Juha Tapio jatkaa keikkataukoaan.
Juha Tapio jatkaa toistaiseksi reilun vuoden kestänyttä keikkataukoaan.
Julkkikset

Laulaja Juha Tapion surun ja ilon sapattivuosi – äiti kuoli, festarikeikkoja ei ollut ja esikoinen muutti omilleen

Laulaja Juha Tapio aikoo jatkaa keikkailua vasta sitten, kun se on koronan puolesta ja ilman maskia jälleen mahdollista.
Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: Saku Tiainen/Nelonen

Laulaja Juha Tapio on ollut reilun vuoden verran tauolla. Juhan mukaan oli onnellinen sattuma, että sapattivuosi osui aikaan, jolloin maailma muutenkin pysähtyi.

– Kerrankin kävi tuuri! Jos jossain välissä piti sapattivuosi ottaa, nyt oli oikea hetki. Olen saanut nauttia vapaista luvan kanssa ja välttynyt kaikelta siltä säätämiseltä, mitä kollegoiltani vaadittiin. Tietenkään en halua paukutella henkseleitä, kun tiedän, että kaikilla ei ole todellakaan käynyt yhtä onnellisesti, Juha sanoo The Voice of Finland -etäpressissä.

Juha on yksi ohjelman tähtivalmentajista.

Erikoinen vuosi

Juhan vapaavuoteen on sisältynyt sekä suurta iloa että surua. Laulajan äiti nukkui pois loppukesästä ALS-taudin uuvuttamana.

– Viime kesää leimasi pitkälti äitini sairastuminen ja saattaminen haudanlepoon. Silloin ajattelin, että jos jonain kesänä en haluaisi kiertää festareita, se on tämä kesä. Toisaalta vuoteen mahtui myös paljon yhdessäoloa perheen kanssa, oman mielen ja kunnon hoitamista sekä esikoispoikani omilleen muutto. Oli hienoa olla niissä hetkissä läsnä ja antaa läheisille aikaa ilman, että toinen jalka on koko ajan keikkabussissa.

Juha on nauttinut etenkin siitä, että hän on saanut viettää viikonloput kerrankin kotona.

– Tuntuu ihan erilaiselta herätä sunnuntaiaamuun, kun on oikeasti nukkunut, eikä juuri saapunut keikalta. Perheemme perinteeksi on nyt muodostunut kiireetön sunnuntaibrunssi, jolloin pöytä notkuu herkkuja ja jopa perheen isä istuu virkeänä sen ääressä.

Laulaja jatkaa toistaiseksi reilun vuoden kestänyttä keikkataukoaan.

– En halua tehdä kompromissia ja palata lavoille maski naamalla. Tulen takaisin, kun sen voi tehdä vapain mielin ilman, että täytyy miettiä, onko se ok, Juha toteaa.

X