan.

– Olen feministi, joka rakastaa miehiä.

Huomio hyvinvointiin

27-vuotias laulaja on alkanut myös kiinnittää viime aikoina huomiota omaan hyvinvointiinsa.

– Olen aloittanut uimisen. Olen aina inhonnut urheilua, ja uiminen on ensimmäinen laji ikinä, josta olen innostunut. Se on tuonut minulle uudenlaista hyvää oloa. Ostin lisäksi itselleni joululahjaksi crosstrainer-laitteen, sillä en voi sietää kuntosaleja. Nyt voin treenata kotona vaikka keskellä yötä.

Lue myös: 

Itsevarmuuden ja uusia ystäviä löytänyt Erika Vikman: ”Enää en tunne itseäni poikkeavaksi”

Erika Vikman: ”Nautin siitä, että minua kuunnellaan”

Dannyn kanssa seurusteleva Erika Vikman: ”Äiti ei ole koskaan tuominnut valintojani”

X