Julkkikset

Marja Hintikalla on yksi suuri haave – haastatella Jenni Haukiota äitiydestä: ”Kysyisin ensimmäisenä, miten teillä nukutaan”

Juontaja Marja Hintikan yksi suurista haaveista on haastatella rouva Jenni Haukiota äitiydestä, perhemyönteisyydestä ja synnytystalkoista. Sekä siitä, kuinka heidän lapsiperheessään nukutaan.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Paula Kukkonen, Om-Arkisto

Marja Hintikka haluaisi haastatella Jenni Haukiota.

Juontaja Marja Hintikan yksi suurista haaveista on haastatella rouva Jenni Haukiota äitiydestä, perhemyönteisyydestä ja synnytystalkoista. Sekä siitä, kuinka heidän lapsiperheessään nukutaan.

Vappu ja Marja Live -ohjelman juontaja Marja Hintikka, 40, tuntee monella tapaa hengenheimolaisuutta rouva Jenni Haukion, 41, kanssa.

– Olemme Jennin kanssa saman ikäisiä sekä äitejä. Jennistä tuli Uuden Lastensairaalan Tukisäätiön valtuuskunnan puheenjohtaja. Itse toimin Lapsistrategia 2040 -työryhmässä ja olen pyöritellyt perhepoliittisia asioita, Hintikka kuvailee.

Marjan unelmana on, että Suomi olisi maailman lapsiperhemyönteisin maa. Tällä hetkellä Marjan ykköshaaveena olisikin päästä haastattelemaan maamme ykkösnaista aiheesta.

– Kyllä soisin, että Jenni Haukio, valtakunnan ykkösnainen, tulisi avaamaan tätä suomalaista perhemyönteisyystilannetta ja sitä, miten hän sen näkee.

Synnytystalkoot koskettivat

Marja Hintikka on tyytyväinen, että Jenni Haukio on ottanut puheeksi esimerkiksi synnytystalkoot.

– Synnytystalkoot ovat kuulostaneet niin syyllistävältä ja ahdistavalta monien korvaan – omaankin korvaani, kolmen lapsen äiti Marja sanoo.

Jenni Haukio ottaa kantaa syntyvyyskeskustelun loukkaaviin kommentteihin uusimmassa Seurassa.
Jenni Haukio otti kantaa syntyvyyskeskustelussa käytettäviin termeihin kolumnissaan.

Rouva Jenni Haukio kirjoitti asiasta muun muassa Seuran kolumnissaan.

– Jenni Haukio sanoi hienosti, että lapsiluku ei ole välttämättä ihmisen oma valinta ja että se on monille kipeä asia. Minusta on hienoa, että hän on ottanut roolia tässä keskustelussa. Olisi upeaa saada haastatella häntä aiheesta ja antaa hänelle puheenvuoro – hän ei ole tällaisessa roolissa näyttäytynyt. Hänellä on selkeästi painavia ajatuksia.

– Perhepoliitiikan lisäksi haluaisin kysyä Jenniltä äitinä olemisesta ja äidin roolista. Uskon, että saisimme todella hyvän keskustelun aikaan.

Lue lisää: Jenni Haukion kolumni: Puheet ”synnytystalkoista” loukkaavat lapsettomuudesta kärsiviä: ”Kaikki eivät saa valita”

”Miten teillä nukutaan, Jenni Haukio?”

– Lisäksi meillä on tämä pieni Aaro, Marja Hintikka hymyilee.

Jenni Haukion ja presidentti Sauli Niinistön haartaasti toivottu ja odotettu Aaro-poika täytti vastikään vuoden. Marja Hintikka lupaakin oitis, että Aarolle järjestyy pieni vauvaparkki, jos Jenni Haukio saapuu joskus haastateltavaksi suoraan live-lähetykseen.

Mitä Marja haluaisi sitten kysyä aivan ensimmäiseksi Jenniltä?

– Kysyisin varmaan ensimmäisenä, miten voit. Tai sitten pitäisi kysyä heti ensimmäiseksi, että miten teillä nukutaan. Se minua kiinnostaa! Hintikka sanoo.

– Aloittaisin tällaisella lapsiperheellisellä kysymyksellä: minua kiinnostaisi tietää, millaiset nukkumisjärjestelyt heillä on ja onko heillä Saulin kanssa vuorotteluöitä, kuten monissa perheissä – kuten meillä Ilen kanssa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Marja Hintikka (@marjahintikka) jakama julkaisu

Unettomia öitä, väsyneitä vanhempia

Marjalla ja puoliso Ile Uusivuorella on kolme pientä lasta: esikoinen syntyi vuonna 2013, toinen poika tammikuussa 2015.  Perheen kuopus, pieni tyttö, syntyi tasa-arvon päivänä 2017.

”Toivon, että saisin unta tänä keväänä.”

Esikoinen heräili pahimmillaan kolmen vartin välein.

– Kun odotimme Ilen kanssa kolmatta lastamme, ystäväni sanoivat, että toivottavasti tämä vauva on hyvä nukkuja, kun teillä on ollut niin jäätävää aikaa. Mutta eihän hän ollut. Mutta nyt, kun kolmas lapsemme on täyttämässä pian kaksi vuotta, alkaa vihdoin helpottaa. Toivon, että saisin unta tänä keväänä, Marja virnistää.

Lue myös:

Marja Hintikka ja Ile Uusivuori ovat yhdessä lyömätön pari: ”Ile on tosi iso tuki!”

Marja Hintikka raskaudestaan: ”Olen varmaan maailman väsynein äiti”

Marja Hintikka: ”Ihailen suurten perheiden dynamiikkaa”

Marja Hintikka: ”Lyöttäydy valovoimaisten, positiivisten ja kannustavien naisten seuraan”

X