Jukka Poika
Jukka Pojan kuopus on saanut nimen.
Julkkikset

Jukka Poika sai ensimmäisen lapsensa 18 vuotta sitten – näin hän on muuttunut isänä

Muusikko Jukka Poika sai esikoisensensa 21-vuotiaana ja kuopuksen noin 39-vuotiaana. Muusikon isyys on muuttunut kahdeksantoista vuoden aikana merkittävästi.
Teksti: Iina Alanko Kuvat: OM-arkisto

Sait vaimosi Teija Stormin kanssa pojan kesäkuussa. Mitä vauva-arkeenne kuuluu, Jukka Poika?

Ei voi valittaa. Esko hoitaa oman osansa mallikkaasti, ja olemme päässeet liikkumaan mukavasti hänen kanssaan. Esko on ollut mukana joillain kesän keikoillakin. Mummi tai isotäti on hoitanut häntä takahuoneessa sillä aikaa kun me Teijan eli DJ Stormyn kanssa heitämme keikan. Isyyslomaa pidän lyhyissä pätkissä. Nytkin minulla on tiedossa ihanasti kolme päivää kotonaoloa.

Mistä poikanne nimi Aatos Esko Antero juontaa juurensa?

Esko tuli minulle aluksi ihan tyhjästä mieleen, mutta myöhemmin Teija kertoi, että hänen isoisoisänsä oli myös nimeltään Esko. Anteroita on molemmissa suvuissa. Aatos oli Teijan valinta.

Tulit isäksi ensimmäistä kertaa 21-vuotiaana. Millä tavoin isyys on nyt erilaista?

Olin parikymppisenä erilainen kuin nyt. Käytännön asiat ovat nyt paremmin hanskassa ja arjessa on vakautta. Parikymppisenä arvelin tietäväni kaiken ja nyt tiedän paremmin sen, etten oikeastaan tiedä mitään.

Runsas vuosi sitten menitte Teijan kanssa naimisiin seitsemän vuoden seurustelun jälkeen. Muuttiko avioliitto suhdettanne?

Aiemmin meillä oli monia käytännön sidoksia, muun muassa yrityksen pyörittäminen, omakotitalo ja laajempi perhepiiri. Naimisiinmeno oli taas yksi merkittävä ja juhlava side lisää. Kyllä se tunnelmaan vaikuttaa.

Uusin biisisi on nimeltään Papaija. Syötkö sitä usein?

Kun menen thairavintolaan, tilaan aina papaijasalaatin. Papaija on siitä harvinainen hedelmä, että siinä ei ole lainkaan happamuutta, se on vain makea. Siksi siitä oli hyvä tehdä biisi.

Onko kesähitti helppo tehdä?

Ei sen helpompaa kuin muutenkaan. Souda kesämies -kappaleessa halusin tuoda vähän realismia kaiken sen perinteisen fiilistelyn keskelle. Odotukset ja ideaalit kesäloman suhteen ovat aina vähän korkeammalla kuin asiat käytännössä.

Kuinka paljon ehdit kesän aikana soutaa, Jukka Poika?

Hankimme kesän alussa veneen, mutta soutaa ehdin vain muutamia kertoja. Kesälomat jäivät vauvanhoidon ja keikkojen takia vähän hajanaisiksi pätkiksi. Se näkyi myös loma-aktiviteettien vähyydessä.

Mitä omalla kasvimaallanne kasvaa?

Vain peruna, sipuli ja kesäkurpitsa lähtivät kasvamaan. Porkkanat kuihtuivat heti alkukesästä pystyyn, koska oli niin kuivaa. Näin loppukesästä kasvimaa on viidakko, tiedä millaisia kesäkurpitsahirviöitä sinne on taas parissa päivässä ilmestynyt. Istutamme vähitellen pihallemme hedelmäpuita, marjapensaita meillä jo on.

Lue myös: Jukka Pojan ja Teija-rakkaan lapsi on saanut nimen – pienokaisen kutsumanimi on muunnos muinaisskandinaavisesta nimestä

X