Sanni myöntää, että treenaaminen meni liiallisuuksiin.
Sanni myöntää, että treenaaminen meni liiallisuuksiin. Hyvä olo löytyi, kun Sanni oppi olemaan itselleen armollisempi.
Julkkikset

Liiallinen treenaaminen poltti Sannin loppuun: ”Enää en kiellä itseltäni viinilasillista ystävien kanssa”

Kun Sanni lopetti rankat salitreenit ja alkoi suhtautua itseensä armollisemmin, hän alkoi voida paremmin. Nyt hän tietää, että itseltään ei pidä vaatia liikaa.
Teksti: Iina Alanko Kuvat: Pekka Holmström

Laulaja Sanni, 23, on viettänyt viime vuodet varsin kiireistä elämää. Tiukan keikkatahdin lisäksi hän osallistui Vain elämää -sarjaan ja kuntoili raivoisasti. Lopulta Sanni treenasi salilla puolitoista tuntia kolmesta viiteen kertaan viikossa. Lisäksi yhden viikonlopun aikana saattoi olla jopa neljä keikkaa, joista kukin vastasi tunnin kestävää hikijumppaa.

– Ajatuksenani oli silloin, että koska minun pitää jaksaa tehdä niin paljon, pystyn tekemään sen vain treenaamalla kunnolla ja syömällä terveellisesti, Sanni kertoo.

Sitten iski väsymys.

– Hyvää tarkoittamani kehonhuolto alkoi kääntyä itseään vastaan. Menin ylikuntoon ja minua väsytti koko ajan. Tajusin, että poltin kynttilää molemmista päistä. En antanut itselleni lupaa enkä aikaa palautua.

Sanni päätti pitää taukoa himoliikkumisesta ja jättää jatkuvan salilla ravaamisen.

– Aloin ajatella keikkoja treeneinä ja sen lisäksi harrastin liikuntaa vain silloin tällöin, kunnon ylläpitämiseksi. Sen jälkeen aloin voida tosi paljon paremmin.

Sannilla on taipumus kontrolloida itseään liikaa

Sanni on oppinut itsestään myös sen, että hänellä on taipumusta rajoittaa tekemisiään liikaa.

– Olen esimerkiksi joskus päättänyt, etten vähään aikaan nauti alkoholia tai muita epätervellisyyksiä lainkaan. Jossain kohtaa huomasin, että olin kieltänyt itseltäni paljon kivoja asioita ja elämä tuntui vähän tasapaksulta ja ilottomalta, Sanni kertoo.

Tämä oivallus muistutti häntä siitä, miten tärkeää on hoitaa ihmissuhteitaan ja antaa kavereille ja perheelle aikaa.

– Ei ole hyvä kontrolloida kaikkea, muuten elämä menee living modesta survival modeksi eli silloin vaan suorittaa koko ajan. Kannattaa pitää kohtuus kaikessa ja muistaa tehdä myös asioita, jotka ylläpitävät hyvää mieltä ja oloa. Jos lähden ottamaan muutaman viinilasillisen kavereideni kanssa tai valvon toisinaan vähän pitempään, se ei tee viikostani miinusmerkkistä.

Sanni vuoden 2016 Roosa nauhan julkistamistilaisuudessa.

Sanni vuoden 2016 Roosa nauhan julkistamistilaisuudessa. Kuva: Pekka Mustonen/Otavamedia

Relaaminen on tehnyt hyvää

Kun Sanni lopetti rankat salitreenit ja alkoi suhtautua itseensä armollisemmin, hän alkoi voida paremmin. Nyt hän tietää, että itseltään ei pidä vaatia liikaa.

– Elämä kulkee vaiheissa ja relaaminen on ollut minulle hyväksi. Se on vaikuttanut elämänlaatuuni ja pitänyt minut jaksavaisena.

Sanni sanoo olevansa yhä hyvässä kunnossa ja pystyvänsä pomppimaan väsymättä tunnin keikan läpi.

– Nyt olen keikkatauolla ja mietin, että voisin taas alkaa joogata tai käydä salilla silloin tällöin. Mutta nyt haluan kuunnella kehoani ja ylläpitää kuntoani, en asettaa itselleni kovia tavoitteita tai tehdä kovia treenejä, Sanni kertoo.

Lue myös:

Laulaja Sanni: ”Myös naisilla pitäisi olla lupa tykätä seksistä ja harrastaa sitä niin paljon kuin haluavat”

Sanni: En sopinut tavalliseen muottiin

Onnettomuus kääntyi onneksi – Sanni: ”Jalan katkeaminen oli ehkä viime vuoden parhaita juttuja”

X