Julkkikset

Läheisiään alkoholismille menettänyt Anni Hautala: ”Punnitsen tarkoin, kannattaako ottaa lasillinen vai ei”

Juontaja Anni Hautalan suurin toive on pysyä terveenä – muun muassa siksi hän punnitsee tarkoin, kannattaako hänen ottaa lasillinen vai ei. Hänen lähipiirissään on esiintynyt alkoholismia.
12.7.2018 Teksti: Anna.fi, Maria Tojkander Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Juontaja Anni Hautala, 36, kertoo Annan Tässä iässä -haastattelussa kokeneensa  elämänsä aikana turvattomuutta, ja kokemukset ovat vaikuttaneet häneen ja hänen persoonallisuuteensa.  Anni esimerkiksi on usein huolissaan hänelle rakkaista ihmisistä, eikä hän kestä kovin hyvin epävarmuutta.

Omaa kehoaan pohtiessa Annin suurin toive on, että hän saisi pysyä terveenä. Hän on nähnyt läheltä kuinka viina on vienyt läheisiä mukanaan.

– Lähipiirissäni on ollut alkoholismia, ja alko­holiin ovat jotkut läheiseni kuolleetkin, Anni kertoo.

– Itse punnitsen tarkoin, kannattaako jossa­kin tilanteessa ottaa lasillinen vai ei. Minun tulee otettua hiukan alkoholia joka viikko, mutta humalaan en itseäni usein juo vaan har­kitsen, milloin kahden tunnin ilo on monen päivän väsymyksen väärti, Anni kuvailee.

– Tässä iässä krapu­latkin ovat jo eri luokkaa kuin 10 vuotta sitten.

Henkilön Anna (@anna_lehti) jakama julkaisu

Liikkumisen iloa metsästämässä

Anni alkoi miettiä terveyttään ja ruokavaliotaan aiempaa enemmän sen jälkeen, kun häneltä löydettiin vuonna 2015 rinta- ja munasarjasyövälle altistava geeni.

– En ole koko ajan huolissani vaan ajattelen, että on hyvä, että geeni löydettiin. Sehän tarkoittaa si­tä, että osaan tutkituttaa itseäni useammin.

Anni pahoittelee, että hän on mielestään huono urheilemaan, eikä hän mielellään suuntaa salille tai  lenkkipolulle. Uimassa hän käy kerran viikossa.

– Haluaisin liikkua enemmän pysyäkseni kunnossa ja terveenä. Kunpa löytäisin liikkunnan ilon uudestaan.