Vappu Pimiä.
Julkkikset

Kuopus aloittaa koulun – Vappu Pimiä taklaa haikeutta viime hetken yhteishemmottelulla

Vappu Pimiä on tuntenut viime päivinä erityisen paljon haikeutta.
Teksti: Emilia Saloranta Kuvat: Tiia Ahjotuli

Moni palaa elokuun alussa kesälomilta töihin ja arki alkaa. Näin myös Tanssii tähtien kanssa -juontaja Vappu Pimiä, joka saapui perheen kesämökiltä Salosta edellisenä iltana ennen tähtiparien julkistusta kaupunkiin.

– Itkin someenkin haikeutta, kun lähdin mökiltä. Haikeus liittyy kesäloman päättymiseen ja mökin rauhasta luopumiseen, ei siihen, että työ olisi epämiellyttävää.

Vaikka Vappu tekee paljon töitä, hän on aina panostanut kesälomiin.

– En rehellisesti ole miettinyt heinäkuussa työasioita, hän vakuuttaa.

Yrittäjä ei voi olla katsomatta maileja, mutta niitä ei heinäkuussa Vapullekaan satele.

– Tavallaan loman haluaakin jo loppuvan, mutta luopumiseen liittyy haikeutta. Onhan ollut aika luksusta, kun olemme voineet syödä Teemun kanssa aamupalaa vasta puoli kaksitoista lenkin jälkeen. Lapset ovat jo sen verran isoja, että he osaavat ottaa itse aamupalamurot itselleen.

Kuopus aloittaa koulun

Perhe vietti mökillä pelkästään oman perheen kesken kaksi viikkoa. Sen jälkeen oli sovittuja mökkivierailuja ja muun muassa rapujuhlat Hangossa.

– Tykkään, että lomalla on pätkiä, jolloin ei ole mitään suunnitelmia. Tuolloin voin hyvin maata riippukeinussa, torkahdella välillä. Teemu on meillä enemmän sellainen, joka sanoo aamusta, että mitä tänään tehtäisiin. Että lähdetäänkö asuntomessuille tai Motonetiin? Sanon yleensä, että menkää te vain. Työni on niin sosiaalista, että minun pitää välillä sulkeutua poterooni.

Pimiä-Huuhtasen perheessä on syksyn myötä edessä toinen haikeuden paikka, kun perheen toinen tytär, kuopuslapsi Selma aloittaa koulun.

– Yksi elämänvaihe päättyy. Kuuluu asiaan ja haluaakin, että lapset menevät eteenpäin, mutta onhan se haikeaa. Ollaan itketty sitä Selman kanssa yhdessäkin. Ehkä minua jännittää koulunalku lasta enemmän.

Vapulla on yksi keino taklata loman päättymistä ja koulun alkamista.

– Lähdemme perheen kanssa vielä ennen koulun alkua yhteiselle etelän lomalle. Siellä saadaan olla vielä tiiviisti yhdessä ennen kuin hulina taas alkaa.

Tanssii tähtien kanssa -kausi alkaa esittelyjaksolla 28.8. Livelähdetykset alkavat 4.9.

X